Willem Junior
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Repetities van Willem Junior zijn gestart

Deze week zijn de repetities voor de educatieve en muzikale geschiedenisvoorstelling Willem Junior, over het leven van Willem van Oranje, van STENT Producties gestart gegaan. Naast de first cast, Luuk Haaze en Merijn Oerlemans, waren ook de understudies Jeroen Sigterman, Sem van der Hijden en Thijmen de Koeijer voor deze speciale aftrap aanwezig.




Willem Junior vertelt het verhaal van twee nieuwsgierige twaalfjarige jongens Willem (Luuk Haaze) en Jan (Merijn Oerlemans) die middels een magische app teruggaan in de tijd. Waar ze de jonge Willem van Oranje ontmoeten en mysteries proberen te ontrafelen rondom deze ‘Grootste Nederlander Aller Tijden’.

Het script en de regie is in handen van Florus van Rooijen met muziek van Marnix Wetzer.

Middels Willem Junior bewandeld producent STENT Producties naast het huidige pad van kleinschalige (pop)musicals ook het pad van educatieve voorstellingen.

De scholen kunnen de voorstelling boeken op hun school of komen bekijken in het theater, speciaal voor hen zijn er twee lespakketten ontwikkelt. Voor het primair onderwijs (groep 7/8) en voor het voorgezet onderwijs (klas 1/2) bestaan beide pakketten uit een handleiding, werkboek en muziek.

Tickets aanschaffen of meer informatie over het boeken van een schoolvoorstelling? Ga dan naar http://www.willemjunior.nl

  [ # 1 ] 02 September 2021 02:51 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Zou er erg veel zijn overgebleven van:

http://www.musicalworld.nl/forum/viewthread/18624/

  [ # 2 ] 06 May 2022 03:00 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Buddy Vedder toegevoegd aan cast ‘Willem Junior’
‘Willem Junior’ gaat een tweede seizoen tegemoet!


De educatieve én muzikale geschiedenisvoorstelling ‘Willem Junior’, over Willem van Oranje, toert sinds september 2021 langs de theaters en scholen in heel Nederland en mocht na de première lovende recensies in ontvangst nemen. Vandaag kondigt producent Giovanni Sturkenboom van STENT Producties aan dat de productie met een tweede speelseizoen verlengd wordt, hierbij is een hoofdrol weggelegd voor onder andere Buddy Vedder.

‘Willem Junior’ is sinds september 2021 te zien als familievoorstelling in de theaters en voor groep 6,7 & 8 en klas 1 & 2 op scholen. De voorstelling toert t/m eind juni 2022 nog door met onder andere Luuk Haaze en Merijn Oerlemans in de hoofdrollen. Oerlemans zal zich daarna klaar gaan stomen als Mees Kees in de musical ‘Mees Kees Op Kamp’, Buddy Vedder neemt de rol van Jan vanaf september 2022 over. Naast Vedder zullen binnenkort meer castleden bekend gemaakt worden.
‘Willem Junior’ vertelt het verhaal van twee nieuwsgierige twaalfjarige jongens Willem en Jan die middels een magische app teruggaan in de tijd, waar ze de jonge Willem ontmoeten en mysteries proberen te ontrafelen rondom deze ‘Grootste Nederlander Aller Tijden’.

Buddy Vedder speelde vorig seizoen in de Off-Broadway hit ‘Murder Ballad’ en eerder in musicals als ‘Heerlijk Duurt Het Langst’ en ‘Misery – een feel bad musical’. De afgelopen jaren is hij veelvuldig te zien op televisie, waaronder als kersverse presentator van ‘Holland’s Got Talent’, ‘Deal Or No Deal’ en is hij panellid bij ‘The Masked Singer’.

‘Als kind vond ik het doorgaans lastig om stil te zitten in de klas. De lesstof wist mij niet altijd te prikkelen en daarom vroeg mijn geschiedenisdocent eens aan mij: ‘’Hoe kan ik ervoor zorgen dat jij alles weet van hoofdstuk 7?’’ “Maak er een toneelstuk van!’’ Was mijn antwoord toen. Nu, vijftien jaar later, kan ik met trots zeggen: Zo gezegd, zo gedaan!
Toen ik Willem Junior in het theater zag, was ik gelijk enthousiast. Het vindingrijke script, de vrolijke muziek en de uitdaging om meerdere historische personages neer te zetten, maakte dat ik niet lang hoefde na te denken, toen de kans zich voordeed om in het tweede seizoen mee te mogen spelen. Hoofdstuk 7, here I come!’, aldus Buddy Vedder.

