14 - de musical
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

  6 oktober 2020
Tom de Ket maakt met AFAS Software musical over Johan Cruijff
14 de musical volgend jaar september in gloednieuw AFAS Theater in Leusden
Regisseur en scriptschrijver Tom de Ket en theaterproducent Wolter Lommerde gaan in samenwerking met AFAS software en Cruyff Management een musical maken over Johan Cruijff; 14 de musical. De voorstelling gaat volgend jaar, zaterdag 25 september 2021, in première in het nieuwe AFAS Theater in Leusden, en zal daar – ervan uitgaande dat er geen drastische maatregelen tegen corona meer nodig zijn - wekelijks van woensdag tot en met zaterdag te zien zijn. Wie de hoofdrollen gaan spelen zal later bekend worden gemaakt.

AFAS CEO Bas van der Veldt: “Een voorstelling over Cruijff is een langgekoesterde wens van ons. ‘Samen doen’ is een boodschap die Cruijff vaak heeft gepropageerd. Dat zit ook in ons DNA. Dus zijn we zelf actief op zoek gegaan naar partners om tot deze mooie productie te komen.”

Het management van de in 2016 overleden Johan Cruijff is betrokken bij de ontwikkeling van de voorstelling. Carole Thate: “14 de musical is voor ons een inspirerend, nieuw avontuur. We worden meegenomen in het hele ontwikkelingsproces. Zo is aan het verzoek om Johan in de voorstelling vooral veel te laten praten en voetballen, maar niet te laten zingen, direct gehoor gegeven. We hebben er het volste vertrouwen in dat het een kwalitatief zeer sterke voorstelling wordt.”

14 de musical, Cruijff praat en voetbalt, maar zingt niet
Tom de Ket maakte van het levensverhaal van de legendarische voetballer met een paradoxale persoonlijkheid, een script dat gaat over ambitie, liefde, vriendschap maar ook over jaloezie, eenzaamheid en verraad. De Ket koos voor het genre musical, maar wel in een vorm die past bij de eigenzinnigheid van de sporter. Zo zien we Cruijff wel voetballen, maar zingt hij zelf niet, bevat de voorstelling rock, opera en hiphop en is de vormgeving een uitdagende combinatie van digitale projecties en fysieke decorstukken. Cruijffs vrouw Danny, een van de eerste vrouwen die in de media bekend werd als spelersvrouw én een heel belangrijke rol speelde in het leven van Cruijff, krijgt een grote rol in de voorstelling. Haar sterke persoonlijkheid en uitgesproken meningen zorgde er mede voor dat het magere jongetje uit Betondorp, werd wie hij was.

Zie ook: http://www.14demusical.nl

ik vermoed dat mijn voorkeur bij 13 blijkt liggen als het om cijfermusicals gaat

  [ # 1 ] 11 June 2021 06:48 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  1415
Geregistreerd  2004-09-12

Musicalworld sprak met de makers van 14 de musical en maakte een videoreportage. Aan het woord komen o.a. Tobias Nierop (Johan Cruijff), Myrthe Burger (Danny Cruijff) en Tom de Ket (regie, script).

De video is te zien op deze URL.

  [ # 2 ] 19 August 2021 06:26 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

18 augustus 2021
Wolter Weulink uit 14 de musical breekt enkel en is voorlopig uitgeschakeld

Chiem Vreeken neemt rol over
Dikke pech voor acteur Wolter Weulink die verschillende rollen vertolkt in het ensemble van de musical over Johan Cruijff. Hij brak dit weekend zijn enkel en moet de rol die hij vanaf 1 september zou spelen, overdragen aan Chiem Vreeken. Alle castleden hadden twee weken vrijaf gekregen voordat ze afgelopen maandag weer verder gingen met de intensieve repetities in het AFAS Theater in Leusden. Het laatste vakantieweekend belandde Wolter in het gips na een ongelukkige val. Scriptschrijver en regisseur Tom de Ket: “Het is een enorme tegenslag dat dit gebeurt. Wij gaan ervan uit dat hij na zijn herstelperiode weer terugkomt en inmiddels hebben wij een zeer goede vervanger kunnen regelen: Chiem Vreeken.

