Musical Herfstkamp 2008
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  9622
Geregistreerd  2002-05-01

MUSICAL HERFSTKAMP 2008

Op de Broadway Academy te Amsterdam is de start van het schooljaar ingeluid met het Musical Zomerkamp 2008. Jongeren uit heel Nederland kwamen vijf dagen achtereen les nemen in muziek, dans, drama en academische vakken. Voor het eerst waren er jongeren die de volledige twee weken hebben gevolgd. De directeur van de Broadway Academy is Stanley van Wel: “voor het derde achtereenvolgende jaar een feest. Wij staan elke keer weer versteld van de enorme leergierigheid van de deelnemers.
Deze keer was er een toename van jongeren vanaf 13 jaar. Normaal verwacht je dan minder concentratie, maar daar hebben wij niets van gemerkt. Bij de workshop van Maaike Widdershoven waren de deelnemers erg alert”. Afgelopen week zijn ook de lessen aan de vooropleiding weer begonnen en staan er vele nieuwe activiteiten te gebeuren. Van Wel: “nu onze school een Registered Examination Centre van Trinity College London is geworden, hebben wij toegang tot de enige internationale diplomalijn voor musical theater in de wereld.
Erkend en herkend in 60 landen, dat is niet niks!” Dit schooljaar gaat men aan de Broadway Academy meer activiteiten ontplooien ter voorbereiding op de start van de professionele opleidingen in schooljaar 2009-2010. Van Wel: ”er staat veel te gebeuren. Met name de Docentenopleiding Musical heeft veel reacties gekregen, ook uit het buitenland. Dat doet ons eerlijk gezegd natuurlijk wel goed.”

Daarnaast worden er workshops en masterclasses voor professionals gegeven met o.a. Bill van Dijk. Het musicalkamp krijgt een vervolg in de herfstvakantie. Dan wordt het Musical Herfstkamp 2008 gehouden. Deze keer met een proef van een toelatingsexamen erbij, zodat kandidaat studenten weten waar aan gewerkt moet worden. Het Musical Herfstkamp 2008 wordt op de Broadway Academy gehouden van 13 t/m 17 oktober en van 20 t/m 24 oktober. Voor meer kijk op http://www.broadwayacademy.nl.

   Handtekening   

“Yes we ggghhad…..a great freakin’ day!”