Tempus Musicals in Delft terug naar de Markt
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  9622
Geregistreerd  2002-05-01

De vierde editie van Tempus Musicals in Delft, op zaterdag 11 juli 2009, staat alweer op de Delftse (cultuur)agenda. Dit keer is, net als tijdens de eerste editie, de Markt het podium voor opnieuw een spetterend musicalfestival.

In drie jaar tijd is Tempus Musicals in Delft uitgegroeid tot een zeer succesvol evenement. Met elke editie een andere locatie, thema en opzet, blijft het musicalfestival de bezoeker steeds verrassen. Voor 2009 heeft de organisatie de ambitie om het weer nèt even anders te doen dan voorgaande jaren. De plannen voorzien in een gevarieerd programma met diverse optredens en een festivalmarkt. De musical-sing-along en het ‘Zingen onder de douche’ spektakel zullen daarin niet ontbreken.

Als locatie kiest de organisatie dit keer voor de Markt in Delft, de plek waar het drie jaar geleden allemaal begon. De charme en ambiance van de historische binnenstad geven een extra dimensie aan het festival. ‘Op de Markt heb je veel aanloop van publiek. Zo proberen we juist dà¬e mensen te bereiken die normaal misschien niet zo snel in aanraking komen met musicals, al is het alleen maar omdat kaartjes voor een musicalvoorstelling gewoon ontzettend duur zijn’, aldus Iris Verschoor (17), één van de initiatiefnemers. ‘Wij willen musical toegankelijk maken voor een breed publiek en bieden met ons gratis festival een podium aan amateur musicaltalenten.’ Met de hulp van professionele coaches worden deze talenten in korte tijd klaargestoomd voor een kwalitatief hoogwaardige musicalshow.

Voor de lustrumeditie van Tempus Musicals in Delft in 2010 heeft de organisatie een duidelijke ambitie. Iris: ‘We willen heel graag een voorstelling maken met een live orkest. Dat is behoorlijk ambitieus en vraagt dus een flinke voorbereidingstijd. De eerste voorbereidingen zijn dan ook nu al gestart.’

Musicaltalenten die denken de juiste zangkwaliteiten in huis te hebben om mee te doen, kunnen zich tot 1 december inschrijven. Nieuw is dat dit jaar ook danstalenten zich aan kunnen melden voor deelname. Inschrijven kan via het inschrijfformulier op http://www.tempusmusicalsindelft.nl.

   Handtekening   

“Yes we ggghhad…..a great freakin’ day!”