Back to the Future naar Londen
change_status
Avatar
Musical Ster
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  6801
Geregistreerd  2009-01-21

Ik heb de film nooit gezien, dus geen idee of het zich leent voor een musical, maar de plannen zijn er voor een productie in 2015.

http://www.bbc.co.uk/news/entertainment-arts-25976383

  [ # 1 ] 01 February 2014 11:26 PM
Alternate
RankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  338
Geregistreerd  2009-12-01

Ik heb de film gezien… een leuke komedie met af en toe wat actie. Beetje jammer dat er weer een aftreksel van een filmsucces gebruikt moet worden om een musical te maken. Ben benieuwd wat ze er mee gaan maken want ik heb echt geen flauw idee.

Had liever een mooi boek of een geschiedenis iets vermusicalt zien worden

   Handtekening   

M.Saigon2x,Tarzan,POTO,LoveNeverDies,Cabaret,Cats,
BBSugar,Petticoat,LaCage,AvenueQ,Dusty,YabYum
Joseph,LoveMeTender,SunsetBlvd,Aida,IntoTheWoods,
Urinetown,WWRY,Zorro,N2N,Ramses,TLM,Wicked,AoL

  [ # 2 ] 02 February 2014 09:18 AM
Avatar
Broadway Ster
RankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  4116
Geregistreerd  2003-02-28

Het is een leuke film, wel heel erg jaren ‘80, maar kan zeker als musical werken denk ik. Naast de muziek uit de film wordt er een nieuwe score geschreven las ik.

Producties gebaseerd op een film lijkt inderdaad meer regel dan uitzondering. ‘The Bodyguard’ staat al op West End natuurlijk en ‘Dirty Rotten Scoundrels’ begint binnenkort. Er zijn ook plannen voor ‘Kinky Boots’ in Londen en musicals gebaseerd op ‘Made In Dagenham’ en ‘Groundhog Day’. En dit jaar staan ook de toneelproducties ‘Shakespeare in Love’ en ‘Fatal Attraction’ op West End.

   Handtekening   

‘Once upon a time, lived a Princess and a Prince in Kingdoms Gold and Blue’

http://www.theaterverslagen.blogspot.nl

  [ # 3 ] 02 February 2014 01:41 PM
Alternate
RankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  348
Geregistreerd  2009-12-21

Back to the future is een fantastische film, echt een geniaal verhaal. En het is niet alleen jaren 80, vooral jaren 50. 😉 In Back to the Future 2 reizen ze naar het jaar 2015, misschien dat ze dat verwerken in de musical? Je kan leuke tijdsbeelden geven in zo’n show!

  [ # 4 ] 02 February 2014 06:03 PM
Avatar
Hoofdrolspeler
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  920
Geregistreerd  2011-07-02

Ik vond dat vroeger een hele leuke film! Dus ik ben benieuwd wat ze hiermee gaan doen. De kans is dus wel aanwezig dat ik hem ga zien tegen die tijd.

   Handtekening   

Choose life

  [ # 5 ] 29 August 2014 12:58 PM
Avatar
Broadway Ster
RankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  4116
Geregistreerd  2003-02-28

Het duurt nog zeker tot 2016 voor ‘Back To The Future’ als musical te zien zal zijn. De Daily Mail meldt dat regisseur Jamie Lloyd zich uit het project heeft terug getrokken aan de vooravond van de workshops voor de musical omdat er creatieve meningsverschillen waren tussen hem en Bob Gale die de scripts voor de originele films schreef.

   Handtekening   

‘Once upon a time, lived a Princess and a Prince in Kingdoms Gold and Blue’

http://www.theaterverslagen.blogspot.nl

  [ # 6 ] 18 May 2019 05:58 PM
Avatar
Broadway Ster
RankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  4116
Geregistreerd  2003-02-28

De musicalversie van ‘Back To The Future’ is vanaf 20 februari 2020 voor 12 weken te zien in Manchester. Daarna gaat de musical naar Londen.

http://www.backtothefuturemusical.com

   Handtekening   

‘Once upon a time, lived a Princess and a Prince in Kingdoms Gold and Blue’

http://www.theaterverslagen.blogspot.nl

  [ # 7 ] 15 October 2019 08:05 PM
Avatar
Alternate
RankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  339
Geregistreerd  2010-02-07

Net via instagram is gemeld dat Amerikaans acteur en Tony winnaar (1999, Snoopy in You’re a good Man, Charlie Brown) Roger Bart de rol van Doc Brown gaat spelen. Volgens eigen zeggen eerst in Manchester, daarna op West End.