Over Chiem Vreeken
Chiem speelde na zijn opleiding (ArtEZ Toneelschool Arnhem) in verschillende voorstellingen van Toneelmakerij, Toneneelgroep Oostpool en Orkater. In 2018/2019 speelde hij in De Revolutionairen van Toneelschuurproducties. Op tv was hij te zien in onder andere Van God Los, Johan, logisch is anders en had hij de hoofdrol in Voetbalmaffia. In 2018 werd hij genomineerd voor Beste Acteur Televisiedrama voor zijn rol als Aleksej Ovisannikov in de televisiefilm Free Fight.

Over 14 de musical:
Tom de Ket maakte van het levensverhaal van de legendarische voetballer met een paradoxale persoonlijkheid, een script dat gaat over ambitie, liefde, vriendschap maar ook over jaloezie, eenzaamheid en verraad. De Ket koos voor het genre musical, maar wel in een vorm die past bij de eigenzinnigheid van de sporter. Zo zien we Cruijff, gespeeld door Tobias Nierop, wel voetballen, maar zingt hij zelf niet, bevat de voorstelling een veelheid aan soorten muziek en is de vormgeving een uitdagende combinatie van digitale projecties en fysieke decorstukken. De voorstelling is vanaf 1 september te zien in het nieuwe AFAS Theater in Leusden en gaat daar op 25 september in première.

  [ # 3 ] 26 September 2021 01:18 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  1415
Geregistreerd  2004-09-12

Musicalworld was op de première van 14 de musical in Leusden en gaf de voorstelling ⭐⭐⭐ sterren.
Lees de recensie en bekijk het videoverslag hier.

  [ # 4 ] 02 May 2022 08:29 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

22 april 2022
75e geboortedag Johan Cruijff wordt gevierd met nieuwe castleden in ‘14 de musical’

Aanstaande maandag 25 april zou voetballegende Johan Cruijff 75 jaar zijn geworden. Over het veelbewogen leven van Cruijff is momenteel 14 de musical te zien, een brutale ode aan de iconische voetballer met rugnummer 14. De rol van Johan Cruijff wordt vertolkt door de veelgeprezen Tobias Nierop, terwijl Myrte Burger de rol van zijn vrouw Danny speelt. Het met maar liefst 10 Musical Awards genomineerde 14 de musical is te beleven in het AFAS Theater Leusden en is recent verlengd tot en met half juli 2022. Bekijk hier de trailer.
Nieuwe castleden
Vanaf 11 mei maken ook Anne-Marie Jung (Annie, Petticoat!) en Kees Boot (Judas, All Stars de musical) hun opwachting in de voorstelling. Anne-Marie neemt de rol van Nel Cruijff op zich en Kees gaat zowel Manus Cruijff als Rinus Michels spelen. Recent zijn ook Theo Martijn Wever (All Stars de musical, Soldaat van Oranje), Justus van Dillen (Oogappels, Dertigers) en Kim van Zeben (Minoes de musical, All Together Now) toegevoegd aan de cast.

Anne-Marie Jung: “Ik kijk ontzettend uit naar de rol van Nel Cruijff. Johan Cruijff is natuurlijk een legende en om zijn levensverhaal nu op het toneel te kunnen vertellen is waanzinnig. Ik had in het vak al heel veel goeie verhalen gehoord over 14, omdat het echt een vernieuwende musical is. En toen ik de voorstelling als voorbereiding op de audities zelf ging zien, wist ik zeker: hier wil ik in spelen! Het is echt een heel dynamisch spektakel met heerlijke spelscenes en fantastische muziek om te zingen.

Nieuwe castleden 14 de musical
Fotocredit: Rudy Hellewegen
Het verhaal
Bij nummer 14 denkt iedereen natuurlijk meteen aan een van ’s werelds grootste voetballers aller tijden. 14 de musical laat zien hoe Johan Cruijff, een eigenwijze en gevoelige Amsterdamse jongen, uitgroeit tot een absolute wereldster. Hoe zijn sportcarrière, zijn privéleven, zijn goede maar ook verkeerde keuzes in het leven, én het overlijden van zijn vader, hem maakten tot wie hij was. Een verhaal over ambitie, liefde, vriendschap, eenzaamheid en verraad. Een meeslepende voorstelling onder regie van Tom de Ket (De Verleiders, Het Pauperparadijs) met nieuwe poprocksongs, spectaculaire scènes, technische hoogstandjes en een prachtig tijdsbeeld van de jaren zestig en zeventig: de hoogtijdagen van de iconische voetballer.
Musical Awards
14 de musical is genomineerd voor maar liefst tien Musical Awards, die op 28 april uitgereikt worden. Een unieke prestatie voor een Nederlandse oorspronkelijke musical. De nominaties zijn:

