De Klokkenluider van de Notre Dame - Woerden
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

SterAllures presenteert nieuwe musical:
De Klokkenluider van de Notre Dame

De stad van de liefde Parijs vormt het romantische decor voor de musical De Klokkenluider van de Notre Dame. Deze familievoorstelling van de Woerdense amateur-musicalvereniging SterAllures zal vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 maart te zien zijn in Theater Het Klooster in Woerden. Kaarten voor een van de vijf voorstellingen zijn verkrijgbaar via de website van Het Klooster, http://www.kloosterwoerden.nl.

De Klokkenluider van de Notre Dame speelt zich af in een middeleeuws Parijs. Centraal in de musical staat de onmogelijke liefde van een gebochelde klokkenluider voor een beeldschone zigeunerin. Het verhaal begint tijdens het jaarlijkse zottenfestival, het Parijse equivalent van de Woerdense Koeiemart. Hier wordt het lelijkste gezicht van Parijs gekroond tot Koning der Dwazen. Esmeralda zingt en danst het hoogste lied en trekt daarmee ieders aandacht. Niet alleen Quasimodo, die al zijn leven lang opgesloten zit in de klokkentoren van de Notre Dame, maar ook de kerkvader Dom Frollo en de vrijheidsstrijder Gringoire vallen als een blok voor haar charmes. Hun gepassioneerde liefde leidt tot dramatische verwikkelingen. Wie zal Esmeralda’s hart weten te veroveren? En tegen welke prijs?

De Klokkenluider van de Notre Dame is een hartveroverende musical vol spanning en dramatiek.  Een voorstelling waarbij je geregeld op het puntje van je stoel zit, maar waarbij ook veelvuldig een bevrijdende schaterlach klinkt. De musical zit vol schitterende ballades en aanstekelijke ensemblenummers, waarvan de melodieën nog dagenlang door je hoofd blijven zoemen. Met schitterende hoofdrollen van de debutanten Mark van der Wal als een eerder vertederende dan afschrikwekkende Quasimodo en de lieflijke Vonne Starreveld als een betoverende Esmeralda. Met oude getrouwen als Alain Tijs in een sterke vertolking van de wrede Dom Frollo en Esther Eskes als de komische spring-in-het-veld Valentine, een van de drie ‘stenen’ vrienden van Quasimodo. En met kleurrijke bijrollen voor de bevolking van Parijs en de rondzwervende zigeunergroep die ieder op hun eigen wijze een schilderachtig bestaan leiden.

Meer informatie is te vinden op de website http://www.sterallures.com , de facebookpagina http://www.facebook.com/SterAlluresWoerden of de website van Het Klooster, http://www.kloosterwoerden.nl