Musicalmasterclass met Carlo Boszhard en Michelle Splietelhof
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Zo wordt een afscheidsmusical van groep 8 een echt feest!

Tijd voor inspiratie, musical en plezier bij de Benny Vreden Academy

Hilversum, 2 maart 2017

Het musicalseizoen is weer begonnen, een bijzondere tijd voor achtstegroepers en hun leerkrachten. Welk verhaal gaat de klas spelen, wie krijgt welke rol en vooral: hoe haalt de leerkracht het beste uit de groep zodat de afscheidsmusical een echt feest wordt? Gelukkig kunnen leerkrachten bij de Benny Vreden Academy terecht om hun deskundigheid te vergroten en veel ideeën op te doen.

Musicalmasterclass
Tijdens de masterclass in het Parnassos Cultuurcentrum (Utrecht) komen alle onderdelen aan bod die belangrijk zijn voor het instuderen van een musical. Professionele acteurs en dansdocenten leren de deelnemers alle kneepjes van het vak, in theorie én in praktijk. Bijvoorbeeld hoe ze een gave choreografie maken, hoe leerkrachten liedjes veilig instuderen met de kinderen om ze zo mooi mogelijk te latenklinken, en wat een goede regisseur is. Onder andere schrijver Carlo Boszhard en musicalactrice Michelle Splietelhof zijn van de partij!

Deskundigheidsbevordering
De deelnemers leren ontzettend veel tijdens een masterclass en vergroten zo hun deskundigheid. Die deskundigheid kunnen ze niet alleen gebruiken voor het instuderen van de musical, maar natuurlijk ook voor andere uitvoeringen, week- of maandsluitingen.

Benny Vreden Academy
De Benny Vreden Academy is in 2015 opgericht om leerkrachten te ondersteunen en te inspireren. Zodat zij op hun beurt de kinderen in hun groep vol enthousiasme kennis kunnen laten maken met kunstvakken als theater, muziek en dans. Benny Vreden gelooft dat die aanraking met creativiteit van onschatbare waarde is. Het biedt een zo breed mogelijke ontwikkeling en het podium is de uitgelezen plek om nieuwe talenten te ontdekken. Het zien stralen van de lichtjes in de ogen van de kinderen, dat is de grote droom van Benny Vreden.

De musicalmasterclasses is op 11 maart 2017 in het Parnassos Cultuurcentrum, Utrecht. Meer info en inschrijven via bennyvreden.nl/academy/masterclasses.