Carthago -  Buytenpark Zoetermeer (vanaf 29 juni)
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Boek nu voor CARTHAGO, het nieuwe musicalspektakel in het Buytenpark Theater

Over drie weken is het zover: de nieuwe musical CARTHAGO gaat in première in het Buytenpark. Een uniek spektakel over de eeuwenoude liefdesgeschiedenis tussen Dido en Aeneas. Mis het niet en bestel nu uw kaarten via http://www.buytenpark.nl

CARTHAGO! Een weergaloos spektakel over de opkomst én ondergang van deze machtige stad uit de Oudheid. De tragedie van koningin Dido, strijder Aenaes en de eeuwige strijd met het jaloerse Rome staan hierin centraal. Wanneer de Trojanen verslagen worden, vlucht Aeneas met een groep dappere strijders naar de overzijde van de Middellandse Zee. Hier arriveert hij voor de poorten van Carthago. Hij wordt hartelijk ontvangen door de machtige koningin Dido, die de gevluchte Trojanen onderdak biedt. Maar niet alle inwoners van Carthago zijn blij met de nieuwkomers. En als Dido en Aeneas voor elkaar vallen verharden de tegenstellingen zich. Kiezen ze voor de liefde of voor hun plicht?

CARTHAGO is een volledig nieuwe musical van het team dat eerder MACBETH, HEX-HET VERDWENEN DORP en DE BOKKERIJDERS bracht. Waan u in de klassiek Oudheid en beleef het meeslepende verhaal van Dido en Aenaes.

Reserveer nu uw kaarten voor CARTHAGO

CARTHAGO is te zien van 29 juni t/m 10 juli, op woensdag-, donderdag-, vrijdag-, zaterdag- en zondagavond om 20.30 uur. Kaarten kosten € 17,50. En bij elk ticket krijgt een voucher voor een tweede gratis kaartje voor het Rijksmuseum voor Oudheden in Leiden, waar u authentieke voorwerpen uit Carthago kunt zien.

Uiteraard kunt u ook dit jaar weer voorafgaand an de voorstelling eten in het Buytenpark Theater. Het barbecue-menu kost € 25,- pp. En wilt u met het hele gezin een bijzondere middag beleven? Kom dan kijken naar DE ROOFVOGELS VAN DE RUàNE, een bijzondere roofvogelshow. Kijk voor alle informatie op http://www.buytenpark.nl 

  [ # 1 ] 18 June 2016 07:37 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15


Nieuwe musical CARTHAGO in Buytenpark Zoetermeer
Vanaf 29 juni verandert het Buytenpark Theater in een antieke stad: de nieuwe musical CARTHAGO is exclusief te zien in het Zoetermeerse openluchttheater.

Verhaal
CARTHAGO vertelt het verhaal van de gevluchte Trojaanse held Aeneas. Als hij na de oorlog met de Grieken schipbreuk leidt voor de Afrikaanse kust, klopt hij aan de poorten van de machtige stad Carthago. Hier wordt hij ontvangen door koningin Dido. Maar niet al haar onderdanen zijn blij met de komst van de Trojanen naar hun stad. En als Dido en Aeneas verliefd worden, levert dit grote problemen op in beide kampen. Kan de liefde overwinnen als beiden gedwongen worden te kiezen voor hun volk?

Musicaltalent
CARTHAGO is een spectaculaire nieuwe musical, geschreven door Tjeerd de Haas (Macbeth, De Vliegende Hollander, Jack the Ripper), Joost Limberger (BONUS!, De Turfheksen) en Sebastiaan Smits (De Bokkerijders, De Vliegende Hollander). De hoofdrollen worden gespeeld door Kevin van der Leeuw (Joe — de musical, Hans & Grietje) als Aeneas en Rianne Veenstra (De Sneeuwkoningin) als Dido. Ze worden ondersteund door ruim dertig andere musicaltalenten uit het hele land.

Traditie
Producent Storytellers zet hiermee een lange traditie van nieuwe musicals in het Buytenpark Theater voort. In het verleden trokken spectaculaire producties als De Bokkerijders, Hex-het Verdwenen Dorp en De Spookvogels duizenden bezoekers naar Zoetermeer.
De musical CARTHAGO is uitsluitend te zien in Zoetermeer van 29 juni t/m 10 juli. De kaartverkoop is inmiddels geopend via ww.buytenpark.nl.

Kom met de hele familie kijken naar de spectaculaire roofvogelshow in het Buytenpark Theater

Een bijzondere familievoorstelling waarin negen vogels de hoofdrol spelen. Laat u verrassen als de woestijnbuizerd of de zeearend vlak over uw hoofd zweven. En wellicht landt de grappige neushoornvogel wel op uw hand.

Bezoek de indrukwekkende roofvogels in de ruïnes van Carthago. Ga mee op avontuur met Dex de woestijnbuizerd, die de weg terug naar huis moet zien te vinden. Onderweg krijgt hij hulp van vele andere vogels en van Sherat en haar vriend Danel, die ook op zoek zijn naar de ruïnes van Carthago. Zal het Dex lukken weer thuis te komen bij zijn meesteres Elissa? En zullen Sherat en Danel ooit de schatten van Carthago vinden? Of worden ze staande gehouden door de woestijnheerser Astaroth?

In DE ROOFVOGELS VAN DE RUàNE spelen negen vogels de hoofdrollen, bijgestaan door acteurs, zangers en valkeniers. Gezamenlijk brengen ze een geweldige show van een half uur, geschikt voor het hele gezin. Gieren, uilen en valken vliegen over de tribune. Zo dicht bij de vogels bent u nog nooit gekomen. Na afloop kunt u met al uw vragen over de vogels en hun leefwijze terecht bij de valkeniers. En natuurlijk met de vogels op de foto. 

Reserveer nu voor DE ROOFVOGELS VAN DE RUINE

DE ROOFVOGELS VAN DE RUàNE is te zien op zaterdag 2, zondag 3, zaterdag 9 en zondag 10 juli om 14.30 uur in het Buytenpark Theater. De voorstelling duurt 30 minuten en is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Kaarten kosten € 7,50. Kijk voor alle informatie op http://www.buytenpark.nl 

  [ # 2 ] 29 June 2016 11:42 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Lezing over de stad Carthago bij de musical

Op 30 juni geeft Prof. Dr. Pieter ter Keurs van het Rijksmuseum van Oudheden een gratis introductie bij de voorstelling. Dit duurt van 19:30 tot 20.00 uur.

De spectaculaire musical CARTHAGO gaat vanavond van start in het Buytenpark Theater. Een indrukwekkend verhaal, gebaseerd op de legende van Dido en Aeneas en de strijd tussen de stad Carthago aan de ene kant van de Middellandse Zee en de grote concurrent Rome aan de andere kant.

Voor de research naar Carthago en haar geschiedenis werkt Storytellers samen met het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden, dat vorig jaar nog met groot succes een tentoonstelling over dit onderwerp bracht. Op 30 juni geeft Prof. Dr. Pieter ter Keurs van het Rijksmuseum van Oudheden een gratis introductie bij de voorstelling. Dit duurt van 19:30 tot 20.00 uur. Daarna kunt u aansluitend de voorstelling bezoeken.

Leer meer over de geschiedenis van het ooit zo machtige Carthago en welke elementen in de musical historisch zijn en welke juist fantasie. 

Reserveer nu voor de Carthago-lezing