– Tobias Nierop: Beste Mannelijke Hoofdrol in een Grote Musical
– Myrthe Burger: Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een Grote Musical
– Pepijn Schoneveld: Beste Mannelijke Bijrol in een Grote Musical
– Arien de Vries: Beste Kostuumontwerp/Kap en Grime
– Michiel Voet: Beste Decor, Toneelbeeld en projecties
– Erik van der Horst: Beste Muziek/Liedteksten
– Tom de Ket: Beste Regie
– Tom de Ket: Beste Script en Dialogen
– 14 de musical: Beste Nederlandse Oorspronkelijke Musical
– 14 de musical: Beste Grote Musical
Cast: Tobias Nierop, Myrthe Burger, Pepijn Schoneveld, Porgy Franssen, Kees Boot, Anne-Marie Jung, Justus van Dillen, Theo Martijn Wever, Kim van Zeben, Sjoerd Spruijt, Ruth Sahertian, Jeske van de Staak, Mitch Wolterink, Eva van der Post, Wolter Weulink, Midas Treub, Kiki Heus, Chiem Vreeken | Script en regie: Tom de Ket | Producent: Wolter Lommerde, Out of Office Productions

  [ # 5 ] 03 June 2022 06:13 AM
Avatar
Hoofdrolspeler
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  1024
Geregistreerd  2013-05-26

Vanaf 17 juli heeft de voorstelling een zomerstop, op 10 september gaan ze weer spelen. De kaartverkoop loopt nu t/m 7 januari.

  [ # 6 ] 09 June 2022 02:54 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

PERSBERICHT
2 juni 2022
50.000e bezoeker voor theaterspektakel 14, het bijzondere verhaal van Johan Cruijff
Over het veelbewogen leven van Johan Cruijff is sinds afgelopen najaar het theaterspektakel 14 het bijzondere verhaal van Johan Cruijff te zien. Ondanks de corona lockdown in de periode december/januari werd gisteren in het AFAS theater in Leusden de 50.000e bezoeker Tij Beumer in het zonnetje gezet door de cast.


v.l.n.r. Myrthe Burger, Saskia Beumer, Finn Beumer, Tij Beumer, Tobias Nierop, Joost Beumer
Tij Beumer: “Dit zag ik niet aankomen! Ik was nog nooit naar zoiets als dit theaterspektakel geweest en vond de hele avond een bijzondere ervaring. Ik ben hartstikke trots op mijn bijzondere shirt met rugnummer 50.000 al sta ik volgens hoofdrolspeler Tobias Nierop met zo’n rugnummer zeker reserve!”
Producent Wolter Lommerde: “Het is waanzinnig om vandaag de 50.000e bezoeker te mogen ontvangen. Iedere voorstelling brengt de gehele cast en crew vol overgave het bijzondere verhaal van ‘onze’ nummer 14. Het feit dat het publiek het waardeert is enorm fijn. Dus mag deze mijlpaal niet worden overgeslagen zonder een feestje.”

Humor, nostalgie en héél veel Cruijff
Bij nummer 14 denkt iedereen natuurlijk meteen aan één van Nederlands grootste iconen aller tijden. 14 laat zien hoe Cruijffie, een eigenwijze, gevoelige Amsterdamse jongen, uitgroeit tot een wereldster. Hoe zijn sportcarrière, zijn privéleven, zijn goede maar ook verkeerde keuzes in het leven, én het overlijden van zijn vader, hem maakten tot wie hij was. Een verhaal over ambitie, liefde, vriendschap, eenzaamheid en verraad. Met zang dans, muziek en bijzondere video- en archiefbeelden zien we Cruijffs’ leven door de ogen van het fenomeen zelf. Vernieuwer, filosoof en wereldster met een uitgesproken mening over alles in het leven. Een man die veel praatte, maar lang niet altijd werd begrepen. ‘Maar da’s logisch. Je gaat het immers pas zien als je het doorhebt!”
Voorstellingen op wo/do/vr/za om 20.00 uur en za matinee om 15.00 uur.
‘14’ speelt nog tot 16 juli. Na een zomerstop begint het nieuwe seizoen weer op 10 september.
Cast: Tobias Nierop, Myrthe Burger, Pepijn Schoneveld, Kees Boot, Anne-Marie Jung/ Kim van Zeben, Justus van Dillen/ Theo Martijn Wever, Sjoerd Spruijt, Ruth Sahertian, Jeske van de Staak, Mitch Wolterink, Eva van der Post, Wolter Weulink, Midas Treub, Kiki Heus, Chiem Vreeken | Script en regie: Tom de Ket | Producent: Wolter Lommerde, Out of Office Productions

