3 of 6 |  < 1 2 3 4 5 >  Last ›
ONE
  [ # 31 ] 09 January 2021 01:04 PM
Hoofdrolspeler
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  1161
Geregistreerd  2010-03-23

Neee joh, hahaha. Ze zetten nog steeds hoog in, zie ik:

ONE is een nieuwe, originele musical die op een revolutionaire manier wordt gebracht en fundamenteel verschilt van alle andere musicals.

Nou ja, in ieder geval props voor de niet-aflatende bravoure.

  [ # 32 ] 09 January 2021 01:41 PM
Alternate
RankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  434
Geregistreerd  2011-03-22

Aangezien ze er al 20 jaar mee bezig zijn, zijn de verwachtingen hooggespannen… Net zoals bij Sky de Musical?

In de tussentijd zijn al wat teamleden afgehaakt, zoals de al genoemde Vincent Paterson, Aad Ouborg en executive creative producer Willem Metz. In plaats daarvan wordt Rik Vodeb genoemd als “Executive Creative Producer”, maar volgens diens LinkedIn-pagina is hij al in oktober 2017 vertrokken bij One The Musical en werkt inmiddels bij Eventim. Ook van het te bouwen “The LightTheatre” wordt geen melding meer gemaakt.

Het blijft een schimmig project.

  [ # 33 ] 15 January 2021 12:26 PM
Avatar
Musical Ster
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  6801
Geregistreerd  2009-01-21

Vandaag op nu.nl:

Musical over liefdesverhaal in oude Egypte naar verwachting in najaar te zien

ONE, de Nederlandse musical die zich afspeelt tijdens de bouw van de Piramide van Cheops, is naar verwachting komend najaar in de theaters te zien. Producent Roelof Pieters is al twintig jaar bezig met de ontwikkeling van de voorstelling.

Pieters heeft online een oproep geplaatst voor de audities. Er worden hoofdrolspelers van diverse leeftijden gezocht.

ONE vertelt het verhaal van de liefde en eenheid tussen een arbeider en de dochter van de koning tijdens de bouw van de piramide. Volgens de makers is het publiek geen toeschouwer, maar bevinden de bezoekers zich in het centrum van de actie. Deze beleving zou te vergelijken zijn met een virtualrealityervaring.

Het concept van ONE is afkomstig van Pieters, die zich sinds 2001 met de productie heeft beziggehouden. Hij werkte in het verleden voor Endemol en Joop van den Ende Theaterproducties. De muziek wordt gecomponeerd door Edwin Schimscheimer, die eerder musicals als Carlie en Willeke componeerde.

De audities vinden plaats in februari. De première staat gepland voor november 2021, mits de coronarichtlijnen dat tegen die tijd toelaten.

  [ # 34 ] 17 February 2021 01:45 PM
Avatar
Swing
RankRank
Totaal aantal Reacties:  47
Geregistreerd  2021-01-06

Op de facebook pagina van Eventim Nederland staat nu een filmpje met 2 spraakfragmenten voor een reclamefilmpje van een nieuwe musical, de titel van de musical is weggelaten, maar ze benoemen ‘een opwindend liefdesverhaal tussen een prinses en een arbeider tijdens de bouw van de grote piramide.’ Dat klinkt wel als het concept van ONE.
Ook wordt in het fragment gezegd dit najaar in Studios Aalsmeer.

  [ # 35 ] 03 March 2021 07:11 PM
Alternate
RankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  434
Geregistreerd  2011-03-22

Nu is de site van deze musical alweer enige tijd uit de lucht, dus het wordt m.i. steeds onwaarschijnlijker dat we hier daadwerkelijk iets van gaan zien.

  [ # 36 ] 04 March 2021 08:30 AM
Avatar
Hoofdrolspeler
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  1071
Geregistreerd  2002-07-30

Harry - 03 March 2021 07:11 PM

Nu is de site van deze musical alweer enige tijd uit de lucht, dus het wordt m.i. steeds onwaarschijnlijker dat we hier daadwerkelijk iets van gaan zien.

Misschien hebben we al die tijd de titel verkeerd begrepen en spreek je het niet uit als “1”, maar als “O-nee”.

  [ # 37 ] 04 March 2021 09:01 AM
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  4893
Geregistreerd  2004-05-12

Online kom ik auditie oproepen tegen voor het ensemble. De hoofdrollen schijnen eerder dit jaar gecast te zijn.

