Haagse musicalopleiding start cross-over trainingen
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Crossfit in theater van start in Den Haag
Haagse musicalopleiding start cross-over trainingen

De Haagse NME foundation lanceert een nieuw platform voor trainingen in combinaties van zang, dans en spel; NME Artist Studios. De eerste unieke trainingsprogramma’s starten per 1 oktober 2016 en vinden plaats in Het Koorenhuis in Den Haag. Aanmeldingen voor de trainingen op professioneel niveau zijn vanaf 19 september op http://www.nme-artiststudios.nl te plaatsen. De kortlopende trainingen van gemiddeld acht weken worden gegeven door professionals uit de wereld van muziektheater. Iedere training is uniek dankzij de specifieke combinatie van specialisaties.

Vanaf oktober 2016 biedt NME Artist Studios 8-weekse cursussen aan op het gebied van muziektheater en musical. “De trainingen zijn er voor verschillende niveaus, maar betreffen altijd combinaties van de disciplines zang, dans en spel”, aldus Jamie Kradolfer van NME Artist Studios. “Het unieke aan bijvoorbeeld het musicalvak is de competentie van de acteur om al dansend te zingen en tegelijkertijd zijn of haar karakter gestalte te geven. NME Artist Studios legt de focus op dergelijke unieke combinatie.”

Voor de kick-off van NME Artist Studios staan de volgende trainingen gepland:
Liedinterpretatie — Gebruik je stem, je zangtechniek en je non-verbale communicatie om een verhaal en een karakter met een lied tot leven te brengen.
Show-, jazz-, musicaldans — Verschillende dansstijlen vragen om een eigenzinnig gebruik van de algemene techniek en juist in de combinatie train je op een bewust inzet daarvan.
Allround auditietraining — Audities voor muziektheater en musical bestaan over het algemene uit verschillende rondes disciplines, train voor de allerbeste voorbereiding.
Fysiek toneel — combinatie tussen dans/beweging en toneel

Jamie vervolgt “Ieder programma wordt aangeboden door een ervaren en gedreven professional uit de beroepspraktijk. Peggy Sandaal, bekend van onder andere Aïda en The Lion King, geeft op deze manier allround auditietraining.” Iedere training wordt afgesloten met een presentatie, bijgewoond door een scout uit het vak. “Dit geeft cursisten de mogelijkheid zichzelf te presenteren en te netwerken met professionals. Wij willen cursisten voorzien in een boost voor de ontwikkeling van het talent. De toegankelijkheid voor eenieder die zijn passie wil ontwikkeling staat voorop”, aldus Jamie.