  [ # 7 ] 25 September 2022 07:33 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Al meer dan honderdduizend kaarten verkocht
Theaterspektakel 14 viert éénjarig bestaan

Op de dag dat 14 het theaterspektakel over Johan Cruijff haar eenjarig bestaan viert in het AFAS Theater Leusden, is de producent verheugd bekend te maken dat er inmiddels honderdduizend kaarten zijn verkocht. Vol vertrouwen zien zij dan ook de toekomst tegemoet. ‘De belangstelling voor dit theaterspektakel over het leven van Johan Cruijff blijft onverminderd groot.’

Producent Wolter Lommerde is enthousiast dat het theaterspektakel 14 voor een tweede seizoen in Leusden te zien zal zijn. ‘Wanneer je met zo’n grootse productie begint, hoop je daar natuurlijk stiekem op,’ laat Lommerde weten. ‘Het is echter een moeilijke tijd voor veel theaters. Dat wij vandaag alsnog bekend mogen maken dat we inmiddels honderdduizend kaarten hebben verkocht, is voor ons echt een mijlpaal. We hopen dan ook nog wel even in dit prachtige theater in Leusden te mogen staan.’

De voorstelling 14, met Tobias Nierop in een glansrol als Johan Cruijff, werd vorig jaar uitgeroepen tot beste originele Nederlandse productie. Ook recensenten waren unaniem enthousiast. Vrijwel alle kranten gaven de theatervoorstelling vier sterren. Trouw gaf zelfs vijf sterren én maar liefst veertien redenen om deze productie te bezoeken.

Het verhaal
Cruijff, een eigenwijze, gevoelige Amsterdamse jongen, groeit uit tot een wereldster. Zijn sportcarrière, zijn privéleven, zijn goede maar ook verkeerde keuzes in het leven, én het overlijden van zijn vader, maakten hem tot wie hij was. Het is een aangrijpend verhaal over ambitie, liefde, vriendschap, eenzaamheid en verraad.

Met zang, spoken word, dans, muziek en bijzondere video- en archiefbeelden zien we Cruijff’s leven door de ogen van de man zelf. Een geniale voetballer met een uitgesproken mening over alles in het leven. Een man die veel praatte, maar lang niet altijd werd begrepen. ‘Maar da’s logisch. Want je gaat het pas zien als je het doorhebt.’ Kortom een magistraal en onvergetelijk avondje Cruijff vol humor, nostalgie en ontroering.


Voor meer informatie en kaarten: http://www.14theaterspektakel.nl

  [ # 8 ] 05 December 2022 11:16 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

14 Het Theaterspektakel over Johan Cruijff wegens groot succes verlengd
De spectaculaire voorstelling over de voetballegende is nog te zien tot eind juni 2023



Sinds de première in september 2021 is 14 het theaterspektakel over Johan Cruijff een groot succes. De voorstelling vertelt het verhaal van Nederlands grootste voetballegende, waarbij acteur Tobias Nierop onze beste voetballer aller tijden op onweerstaanbare wijze tot leven wekt. Deze productie, exclusief te zien is in het AFAS Theater in Leusden, blijft scoren. ‘De belangstelling voor dit theaterspektakel over het leven van Johan Cruijff blijft onverminderd groot’ aldus Wolter Lommerde, producent van de voorstelling. “Vandaag, 14 maanden na de première, kunnen we bekend maken dat de voorstelling opnieuw is verlengd en nog te zien zal zijn tot en met 25 juni 2023.”

