Napoleon
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Bart Van Loo & Geert Hellings spelen Napoleon
VANAF 19 MAART IN HET THEATER

“Bart Van Loo maakt in deze Napoleon de hoge verwachtingen van na Chanson helemaal waar”, stelt Het Nieuwsblad. Napoleon is weliswaar geen Gilbert Bécaud, maar Van Loo is er toch in geslaagd een even meeslepende als spannende avondvoorstelling te maken.

Dat Bart van Loo kon schrijven, wisten we. Dat hij kon praten, dat was dankzij De Laatste Show en De Wereld Draait Door ook bekend. Maar dat hij zich onlangs ontpopte tot ‘podiumbeest in driedelig pak’ (Knack), was een regelrechte oog- en oor opener. De voorstelling Chanson — Une Belle Histoire kreeg overal in de Lage Landen de handen op elkaar. In de nieuwe show ‘Napoleon’ blijft hij in Frankrijk, bij muzikant Geert Hellings, en bij zichzelf. Zijn bestseller over Napoleon smeekte om een vertaling naar het podium. Met zijn gekende bevlogenheid en zin voor humor legt Van Loo zijn familiegeschiedenis naast die van Bonaparte. De kleine keizer komt bij hem tot leven, wordt een mens van vlees en bloed die onder zijn huid kruipt. Was Napoleon een geestdriftige revolutionair of gewoon een tiran? Een man van vlees en bloed of een onaantastbaar opperwezen? Rasverteller Bart Van Loo jongleert met de tegenstellingen die Napoleon nog steeds oproept.

PERS
- “Bart Van Loo maakt in deze Napoleon de hoge verwachtingen van na Chanson helemaal waar. (…) Het publiek wordt voortdurend mee in zijn verhaal getrokken en naast de structuur van de voorstelling zit ook de woordkeuze helemaal goed. (…) Door de vloed aan alliteraties en binnenrijm lijkt hij bijna een stuk wereldgeschiedenis vertaald te hebben naar de poëzie. Knap.” (Het Nieuwsblad)
- “Is Bart Van Loo een schrijver, redenaar of performer? Als hij op het podium staat met zijn voorstelling “Napoleon” is hij alles ineen en zelfs meer. Een woordkunstenaar en een magistrale verteller die het leven van Napoleon fileert en in het publiek gooit.” (Focus-TV)
- “Van Loo is een geboren verteller die de aandacht van zijn toehoorders voortdurend weet vast te houden en ze met zijn Napoleon nu en dan echt op het puntje van hun stoel weet te kluisteren” (Het Laatste Nieuws)
- “Zijn uitgebreide woordenschat, zijn beeldig taalgebruik en zijn uitgebreide kennis vormden het palet dat hij ter hand nam om met de penselen van zijn vurige vertelstijl, zijn gevoel voor ritme en timing en een gezonde dosis humor beelden op te roepen waarin het publiek moeiteloos werd meegezogen (…) Hoewel we ons bewust waren van het feit dat we gewoon in De Roma in Borgerhout zaten, leek het toch alsof we er fysiek bij waren in de sneeuw en de barre strijd. (…) De kunstwerken van Koen Broucke zorgden voor de juiste visuele toonzetting. (…) Geert Hellings’ gitaarspel was ook een meerwaarde voor de voorstelling.” (Concertnews)
- “Alweer een schot in de roos. Alle succeselementen zijn nog steeds aanwezig: een bevlogen verteller, een prachtig decor en zeer fijne Nederlandstalige muziek met een gouden chansonrandje.” (Het Chanson Offensief)
- “Podiumbeest in driedelig pak, waterval van feiten en weetjes, panache en intact enthousiasme, showmanship waar niets op af te dingen valt” (Knack)