Ciske de Rat door Theatergroep Horizon 25 t/m 28 mei Alkmaar
change_status
Alternate
RankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  294
Geregistreerd  2007-05-03

Deze week is het zover!

Een unieke samenwerking van Theatergroep Horizon en de juniorengroep van Oberon theaterproducties.
Iedereen kent het verhaal van de jonge Ciske, het volksventje dat regels aan zijn laars lapt en dingen doet en zegt die anderen niet durven. Het noodlot slaat toe wanneer hij in een vlaag van woede zijn moeder vermoordt.

Ciske de Rat, de musical neemt ons mee naar 28 augustus 1939, de mobilisatie is afgekondigd en alle mannen, waaronder de volwassen Ciske, moeten zich melden bij het leger. Op het station van Amsterdam CS ontmoet Ciske zijn oude leraar, meester Bruijs. Wachtend op de naderende strijd met de Duitsers halen ze herinneringen op en al snel blijkt dat Ciske al een oorlog voert met zijn eigen verleden. Zal hij zijn oorlog winnen?
In deze oer- Nederlandse musical zijn de scenes van het verleden en het heden op ingenieuze wijze door elkaar geweven. De oorspronkelijke musical is geproduceerd door Stage Entertainment Productions, de muziek is geschreven door Henny Vrienten.

Theatergroep Horizon zal deze productie in samenwerking met de juniorengroep van Oberon theaterproducties op de planken brengen. De regie is in handen van Jos Meijer en de muzikale leiding is in handen van Jenny van Huissteden.

Horizon is een enthousiaste, vooruitstrevende theatergroep met een passie voor musicals. Wij hebben een rijke historie en zijn al sinds 1978 actief in musical-land, de tijd ver vooruit zullen we maar zeggen. Sinds dit prille begin heeft Horizon al een aantal Nederlandse premières op zijn conto staan, zoals: De Ellendigen / Les Misérables (1982), Sweeny Todd (1990: première continentaal Europa!) en Little Shop of Horrors (2000), maar ook verrasten wij met eigen stukken als Heel mijn Hart (2008) en Hey Jude (2010), beide geschreven en geregisseerd door ‘Horizonner’ van het eerste uur, Marc Smit. Ons 35-jarig bestaan vierden wij in 2013 met de musicalshow ‘Horizon goes Broadway’; een rijke bloemlezing uit ons verleden en het genre musical in het algemeen.

De voorstellingen zijn op:
Woensdag 25 mei om 14:30
Woensdag 25 mei om 20:15
Donderdag 26 mei om 20:15
Vrijdag 27 mei om 20:15
Zaterdag 28 mei om 14:30
Zaterdag 28 mei om 20:15

Kaarten verkrijgbaar via:
http://www.theatergroephorizon.nl/musicalproducties/kaarten-ciske.html

afbeelding

[edit jeroen: plaatje naar link ivm layout forum]

[ Gewijzigd: 25 May 2016 08:49 AM by Jeroen ]