‘Het is in deze lastige tijden niet vanzelfsprekend dat een grote theaterproductie langer kan spelen. Wij merken echter dat we er, net als eerder met De Verleiders en Het Pauperparadijs in slagen om een heel breed publiek naar het theater te krijgen,’ aldus Lommerde. ‘Het bezoekersprofiel van 14 wijkt duidelijk af van de standaard theaterbezoeker. Dat komt door het onderwerp voetbal en Johan Cruijff natuurlijk. Ook het schitterende AFAS Theater, met uitstekende voorzieningen zoals onder meer gratis parkeren en de prima bereikbaarheid zorgt samen met het enthousiasme van de al meer dan 100.000 bezoekers voor een heel goede ‘buzz’ rond de voorstelling.’

De voorstelling 14, met Tobias Nierop in een glansrol als Johan Cruijff, werd eerder uitgeroepen tot beste originele Nederlandse productie. Ook recensenten waren unaniem enthousiast. Vrijwel alle kranten gaven de theatervoorstelling vier sterren. Trouw gaf zelfs vijf sterren én veertien redenen om deze productie te bezoeken. ‘Een fantastische voorstelling, precies zoals Cruijff verdient’ aldus Trouw.

Het verhaal
Cruijff, een eigenwijze, gevoelige Amsterdamse jongen, groeit uit tot een wereldster. Zijn sportcarrière, zijn privéleven, zijn goede maar ook verkeerde keuzes in het leven, én het overlijden van zijn vader, maakten hem tot wie hij was. Het is een aangrijpend verhaal over ambitie, liefde, vriendschap, eenzaamheid en verraad.

Met zang, spoken word, dans, muziek en bijzondere video- en archiefbeelden zien we Cruijff’s leven door de ogen van de man zelf. Een geniale voetballer met een uitgesproken mening over alles in het leven. Een man die veel praatte, maar lang niet altijd werd begrepen. ‘Maar da’s logisch. Want je gaat het pas zien als je het doorhebt.’ Kortom een magistraal en onvergetelijk avondje Cruijff vol humor, nostalgie en ontroering.

Exclusief in het AFAS Theater in Leusden. Kaarten vanaf €29,50 (incl. parkeren en pauzedrankje) 
Voor meer informatie en kaarten: http://www.14theaterspektakel.nl

  [ # 9 ] 24 May 2023 02:00 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Mochten we de laatste castpremiere deze voorstelling geen musical noemen, nu is het er terug wel weer een.

14, de musical over Johan Cruijff speelt ook komend seizoen in het AFAS Theater in Leusden
De spectaculaire voorstelling over de voetballegende nog te zien tot januari 2024

Sinds de première in september 2021 is 14, de musical over Johan Cruijff een groot succes. De voorstelling vertelt het verhaal van Nederlands grootste voelballegende, waarbij acteur Tobias Nierop onze beste voetballer aller tijden op onweerstaanbare wijze tot leven wekt. Deze productie, die exclusief te zien is in het AFAS Theater in Leusden, blijft scoren. ‘De belangstelling voor dit theaterspektakel over het leven van Johan Cruijff blijft onverminderd groot’, aldus de producent van de voorstelling. ‘Vandaag, 14 maanden na de première, kunnen we bekend maken dat de voorstelling opnieuw is verlengd en nog te zien zal zijn t/m 6 januari 2024.’

Producent Wolter Lommerde is zeer verheugd met de verlenging van 14.
‘Na een sprankelende start twee jaar geleden met uitstekende recensies en zeer enthousiaste bezoekersreacties gingen we een rare periode met veel onzekerheid. Dat was niet altijd makkelijk, maar gelukkig hebben we gezien dat inmiddels het publiek weer volop onze musical weet te vinden, inmiddels zijn al bijna 200.000 kaarten verkocht.
Op basis van de volle zalen in de afgelopen maanden en de lovende reacties van het publiek, hebben we de conclusie getrokken dat het verantwoord is om nog een half jaar door te spelen.
De grote verrassing voor de bezoekers is dat een musical over een voetbalheld een heel breed publiek weet aan te spreken. Mannen én vrouwen, jongeren én ouderen, sportliefhebbers én theaterfanaten komen en -dat is heel belangrijk- bevelen de voorstelling aan bij vrienden en familie. We zien veel herhaalbezoek en merken dat alle generaties vertegenwoordigd zijn bij elke voorstelling.’ 