‘Het is te gek om te zien dat de vorm hoe wij geschiedenis overbrengen op de nieuwe generatie aanslaat bij het publiek, de theaters en scholen. Reden genoeg om er een tweede speelseizoen aan vast te plakken en dan is het feest compleet nu Buddy Vedder vanaf september 2022 te zien zal zijn als Jan. Hij leent zich als acteur in combinatie met zijn werkzaamheden voor dé doelgroep met onder andere ‘Junior Songfestival’ en zijn ambassadeurschap voor stichting Méér Muziek in de Klas uitstekend voor deze productie!’, aldus producent Sturkenboom.
Florus van Rooijen is verantwoordelijk voor het script en de regie, muziek is afkomstig van Marnix Wetzer.
Speciaal voor deze voorstelling zijn er ook lespakketten ontwikkeld die zowel voor primair als voortgezet onderwijs ingezet kunnen worden. Hierdoor kunnen de scholen de voorstelling boeken bij hen op school of richting het theater gaan.
De energieke jeugdvoorstelling, vol humor, leuke liedjes en spannende momenten is vanaf begin september 2022 opnieuw te zien langs theaters door heel Nederland én op scholen.

De kaartverkoop start binnenkort. Meer informatie: http://www.willemjunior.nl

  [ # 3 ] 11 April 2023 12:10 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Door problemen met de boeker worden alleen de schoolvoorstellingen gespeeld. Met kennelijk 1 uitzondering:

Exclusieve openbare voorstelling ‘Willem Junior’ in Bergen Op Zoom

De educatieve én muzikale geschiedenisvoorstelling ‘Willem Junior’, over het leven van Willem van Oranje’, toert al sinds september 2021 door heel Nederland middels besloten schoolvoorstellingen op school én in het theater. Vandaag maakt producent STENT Producties bekend dat er wegens vraag een exclusieve openbare voorstelling in Bergen op Zoom te zien is.

Medio april staat de voorstelling ‘Willem Junior’ met maar liefst 10 schoolvoorstellingen geprogrammeerd in de CKB Zaal in Bergen op Zoom, de thuishave van hoofdrolspeler Merijn Oerlemans (Jan). Reden genoeg om een exclusieve openbare voorstelling te organiseren, waarbij de andere hoofdrol van Willem gespeeld wordt door Calvin Kromheer. Oerlemans maakt zich ondertussen ook gereed om komend seizoen de hoofdrol te spelen in ‘Mees Kees Op Kamp’ en Kromheer speelde dit seizoen nog in Disney’s ‘Aladdin’ en ’Schippers van de Kameleon’.

Over Willem Junior
‘Willem Junior’ vertelt het verhaal van twee nieuwsgierige twaalfjarige jongens Willem en Jan die middels een magische app teruggaan in de tijd. Waar ze de jonge Willen ontmoeten en mysteries proberen te ontrafelen rondom deze ‘Grootste Nederlander Aller Tijden’. Script, liedteksten en regie zijn in handen van Florus van Rooijen, muziek is geproduceerd door Marnix Wetzer.

De openbare voorstelling staat gepland op maandag 17 april om 19:30 uur in CKB Zaal in Bergen op Zoom. Tickets á €12,50 per ticket zijn verkrijgbaar via http://www.willemjunior.nl

  [ # 4 ] 25 May 2023 06:37 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

‘Willem Junior’ speelt 100e voorstelling en verlengd met een derde seizoen

Al sinds september 2021 toert de educatieve én muzikale geschiedenisvoorstelling ‘Willem Junior’, over Willem van Oranje, met succes langs de theaters en scholen door heel Nederland. Vandaag werd in Sneek de 100e voorstelling gespeeld, waarbij direct aangekondigd werd door producent STENT Producties dat de voorstelling verlengd wordt met een derde seizoen. De productie zal tot juni 2024 in theaters en op scholen in heel Nederland te zien zijn. 