De naam van Olly Dobson die de rol van Marty McFly gaat spelen was al eerder bekend gemaakt.

[ Gewijzigd: 15 October 2019 08:25 PM by DenP ]
  [ # 8 ] 18 October 2019 11:08 PM
Understudy
RankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  178
Geregistreerd  2004-12-01

Kaartje geboekt voor mei! Ben erg benieuwd! Wel tof dat de makers van de films en de componist betrokken zijn bij deze show. Als het net zo goed wordt als Harry Potter qua techniek kan het nog wel eens erg mooi worden!

  [ # 9 ] 13 January 2023 06:25 PM
Ensemble
RankRankRank
Totaal aantal Reacties:  77
Geregistreerd  2010-02-25

(tekst bevat enkele spoilers)

Sprakeloos. Zo laat Back To The Future je na bijna drie uur achter. De laatste dertig minuten van de show zijn zó intens, dat je er letterlijk van moet bekomen. Vanaf de scène met de klokkentoren - met een DeLorean die op het podium rondjes maakt en visueel gemixt wordt met perfect gesynchroniseerde videobeelden op het voor- en achterdoek - tot en met het laatste jaw-dropping moment waarop Doc en Marty boven het publiek wegvliegen in hun auto én ook nog eens om hun as kantelen. Na de laatste noot vliegt het publiek meteen recht voor een staande ovatie, totaal omvergeblazen door het spektakel van The Twins FX, die in eerdere producties ook al een bus en racewagen over het publiek lieten zweven.

Maar schijn bedriegt, want de rest van de musical is dan weer - hoe zeggen ze dat zo mooi in het Engels - nogal “underwhelming”. Slechts twee liedjes, “It works” en “For the dreamers” - beiden nummers van Doc - weten te bekoren. De rest is slappe kost, draagt weinig bij tot het verhaal en voelt soms zelfs wat musicalonwaardig aan. Dieptepunt is het openingsnummer van de tweede acte, waarbij Doc plaatsneemt in de stoel van wat een ruimteschip lijkt - een nummer dat zonder probleem kan worden geschrapt, waardoor de show ook een wat meer hapklare lengte krijgt. Pas als de originele muziek van Alan Silvestri weerklinkt, komt het orkest tot leven en voel je de opwinding in de zaal toenemen.

Voor de die-hard fans is het script even wennen. Bob Gale, die ook meeschreef aan de originele films, bracht immers een aantal wijzigingen aan in het verhaal. De meest iconische scènes werden behouden, maar de show is - in tegenstelling tot wat veel mensen denken - géén doorslagje van de film. Soms lijkt de musical zelfs meer een persiflage, of een ode. Zo heeft Doc bijvoorbeeld geen hond, is er geen sprake van een aanslag door Libiërs, wordt de auto plots met de stem bestuurd en blijkt er op het einde zelfs een heuse George McFly-dag te worden gevierd. Ook burgemeester Goldie Wilson krijgt een veel grotere rol.

Sommige karakters blijven heel herkenbaar - Oliver Nicholas ís gewoon de George McFly uit de film - maar Ben Joyce moet zijn stem zodanig vervormen om op de jonge Marty te lijken, dat zijn act soms geforceerd overkomt. Roger Bart speelt de pannen van het dak als Doc, maar doet dat anders dan zijn evenknie in de film: zijn humor is soms kinderachtig, er zijn interacties met het publiek, grapjes waardoor de show stilvalt, referenties naar Covid en de “fifth wall” wordt regelmatig doorbroken - dat “voelt” gewoon niet aan als de échte Doc en vloekt een beetje met de tour-de-force van de makers om andere stukken in de show dan net weer wel zo authentiek mogelijk weer te geven.

De grootste sterren zijn de 300 miljoen LED pixels die in en rond de zaal voor spektakel zorgen, met beelden die zo scherp zijn als een mes en voor een groot stuk doorlopen in het auditorium. Kijk zeker ook eens rond in de bar en de gangen rondom het theater, er zijn leuke referenties naar de film te vinden. Een leuke gimmick is ook de fifties-radio die je tijdens de pauze in de zaal te horen krijgt.

Laat deze kritiek geen reden zijn om de musical niet te bezoeken, want grote spektakelshows als Back To The Future zijn de laatste jaren dun gezaaid in musicalland. Je krijgt wel degelijk waar voor je geld als bezoeker, al zat er wellicht toch nét wat meer in.