Ook het nieuwe AFAS Theater met haar gastvrije ontvangst blijkt een belangrijke factor in de waardering. Theaterdirecteur Herman Zondag krijgt volop complimenten over de gastvrijheid en de luxueuze uitstraling van het theater.
‘Wij hechten erg aan gastvrijheid en willen er voor elke gast een bijzondere theaterbelevenis van maken. Gratis parkeren onder het theater, een kopje koffie of thee bij aankomst en wat extra’s als er iets te vieren is, vinden we daarom erg belangrijk. Gasten komen vanuit het hele land naar het AFAS Theater. Eenmaal aangekomen worden ze volledig ontzorgd om optimaal te kunnen genieten van de prachtige voorstelling.’

De voorstelling 14, met Tobias Nierop in een glansrol als Johan Cruijff, werd vorig jaar uitgeroepen tot beste originele Nederlandse musical. Ook recensenten waren unaniem enthousiast. Vrijwel alle kranten gaven de theatervoorstelling vier of vijf sterren. ‘Een fantastische voorstelling, precies zoals Cruijff verdient’ aldus Trouw en ’een magistraal en onvergetelijk avondje Cruijff vol humor, nostalgie en ontroering.’

Exclusief in het AFAS Theater in Leusden tot en met zaterdag 6 januari 2024
Kaarten vanaf €44,50 (parkeren en pauzedrankje inbegrepen)
Informatie en kaartverkoop: http://www.14demusical.nl

  [ # 10 ] 24 May 2023 04:09 PM
Avatar
Broadway Ster
RankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  4150
Geregistreerd  2012-03-09

Ik ben op mijn werk meteen uit de kast gekomen als Musical Fanaat, dus als mijn normale collega’s naar een musical gaan komen ze dat vaak aan mij vertellen. Ik heb nog niemand hierover gehoord. Dus “succes”? Het leeft in ieder geval niet in mijn omgeving.

   Handtekening   

“Elphaba, je bent de mooiste…”

  [ # 11 ] 27 May 2023 09:23 AM
Understudy
RankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  177
Geregistreerd  2003-03-16

Gisterenavond ben ik samen met een vriendin naar Leusden afgereisd om 14 de musical te zien. Van de gastvrijheid en service kan menig theater in in Nederland nog wat leren. (Gratis parkeren, gratis garderobe, drankje voor de show en in de pauze gratis) WoW ik ben er nog van onder de indruk net als van het theater zelf. Dat is echt prachtig. Nog voor de voorstelling begint wordt de zaal opgewarmd door een bandje “de kickers”.. De sfeer zat er goed in. Even goed om te vermelden, ik heb echt niets maar dan ook echt niets met voetbal en datzelfde geldt voor de vriendin waar ik mee was. Soms moet je gewoon eens iets uitproberen. Ik hoor nooit iemand in mijn omgeving over deze voorstelling en het trok mij eerlijk gezegd ook helemaal niet. Wij hebben samen echt een meer dan prachtige theater avond gehad. Een mooi verhaal over een man die toevallig voetballer was. Het is een voorstelling die staat als een (uitverkocht) huis. De hoofdrol van Cruijff werd ontwapenend, ontroerend en met heel veel humor gespeeld. Danny Cruijff was scherp, liefdevol en shit zeg wordt ik aan het eind van de voorstelling ook nog geraakt door haar ook. Robbert van de bergh speelt een fantastische rol als vader van Danny. Bente van de brandt en Jeske van de staak vielen me op. En ook de rest van de cast was top. Het spelen met het concept dit is een musical dus dan hoort het zo wordt regelmatig op de hak genomen. Ik heb zeker voor de pauze echt regelmatig in een deuk gelegen. Na de pauze is het minder luchtig. Dans, spel en decor allemaal helemaal dik in orde en de vierde wand wordt regelmatig doorbroken en dat doet Tobias als Nierop echt als een vakman. Zijn dialoog tussen zichzelf als acteur en zijn rol als Cruijff tegen het einde van de voorstelling. heb ik met open mond zitten bekijken. Kortom tja nu snap ik waarom
Deze voorstelling er al zo lang staat en dat ze weer verlengen. Het was gewoon echt goed! En dat uit mijn mond…….

