Dogfight
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  518
Geregistreerd  2013-12-14

Yes, yes yes yes!!!! Om van te watertanden deze aankondiging!!!!

“Easily the most delicate, surprising, musically satisfying score since Spring Awakening” Time Out New York

November 21, 1963. On the night before their deployment to Vietnam, three young Marines set out for one final boys’ night of debauchery. But when Corporal Eddie Birdlace meets Rose, the unassuming and idealistic waitress he enlists to win a cruel bet, she rewrites the rules of the game and opens his eyes to what really matters in life.

Dogfight, a new book musical based on the 1991 movie of the same name starring River Phoenix, and Lili Taylor, premièred Off-Broadway in 2012, winning the Lucille Lortel Award for

Outstanding Musical and it was also nominated for five Outer Critics Circle and two Drama Desk Awards.

Dogfight will receive its European prèmiere, produced by Danielle Tarento, the award-winning producer of Titanic, Parade and Mack & Mabel,and directed by Matt Ryan, in The Large at

Southwark Playhouse for a six-week season from Friday 8 August to Saturday 13 September.

  [ # 1 ] 08 May 2014 06:00 PM
Avatar
Broadway Ster
RankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  3792
Geregistreerd  2012-03-09

Ik hoop dat ze verlengen of naar een ander theater verhuizen, want anders ga ik deze mislopen…  :down:

   Handtekening   

“Elphaba, je bent de mooiste…”

  [ # 2 ] 09 May 2014 03:23 PM
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  4809
Geregistreerd  2004-05-12

Moet ik zien!! Geweldige muziek!

  [ # 3 ] 10 May 2014 08:53 AM
Avatar
Broadway Ster
RankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  4012
Geregistreerd  2003-02-28

Ik ben tegen die tijd wel in Londen voor de concerten van Kate Bush maar ken deze musical (nog) niet. Maar misschien moet ik me er binnenkort eens in verdiepen. De fragmenten die ik hoorde van de cast CD klinken in ieder geval goed.

   Handtekening   

‘Once upon a time, lived a Princess and a Prince in Kingdoms Gold and Blue’

http://www.theaterverslagen.blogspot.nl

  [ # 4 ] 29 August 2014 09:39 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  518
Geregistreerd  2013-12-14

Eerder deze week de prachtige, intense voorstelling Dogfight gezien in het Southwark Playhouse, samen met the Menier Chocolate factory in mijn ogen een van de pareltjes onder de off west end theatres.
Dogfight draait om een aantal mariniers die aan de vooravond van hun strijd in Vietnam een wedstrijd houden - de Dogfight - wie het lelijkste meisje weet te ‘scoren’.  Maar wanneer hoofdpersoon Eddy Birdlace (Jamie Muscato) het eenvoudige meisje Rose (Laura Jane Matthewson) als inzet meeneemt naar het feest, worden zijn ogen geopend, krijgt hij spijt van de uitermate vrouwonvriendelijke contest en blijkt hij minder oppervlakkig dan dat hij op het eerste gezicht lijkt. Er ontwikkelt zich iets moois tussen de twee dat verstoord wordt door zijn daadwerkelijk gang naar Vietnam. In Vietnam raakt Eddy door de vreselijke gebeurtenissen hevig getraumatiseerd en terug in Amerika kruisen de wegen van hem en Rose weer.

De kritieken die ik na de pressnight las zijn doorgaans niet erg positief. Daar stoor ik me echter al jaren niet aan en met ontzettend veel zin ging ik eens goed voor deze voorstelling zitten…
Dogfight begint muzikaal met een aantal boyband pop-achtige songs die geenszins vervelen; de songs worden uitermate krachtig gezongen, de dans is strak. Het geluid uitstekend, waardoor je als publiek als het ware in je stoel achterover gedrukt wordt. Het begin is daarmee veelbelovend.
Ik ben meteen geboeid en dat wordt alleen maar beter als in het middenstuk van de musical het rustiger en serieuzere gedeelte van de score komt, met enkele prachtige nummers die met verve door Jamie Muscato en Laura Jane Matthewson vertolkt worden. Muscato heeft een geweldige stem die moeiteloos kan schakelen tussen zacht/gevoelig en hard. Hij schitterde een aantal jaar geleden al in Spring Awakening en laat in Dogfight zien dat hij een hoofdrol absoluut aan kan.
Laura Jane Matthewson maakt in Dogfight haar professioneel debuut en is voor mij werkelijk de verrassing van de avond. Zij is ‘the girl next door’: eenvoudig, onschuldig, naief maar m.i.  eigenlijk veel te puur en mooi om voor het lelijkste meisje door te gaan. Maar omdat ze zo puur en eenvoudig overkomt is eea toch ook wel weer geloofwaardig; het is immers moeilijk voorstelbaar dat een macho marinier voor een type als Rose zal vallen.  Als Rose eenmaal doorkrijgt dat ze tijdens de Dogfight als inzet heeft gediend, staat ze aanvankelijk haar mannetje om vervolgens toch weer toe te geven aan de prille gevoelens die ze heeft.  Ze geeft Birdlace een tweede kans en laat zien geestelijk het nodige in huis te hebben. Mattewson lijkt weinig moeite te hoeven doen haar rol overtuigend neer te zetten, haar innemende voorkomen zorgt daar vrij snel voor, ze heeft een enorme ‘gunfactor’. En dan haar zang, weergaloos; Een prachtige stem die zich - ondanks een verkoudheid - moeiteloos en constant handhaaft tijdens de show. Met als voor mij absoluut hoogtepunt ‘Pretty funny’, een van mijn favoriete musicalnummers sinds ik deze ademloos aanhoorde tijdens de laatste “If it only runs a minute” in het casino op Leicester Square.

Dogfight lijkt weinig meer om het lijf te hebben dan een genante wedstrijd om het lelijkste meisje. Aan het eind van de voorstelling komt de keiharde werkelijkheid van de oorlog in Vietnam - hoewel niet langdurig en redelijk eenvoudig weergegeven - echter vrij onverwachts keihard binnen. De spanning in de zaal is dan opeens te snijden en de emoties maken een totale ommezwaai. Het is een prachtig slot van een zeer boeiende voorstelling met glansrollen voor Muscato en Matthewson. Gaat dat zien!

[ Gewijzigd: 29 August 2014 09:52 PM by MarkZ ]