[23/25-3]Spoed (Parbleu!)- Zonnehuis Amsterdam
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Muzikale tragikomedie SPOED! in theater Het Zonnehuis

Theatergroep Parbleu! is van 23 t/m 25 maart 2017 te zien in Het Zonnehuis in Amsterdam-Noord met de nieuwe theaterproductie SPOED!, een muzikale tragikomedie over het lief en leed van staf en patiënten van een ziekenhuis dat in zwaar weer verkeert.

We volgen de perikelen in een klein streekziekenhuis. Binnen de hectiek van alledag komen persoonlijke verhalen en geheimen van zowel patiënten als personeel naar boven. Levens kruisen elkaar op een onverwachte manier, intriges ontplooien zich. Dit leidt soms tot hilarische, soms tot ontroerende situaties. Intussen blijkt het ziekenhuis in financiële nood te verkeren. Is er nog toekomst? Directie en medische staf bedenken een plan om het ziekenhuis te redden, waarbij ook de patiënten worden betrokken…

SPOED! is een muzikaal verhaal over ziekte en gezondheid, over de kwetsbaarheid van het leven, over liefde, geluk en hoop. Een voorstelling met veel humor, maar ook serieuze en voor iedereen herkenbare gebeurtenissen.

Veel bekende muziek in SPOED!, door Parbleu! geheel naar eigen hand gezet, van onder andere Frans Halsema, Teach-In, Bee Gees, Marco Borsato, Youp van ’t Hek, Anouk, en The Lion King.

Scenario & regie: Pitt de Grooth
Muzikale leiding: Arjen Göbel

SPOED! wordt van donderdag 23, vrijdag 24 en zaterdag 25 maart as. gespeeld in Theater Het Zonnehuis, Zonneplein 30, 1033 EK Amsterdam (Noord). De voorstelling begint om 20.00 uur.
Meer informatie en reserveringen: http://www.parbleu.nl

SPOED! is de 18e productie van Parbleu!, na onder andere drie musicals van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink, de muzikale theatershows Rock The Boat (2000), Airport (2009) en Mijn Hemel (2012), de Shakespeare-musical Illyria (2004), A Chorus Line (2007) en Bad Girls (2010).

SPOED!

artistiek team
Pitt de Grooth — scenario & regie

Pitt de Grooth (1981) studeerde in 2006 af als theatermaker aan de Amsterdamse Theater Academie, en is actief als acteur, regisseur, schrijver en productieleider.
Hij regisseerde eerder de musicals The Wild Party (bij Franks Sanders’ Akademie voor Musicaltheater), Merrily We Roll Along (bij Studenten Toneel Amsterdam), Foxtrot en REX de musical. De laatste twee musicals bij De Theaterrepubliek, waar hij ook een theaterbewerking van ‘t Vrije Schaep (met de 5 Pooten) maakte en komend najaar Blood Brothers zal regisseren. Als regieassistent/productieleider is Pitt sinds 2014 betrokken bij voorstellingen van Hummelinck Stuurman Theaterbureau.

SPOED! is Pitts eerste productie bij Parbleu!


Arjen Göbel — muzikale leiding & vocale arrangementen

Arjen Göbel (1965) stond 27 jaar geleden als oprichter aan de basis van Parbleu! en heeft aan bijna alle voorstellingen meegewerkt. Meestal was hij muzikaal leider, dirigent van het koor, componist en/of arrangeur, maar ook op het toneel heeft hij een aantal verdienstelijke rollen gespeeld.
Arjen zingt verder al jaren in close-harmony group Grof Volkoor’n, die hij tot een paar jaar terug ook leidde en waarvoor hij de arrangementen schreef. Onder de naam Musical Arts produceert hij cd’s voor zangers, zangeressen en koren. Dit alles naast zijn ‘officiële’ werk als huisarts.


SPOED!

cast
Directeur Bart   :    Lourens Borst
Dokter Patricia   :    Merel Bussink
Co-assistent Marieke:    Lydia Göbel
Hoofdzuster Ellen   :    Simone Kamman
Zuster Yvette   :    Isabelle van der Lans
Zuster Rosalie   :    Christine Borst
Koffiejuffrouw Karin   :    Karin Bakker
Sophie   :    Kristie van Schaagen
Meneer de Vries   :    Frans Pieterson
Dokter Nico   :    Rob Feenstra
Victoria Hubert   :    Petra van Noort
Frederik Hubert   :    Jos Boer
Saskia van Zanten   :    Margot Bary
Francine van Vooren   :    Joke Feenstra
Judith   :    Lisa van Beek
koor   :    Ed van Schaagen
      Jacques Spaans