Theater Aalsmeer is nu niet bepaald een succes te noemen. Showbizz city ging ten onder. Het theater heeft toen een tijdje als zelfstandige organisatie geopereerd. Maar is inmiddels alweer een tijdje dicht omdat het te duur was en er te weinig mensen op af kwamen. De dinershow Boogy Nights, die zowel in het theater als de naastgelegen Big Apple club is ook stilletjes ten onder gegaan.

Ben benieuwd of dit onbekende ‘One’ wel publiek gaat trekken.

  [ # 38 ] 07 March 2021 08:43 PM
Avatar
Swing
RankRank
Totaal aantal Reacties:  47
Geregistreerd  2021-01-06

https://thefinalsecret.com/ zag hiervoor net een reclame op npo 1 voor Op Zoek Naar Maria… zou het dan toch?

  [ # 39 ] 10 March 2021 04:00 PM
Avatar
Swing
RankRank
Totaal aantal Reacties:  47
Geregistreerd  2021-01-06

Onethemusical.com staat nu online.
De voorstelling moet vanaf 28 november gaan spelen.

Sensationeel. Zo laat de nieuwe musical ONE zich het beste omschrijven. De show vertelt een meeslepend liefdesverhaal en combineert ijzersterke muziek – gecomponeerd door Edwin Schimscheimer – met de nieuwste speciale effecten. Met ONE presenteren de makers een vernieuwende theaterbeleving. Het publiek bevindt zich middenin het verhaal en de actie, in plaats van te kijken naar het toneel. ONE gaat op 28 november in première in Studio’s Aalsmeer (de voormalige Joop van den Ende studio’s).

ONE is in de basis een verhaal over volmaakte liefde en speelt zich af in de setting van het oude Egypte. Mira is de dochter van koning Cheops, die tevens naamgever is van de wereldberoemde piramide. Zij valt als een blok voor de charmes van Amon, een arbeider die bouwt aan de creatie van dit iconische bouwwerk. Producent en schrijver van het script is Roel Pieters. Hij beschrijft in zijn verhaal, dat volkomen origineel is maar doorspekt met historische feiten, een onmogelijke liefde die zich echter door niets of niemand laat stoppen. ONE is daarmee vooral een ode aan de eeuwige liefde. Het verhaal is de kapstok voor een ongekend visueel en vooral muzikaal spektakel.

Het decor bestaat volledig uit bewegende delen en kan razendsnel worden aangepast tijdens de voorstelling. Dit maakt van de show een zinderende belevenis die boeit van de eerste tot de laatste minuut. Ook de acteurs spelen daarbij een grote rol. De cast bestaat naast zangers en zangeressen onder meer uit acrobaten en free runners. Zij vertonen naast, boven en voor het publiek de meest verbazingwekkende stunts.

Hoewel ONE innovatief is, blijft de voorstelling in de kern een geweldige musical die liefhebbers van dit genre op hun wenken bedient. Muziek speelt een zeer grote rol. Componist Edwin Schimscheimer garandeert, samen met musical director Marco Kuypers, de kwaliteit van de nummers. Alles is speciaal voor ONE geschreven en sluit naadloos aan bij het karakter van internationale musical klassiekers. De sfeer is meeslepend, theatraal en vooral zeer indrukwekkend. Intense ballads, bombastische orkestraties en up tempo nummers wisselen elkaar voortdurend af waardoor ONE vanaf de eerste noten de harten van het publiek raakt.

  [ # 40 ] 15 March 2021 10:48 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Promotekst

