Wie schrijft theatervoorstelling voor spel in historische kerk?
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Toneelgroep Maarssen ‘32 zoekt een enthousiaste creatieve schrijver (m/v) die een voorstelling van 75 à  90 minuten wil schrijven, die in november 2009 gespeeld zal worden in de historische Rooms Katholieke Kerk te Maarssen. Voor wat betreft de inhoud laten wij ons graag inspireren en verrassen. We denken aan een voorstelling die past bij de bijzondere speellocatie. Thema’s zouden kunnen zijn: kerst, advent, kerk, geloof (de godsdienstvrijheid is ongeveer even oud als de kerk), (locale)  geschiedenis o.i.d.
Eventueel is het mogelijk dat de schrijver het stuk ook zelf regisseert.
We verwachten dat subsidies voor dit interessante project het budget zullen oprekken, maar totdat deze zijn toegezegd moeten wij rekening houden met onze eigen smalle beurs.

Achtergrondinformatie Rooms Katholieke Kerk Maarssen

Meer informatie over de kerk is te vinden op de website van de historische kring: http://home.wanadoo.nl/benno_visschedijk/00000194ea103941e/00000194ea1039525.html

Toneelgroep Maarssen ‘32 is een ambitieus theatergezelschap met een rijke traditie van 75 jaar. Kwaliteit en creativiteit staan voorop. In de afgelopen jaren was onze groep uiterst succesvol met diverse bijzondere theaterprojecten, met veel bezoekers uit het hele land:
- Juni 2005: twee grootse theaterevenementen in en rondom Museum Slot Zuylen.
- November 2005: ‘Belle in de geest van Voltaire’, 6 unieke voorstellingen in het historische kerkje van Oud Zuilen.
- Maart 2006 een komedie in een historisch fabrieksgebouw.
- Juni en september 2006: zes grootse muziektheatervoorstellingen ‘Mozart, Wonderkind tot Megaster’ in de tuinen van Museum Slot Zuylen en Kasteel Sypesteyn.
- Juni 2008: ‘De Kersentuin’ op Fort Vechten

Onze locatieprojecten werden door zowel het publiek als door de locaties als kwalitatief uitstekend en vernieuwend betiteld. Hierdoor werden wij door een professionele jury twee keer genomineerd voor ‘De Kei van Utrecht’. Dit is een prijs die door de provincie Utrecht wordt uitgereikt ter bevordering en waardering van de amateurkunst in de provincie Utrecht.
Meer informatie op onze website: http://www.maarssen32.nl.

Reactiemogelijkheden

Reageren kan via email: .(JavaScript must be enabled to view this email address). Graag ontvangen we je CV, je ervaring en je beweegredenen. Wij zouden het heel leuk vinden als je al een globaal beeld hebt van het stuk dat je zou willen schrijven.
Naast de creatieve invulling, zijn voor ons de financiële voorwaarden erg belangrijk! In principe is de vergoeding die wij kunnen betalen afhankelijk van de subsidies die verstrekt zullen worden en willen we financiële afspraken maken die hierop aansluiten.
Omdat onze plannen nog in een zeer pril stadium verkeren, zal het enige tijd duren voordat wij inhoudelijk kunnen reageren en evt. nadere afspraken kunnen maken.
Namens toneelgroep Maarssen ’32,
Ria Dijkers (0346-562898) en Anne-Gré Engel