   Handtekening   

Be never to busy to be beautifull

  [ # 12 ] 13 June 2023 06:38 PM
Avatar
Hoofdrolspeler
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  1107
Geregistreerd  2004-04-18

Ik sluit me helemaal bij bovenstaand verslag aan! De voorstelling is een organisch geheel, met op sommige momenten zeer origineel muziekgebruik en een geweldige choreografie van Daan Wijnands. Inventief decor, goede cast, gaat dat zien! Klein minpuntje was de verstaanbaarheid, af en toe viel er in een lied een zinnetje weg. Maar dat mag (in dit geval) geen reden zijn om niet te gaan!

  [ # 13 ] 26 October 2023 10:59 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Leusden, 2 oktober 2023

14 de musical gaat van start met het derde seizoen in het AFAS Theater in Leusden
Donderdag 5 oktober is de seizoenspremière met vijf nieuwe castleden

Sinds de wereldpremière in september 2021 is 14 de musical over Johan Cruijff een groot succes. De voorstelling vertelt het bijzondere levensverhaal van Nederlands grootste voelballegende aller tijden, waarbij hoofdrolspeler Tobias Nierop deze omdenker op onweerstaanbare wijze tot leven wekt. Deze productie, die al twee jaar exclusief te zien is in het AFAS Theater in Leusden, blijft scoren bij het publiek. ‘‘We zijn ongelooflijk trots dat we een derde seizoen gaan doorspelen met deze fantastische productie”, aldus de producent van de voorstelling. Donderdag 5 oktober is de première van het derde seizoen met vijf nieuwe acteurs: Whitney Sawyer, Mitch Blaauw, Nino Ruiter, Liss Walravens en Tabi Awan. En Steyn de Leeuwe komt terug als Cor Koster.
Producent Wolter Lommerde is zeer verheugd met de verlenging van 14 de musical:
‘Een derde seizoen, dat is in Nederland echt uniek. Het succes van 14 is gebaseerd op verschillende factoren. Allereerst natuurlijk het verrassende script en de eigenwijze regie van Tom de Ket.
Dan hoofdrolspeler Tobias Nierop, die weergaloos gestalte geeft aan het personage van Johan Cruijff in de musical. Gelukkig speelt hij ook het komend jaar weer alle voorstellingen.
Maar ook het prachtige AFAS Theater in Leusden en de bijzondere samenwerking met softwarebedrijf AFAS is uniek. AFAS biedt ons de gelegenheid om door te spelen en is een heel goede partner in 14 de musical’
Statement AFAS:
Ook Herman Zondag, theaterdirecteur van het AFAS Theater, is ontzettend blij de deuren voor een derde seizoen van 14 te mogen openen. ‘Door 14 de musical hebben al ruim 175.000 mensen kennis mogen maken met het AFAS Theater. Samen met productie, cast en crew zorgen voor een onvergetelijke avond uit is het leukste dat er is. Dat wij ook dit derde seizoen weer elke avond 850 gasten in de watten mogen leggen vind ik dan ook grandioos.’






De voorstelling 14, met Tobias Nierop in een glansrol als Johan Cruijff, werd eerder uitgeroepen tot beste originele Nederlandse productie. Ook recensenten waren unaniem enthousiast en gaven 4 en 5 sterren: ‘precies als Cruijff verdient’ (Trouw), ‘briljante monologen’ (Volkskrant) en ‘met veel humor en een flinke knipoog’ (Telegraaf).
Het verhaal
Cruijff, een eigenwijze, gevoelige Amsterdamse jongen, groeit uit tot een wereldster. Zijn sportcarrière, zijn privéleven, zijn goede maar ook verkeerde keuzes in het leven, én het overlijden van zijn vader, maakten hem tot wie hij was. Het is een aangrijpend verhaal over ambitie, liefde, vriendschap, eenzaamheid en verraad.
Met zang, spoken word, dans, muziek en bijzondere video- en archiefbeelden zien we Cruijffs leven door de ogen van de man zelf. Een geniale voetballer met een uitgesproken mening over alles in het leven. Een man die veel praatte, maar lang niet altijd werd begrepen. ‘Maar da’s logisch. Want je gaat het pas zien als je het doorhebt. ’Kortom een magistraal en onvergetelijk avondje Cruijff vol humor, nostalgie en ontroering.

Exclusief te zien in het AFAS Theater in Leusden.
Kaarten vanaf €44,00 (volledig verzorgd: parkeren en drankjes zijn inbegrepen)

Voor meer informatie en kaarten: http://www.14demusical.nl