‘Willem Junior’ vertelt het verhaal van twee nieuwsgierige twaalfjarige jongens Willem en Jan die middels een magische app teruggaan in de tijd. Waar ze de jonge Willem ontmoeten en mysteries proberen te ontrafelen rondom deze ‘Grootste Nederlander Aller Tijden’.

‘Ik ben onwijs trots dat wij aan de nieuwe generatie de geschiedenis over onze vader des vaderlands, Willem van Oranje, mogen overbrengen op een muzikale, humoristische en hedendaagse wijze. Het is tof om te zien dat de jonge generatie zoveel plezier beleefd tijdens hun bezoek aan de voorstelling! Wij blijven positieve reacties terug krijgen, niet alleen vanuit hen maar ook vanuit theaters en scholen dat een derde seizoen niet uit kon blijven! We gaan dus gewoon nog een jaar langer op reis met Willem en Jan, te gek!’ aldus producent Sturkenboom.

‘Willem Junior’ is te zien als familievoorstelling in de theaters en voor groep 6, 7 & 8 en klas 1 & 2 op scholen. Speciaal voor deze voorstelling zijn er ook lespakketten ontwikkeld die zowel voor primair als voortgezet onderwijs ingezet kunnen worden. Hierdoor kunnen de scholen de voorstelling boeken bij hen op school of richting het theater gaan.

Onlangs zijn er nieuwe castleden toegevoegd, in wisselende samenstelling zullen Calvin Kromheer, Wesley Florijn, Luuk Haaze, Merijn Oerlemans, Lucas van den Elshout, Thijmen de Koeijer en Kylian de Rooij nog tot en met medio 2024 te zien zijn in één van de hoofdrollen. Florus van Rooijen is verantwoordelijk voor het script en de regie, muziek is afkomstig van Marnix Wetzer.

De energieke jeugdvoorstelling, vol humor, leuke liedjes en spannende momenten zal na een korte zomer vanaf eind augustus 2023 weer opnieuw te zien zijn langs theaters door heel Nederland én op scholen. Openbare voorstellingen zijn onder andere 17 december in Agnietenhof in Tiel en op 28 januari 2024 in Stadsgehoorzaal te Vlaardingen.

De kaartverkoop is reeds van start gegaan. Voor meer informatie en tickets: http://www.willemjunior.nl

 

  [ # 5 ] 26 October 2023 10:50 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Extra acteur én openbare voorstelling voor ‘Willem Junior’

Utrecht, 26 september 2023
Eind augustus is de educatieve én muzikale geschiedenisvoorstelling ‘Willem Junior’, over het leven van Willem van Oranje, gestart aan haar derde seizoen. De voorstelling is, veelal besloten, door heel Nederland te zien in theaters en op scholen. Vandaag maakt producent STENT Producties bekend dat er een extra openbare voorstelling gespeeld wordt in het Expotheater van Pathé Ede, daarnaast zal er een extra acteur aan de cast worden toegevoegd, Max Hameeteman maakte vandaag in ECI Roermond zijn debuut als Willem.

De voorstelling ‘Willem Junior’ toert al sinds september 2021 met succes langs de theaters en scholen. Komend seizoen staan er opnieuw bijna 100 voorstellingen gepland, waarvan slechts drie openbare voorstellingen. Eén daarvan, tevens de laatste van het seizoen, zal gepland staan op zondag 4 februari in het ExpoTheater van Pathé Ede.

‘Willem Junior’ vertelt het verhaal van twee nieuwsgierige twaalfjarige jongens Willem en Jan die middels een magische app teruggaan in de tijd. Waar ze de jonge Willem ontmoeten en mysteries proberen te ontrafelen rondom deze ‘Grootste Nederlander Aller Tijden’. Script, liedteksten en regie zijn in handen van Florus van Rooijen, muziek is geproduceerd door Marnix Wetzer.

Vandaag maakte Max Hameeteman zijn opwachting als Willem, in een later stadium zal hij mogelijk ook Jan, de andere rol, voor zijn rekening nemen. Hameeteman was eerder te zien in grote musicalproducties als ‘Zodiac’ en ‘Soldaat van Oranje’, waarin hij zo nu en dan in de hoofdrollen van Bram en/of Paul te zien was.

De openbare voorstelling in het ExpoTheater van Pathé Ede staat gepland op zondag 4 februari om 11:00 uur, tickets á €12,50 zijn verkrijgbaar via http://www.willemjunior.nl