Meer dan twintig jaar aan voorbereiding ging eraan vooraf. In november van dit jaar wordt de droom van Roel Pieters (60) nu eindelijk werkelijkheid. Dan gaat zijn musical ‘ONE’ – een verhaal over eeuwige liefde tussen de dochter van de koning en een arbeider in het oude Egypte – in première in Studio’s Aalsmeer. Een project waarin miljoenen worden geïnvesteerd. Pieters, die eerder actief was voor onder meer André van Duin, Ivo Niehe en Joop van den Ende Theaterproducties, kan het zelf nog nauwelijks geloven. Hij schreef het script, vond een investeerder en ziet zijn levenswerk nu tot leven komen. ,,Het wordt de meest innovatieve musical die ooit in Nederland te zien is geweest.”
Pieters straalt als hij over ONE praat. Zijn leven staat in het teken van het project. Door niets of niemand laat de producent zich tegenhouden om zijn droom waar te maken. Zelfs Corona gooit geen roet in het eten. Hij vond na jarenlang zoeken een financieel partner in Paul Huibregtse en daarmee een miljoenenbudget voor zijn project, stelde vervolgens een creatief team samen met specialisten uit alle delen van de wereld – van New York, tot Las Vegas en Moskou – en werkt op dit moment zeven dagen per week om Nederland de meest spraakmakende musical aller tijden te presenteren. De première staat gepland op 28 november in Studio’s Aalsmeer (de voormalige Joop van den Ende studio’s). ,,Het is een race tegen de klok”, vertelt Pieters. ,,Het volledige theater wordt verbouwd en voorzien van onder meer de allernieuwste LED techniek en een immens decor. Ons publiek bevindt zich straks middenin het verhaal en de actie. De cast bestaat naast zangers en zangeressen onder meer uit acrobaten en free runners. Zij vertonen naast, boven en voor het publiek de meest verbazingwekkende stunts.” Het script schreef hij zelf. ,,Ik raakte jaren geleden geïnspireerd door de fantastische musicals die Stage Entertainment op de Nederlandse markt bracht. Dat wilde ik ook. Het leidde tot de geboorte van ONE.” Pieters beschrijft in zijn verhaal, dat volkomen origineel is maar doorspekt met historische feiten uit het oude Egypte, een onmogelijke liefde die zich door niemand laat stoppen. De musical is daarmee vooral een ode aan de eeuwige liefde. ,,Het verhaal is de kapstok voor een ongekend visueel en vooral muzikaal spektakel.”
Piramide
De hoofdrol in ONE is weggelegd voor Mira. Zij is de dochter van koning Cheops, die tevens naamgever is van de wereldberoemde Grote Piramide. Zij valt als een blok voor de charmes van Amon, een arbeider die bouwt aan de creatie van dit iconische bouwwerk. ,,We hebben lang met ons creatieve team overlegd over het visualiseren van de grootste piramide ter wereld. Dat gebeurt nu middels projectie. Het bouwwerk wordt op een overweldigende manier in beeld gebracht.” Hoewel ONE innovatief is, blijft de voorstelling in de kern een geweldige musical die liefhebbers van dit genre op hun wenken bedient. Muziek speelt een zeer grote rol. ,,Componist Edwin Schimscheimer garandeert, samen met musical director Marco Kuypers, de kwaliteit van de nummers. Alles is speciaal voor ONE geschreven en sluit aan bij het karakter van internationale musical-klassiekers. De sfeer is meeslepend, theatraal en vooral zeer indrukwekkend.” Intense ballads, bombastische orkestraties en up tempo nummers wisselen elkaar voortdurend af. ,,Vanaf de eerste noten raakt ONE de harten van het publiek”, concludeert Pieters. ,,Dat is mijn missie. Bezoekers verlaten straks met een goed gevoel onze zaal en waren voor even onderdeel van het ultieme liefdesverhaal. Zeker na de donkere Corona-maanden hebben mensen behoefte aan positiviteit. ONE sluit daar naadloos bij aan.”
ONE de Musical gaat op 28 november 2021 in première in Studio’s Aalsmeer. Tickets & info via http://www.onedemusical.nl.

  [ # 41 ] 15 March 2021 12:03 PM
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  4893
Geregistreerd  2004-05-12

Zullen ze een afvallende Maria casten voor Mira?

  [ # 42 ] 04 July 2021 05:06 PM
Avatar
Ensemble
RankRankRank
Totaal aantal Reacties:  90
Geregistreerd  2015-10-04

Op een reclamebord van One langs de weg, dacht ik Soy Kroon en Nienke Latten te herkennen.

  [ # 43 ] 05 July 2021 11:06 PM
Avatar
Hoofdrolspeler
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  986
Geregistreerd  2013-09-09

Volgens mij herken ik op de insta pagina van de show in het silhouette van Koning Cheops, Edwin Jonker. Maaar daar pin ik mij nog niet op vast.

