Suessical in Brugge (september)
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Koté Koer verraste ons al reeds twee keer met voorstellingen die tot de hoogtepunten in het amateurgenre genoemd mogen worden. Een aantal jaren geleden was er een briljante uitvoering van Honk! (toen nog onder andere vlag, en vorig jaar was er Peter Pan, terecht genomineerd voor een Vlaamse Musicalprijs voor beste amateurvoorstelling. Het vertrouwen van schrijver/componistenduo Stiles & Drewe, van wie ze na het zien van Honk!  de rechten kregen om de werd met die tweede show dan ook zeker niet beschaamd. Bedie voorstellingen hadden een cast van jong en oud.

Dit jaar is er ook een jeugdproductie in de vorm van Suessical (en zal ook nog Merrily we roll along worden opgevoerd.

Seussical Jr.
De naam ‘Dr. Seuss’ zal bij menig Vlaming (en Nederlander red) geen belletje doen rinkelen, maar zijn creaties mogelijk wel: de Grinch, Horton de olifant, de Kat in de Hoed… Al deze figuren waren de laatste jaren in verschillende Hollywoodfilms te ontdekken en komen nu naar Vlaanderen.

‘Seussical Jr.’ vertelt het verhaal van Horton, de olifant, die de kleine planeet ‘Wie’ ontdekt op een stofje in de lucht. In zijn pogingen om deze planeet en zijn bewoners te beschermen, moet hij vele hindernissen overwinnen. Wat volgt is één van de prachtigste kinderverhalen ooit, waarbij de fantasie hoogtij viert.

Met deze musical hopen wij zowel jong als oud aan te spreken. 35 kinderen en jongeren zijn alvast druk bezig om er een fantastische ervaring voor het publiek van te maken.
De artistieke leiding is in handen van regisseur Matthijs Vandekinderen. De vocal coach is Pieter Roets, gekend van de groepen ‘Sois Belle’ en ‘Smashdance’ en de choreografie is in handen van professioneel danseres Ellen Braet.
Voorstellingen vinden plaats tussen 7 en 16 september in zaal ‘De Dijk’ te Brugge.

  [ # 1 ] 03 June 2012 03:47 PM
Alternate
RankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  729
Geregistreerd  2005-10-07

Seussical, Jeroen, niet Suessical 😉