Murder Ballad
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  12788
Geregistreerd  2002-11-15

Het jonge theatergezelschap proMITHEus brengt de rockmusical Murder Ballad naar Vlaanderen: Een rockthriller op het scherpst van de snede met o.a. David Cantens en Pieter Verelst in de hoofdrol.

Dit off-broadway toneelstuk uit 2013 ontketende al vanaf de eerste dag een ware sensatie in Amerika. De New York Times beschreef Murder Ballad als een stomende voorstelling, een driehoeksverhouding op het scherpst van de snede, strak en prikkelend.

Liefdesdriehoek
In eerste instantie gaat het stuk over een volslagen misgelopen driehoeksrelatie. De succesvolle Sara lijkt haar leven op een rijtje te hebben, maar haar duistere verleden blijft haar achtervolgen en het gevaar loert verleidelijk om de hoek.
Onderliggend gaat dit stuk ook over het effect van schokkende televisiebeelden. Wat doet het met je als deze beelden, in een realistische theatersetting, zich voor je ogen afspelen?

Talent
ProMITHEus kan rekenen op straf talent: David Cantens (Marsman, Nieuw Texas, Brabanà§onne) en Pieter Verelst (Familie, Paradise Trips, De Bunker) vertolken de mannelijke rollen.  Ariane Van Hasselt (Familie, De Kliniek) en de Nederlandse Wendy Briggeman (Flikken Maastricht, Moordvrouw) vervolledigen de vierkoppige cast. Het geheel wordt geregisseerd door Kristel Lamerichs en begeleid door een vierkoppig orkest.

Deze doorgecomponeerde rockmusical uit 2013 werd geschreven door twee gelauwerde artiesten: Julia Jordan schreef de tekst en Juliana Nash, een indie rock singer/songwriter, tekende voor de muziek.

Over ProMITHEus
ProMITHEus is een jong theatergezelschap met als missie succesvolle buitenlandse producties naar Vlaanderen en Nederland te brengen. Ze bewerken kleinschalige, theatraal uitdagende, zogenaamde “fringe”-producties. Rebels, jong en een tikkeltje koppig kiezen ze de weg buiten de geijkte paden. Na het succesvolle “Thrill Me” in 2015 is dit hun tweede project in Vlaanderen en Nederland.

Murder Ballad speelt vanaf 9 maart in verschillende locaties in Vlaanderen. Tickets en info via http://www.promitheus.be 


Speellijst:
9 en 10 maart 2016, 20u30 - CC, Wagehuys, Leuven première 9 maart
18 en 19 maart 2016, 20u30 - Fakkelteater, Zwarte Zaal, Antwerpen      
20 maart 2016, 15u - Fakkelteater, Zwarte Zaal, Antwerpen
2 april 2016, 20u - OC Lutselus, Diepenbeek
16 april 2016, 20u - Tinnenpot, Beckettzaal, Gent
10 juni 2016, 20u - 30CC, Wagehuys, Leuven


Meer informatie:

Libretto: Julia Jordan
Muziek & tekst: Juliana Nash
Orchestratie en vocale arrangementen: Justin Levine
Regie, concept en muzikale leiding: Kristel Lamerichs
Acteurs: David Cantens, Pieter Verelst, Ariane Van Hasselt, Wendy Briggeman
Understudy Michael/Tom: Rudi Giron
Muzikanten: Laurens Billiet, Pieter Goossens, Michael Asnot, Wouter Berlaen
Dramaturgie: Gorges Ocloo
Decor: Bart De Wandel

Projecties: Dimitri Sterkens
Geluidsontwerp: Stefan De Reese
Lichtontwerp: Erik Luyten
Productieleiding: Pieter-Jan Martens
Nederlandse vertaling: Kristel Lamerichs & Pieter-Jan Martens