  [ # 44 ] 06 July 2021 07:49 AM
Avatar
Broadway Ster
RankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  4150
Geregistreerd  2012-03-09

Vanochtend een interview in AD met Peter Lisse (hij speelt een archeoloog), waar bovenstaande namen worden bevestigd.

   Handtekening   

“Elphaba, je bent de mooiste…”

  [ # 45 ] 06 July 2021 07:56 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Op de site staan nu de volgende namen

Soy Kroon, Nienke Latten, Peter Lusse, Jasper Kerkhof, Edwin Jonker


En er is ook een persbericht:

Première op 28 november in Studio’s Aalsmeer
Sterrencast in ONE de Musical: Soy Kroon, Nienke Latten, Edwin Jonker, Jasper Kerkhof en Peter Lusse



Musicalproducent en schrijver Roel Pieters is bijzonder verheugd bekend te maken dat grote namen als Soy Kroon (Amon), Edwin Jonker (Cheops) en Peter Lusse (Archeoloog) de hoofdrollen zullen vertolken in ONE de Musical. Ook singer/songwriter en musicalster Nienke Latten (Mira) en Jasper Kerkhof (Slechterik) zullen hoofdrollen spelen. De première van ONE de Musical is op 28 november in Studio’s Aalsmeer.

One de Musical wordt nu al bijzonder genoemd. Kenners uit de musicalwereld verheugen zich al tijden op deze voorstelling, gemaakt door een internationaal team, die de theaterbeleving naar een andere dimensie brengt. Volgens Rik Vodeb, executive creative producer, bevindt het publiek zich midden in het verhaal en de actie, in plaats van dat ze recht vooruit naar een toneel kijken. Het decor bestaat volledig uit bewegende delen en kan razendsnel worden aangepast tijdens de voorstelling. Dit maakt van de show een zinderende belevenis die boeit van de eerste tot de laatste minuut. Ook de cast speelt daarbij een grote rol; deze bestaat naast acteurs onder meer uit acrobaten en free runners. Zij vertonen naast, boven en voor het publiek de meest verbazingwekkende stunts.

Voor de veelzijdige Peter Lusse is het zijn comeback in een musicalvoorstelling. De laatste jaren maakte hij veel operavoorstellingen. ‘Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik weer graag in een musical zou willen spelen,’ laat Peter Lusse weten. ‘Dat ik in deze show mag spelen, naast al die andere talentvolle mensen, is geweldig. Daarnaast is ONE de Musical enorm innovatief en ben ik er trots op dat ik daar deel van mag uitmaken.’ Nienke Latten kiest na haar Duitse hoofdrol van prinses Jasmine in de musical Aladdin weer voor Nederland. ‘Duitsland was een waanzinnig avontuur, maar speciaal voor One kies ik voor Nederland.’ Ook Edwin Jonker kan niet wachten om weer in het theater te mogen staan. ‘Hier komen alle disciplines samen. Het heeft lang geduurd, maar ik mag weer terug naar het theater.’

ONE is een verhaal over volmaakte liefde en speelt zich af in de setting van het oude Egypte. Dit decor zal op een uiterst creatieve wijze worden weergegeven. Mira is de dochter van koning Cheops, die tevens naamgever is van de wereldberoemde piramide. Zij valt als een blok voor de charmes van Amon, een arbeider die bouwt aan de creatie van dit iconische bouwwerk. Producent en schrijver van het script is Roel Pieters. Hij beschrijft in zijn verhaal, dat volkomen origineel is maar doorspekt met historische feiten, een onmogelijke liefde die zich echter door niets of niemand laat stoppen. ONE is daarmee vooral een ode aan de eeuwige liefde. Het verhaal is de kapstok voor een ongekend visueel en vooral muzikaal spektakel. Componist Edwin Schimscheimer garandeert, samen met musical director/arrangeur Marco Kuypers, de kwaliteit van de nummers. Alles is speciaal voor ONE geschreven en sluit naadloos aan bij het karakter van internationale musicalklassiekers.

ONE de Musical gaat op 28 november 2021 in Studio’s Aalsmeer in première.
Voor meer informatie en kaartverkoop: http://www.onedemusical.nl

[ Gewijzigd: 06 July 2021 08:32 AM by Jeroen ]
 < 1 2 3 4 5 >  Last ›
3 of 6
‹‹ Urinetown 2017/2018      Goodbye Norma Jeane ››