Broadway Academy ontwikkelt unieke Post-HBO Opleiding Docent Musical
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  9622
Geregistreerd  2002-05-01

Broadway Academy ontwikkelt unieke Post-HBO Opleiding Docent Musical

De Amsterdamse Broadway Academy start komend collegejaar 2008-2009 met de voor Nederland unieke eenjarige Post-HBO Opleiding Docent Musical. Reden voor de ontwikkeling van deze opleiding is de toenemende behoefte aan geschoolde docenten musical in een vakgebied dat tot op heden gedomineerd wordt door uitvoerende opleidingen. De Broadway Academy neemt met dit initiatief het voortouw en boort een nieuwe beroepsgroep aan: specifiek gespecialiseerde docenten musical.
De studie is ontwikkeld voor eerstegraads bevoegde (HBO Bachelor) docenten muziek, dans of drama die ook les willen geven in musical. Gedurende een jaar volgen docenten, door middel van een parttime aanpak van één lesdag per week, les in Doceren Musical en Directing Musical Theatre.
http://www.broadwayacademy.nl
http://www.docentmusical.nl 

————————————————————————————————————————

De Broadway Academy biedt professionele opleidingen tot musical performer en musical teacher aan in het Nederlands, Engels en Duits volgens de ‘triple approach’ (gelijkwaardige ontwikkeling van muziek, dans en drama, resulterend in musical). Deze benadering is uniek voor Nederland.
Om professioneel musicalonderwijs op het hoogste niveau te kunnen bieden gericht op een (inter-) nationale carrière, functioneert de Broadway Academy geheel binnen het Engelse (UK) onderwijssysteem. De na- en bijscholing opleidingen vallen wel binnen het Nederlandse onderwijssysteem zodat houders van een Nederlands HBO Bachelor diploma aan de Broadway Academy verder kunnen studeren.
De Broadway Academy is een Registered Examination Center van Trinity College London en kan daardoor de diploma’s in Musical Theatre van Trinity Guildhall afgeven.

   Handtekening   

“Yes we ggghhad…..a great freakin’ day!”