3 Musketiers - Brabants Muziek-Theater
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Het Brabants Muziek-Theater brengt spektakelstuk 3 Musketiers- de Musical

SCHIJNDEL
-
Het Brabants Muziek-Theater uit Schijndel brengt in het najaar van 2018 haar nieuwste productie 3 Musketiers, de Musical op de planken in de Brabantse theaters.
Oorspronkelijk door Joop van den Ende uitgebracht in Nederland, is de musical later aangepast, uitgebreid en verbeterd voor de Duitse markt, waar de productie tot op de dag van vandaag volle zalen trekt. Het Brabants Muziek-Theateris erin geslaagd om de Nederlandse rechten uit te breiden met een ruime selectie van de Duitse aanpassingen, waardoor een uniek, kwalitatief hoogwaardig product is ontstaan. De eerste auditierondes voor dit
spannende en romantische theaterspektakel worden gehouden op zondag 25 juni en dinsdagavond 27 juni.  Geïnteresseerden kunnen zich nu aanmelden
via de website http://www.brabantsmuziektheater.nl/audities, waarop ook alle informatie te vinden is.

Over het Brabants Muziek-Theater
Het Brabants Muziek-Theater is een semiprofessioneel, reizend theatergezelschap dat de afgelopen jaren in de grotere theaters in Brabant spraakmakende musicals als Evita,  Aida en Jesus Christ Superstar ten tonele bracht.
De laatste productie — Titanic De Musical, uitgevoerd in 2016 —is zelfs in de race voor nominaties voor de prestigieuze Amateur Musical Awards.
Bovendien hebben talentscouts van professionele organisaties opnieuw hun slag geslagen bij het Brabants Muziek-Theater en één van de mannelijke castleden uit Titanic De Musical ‘gespot’,  waarmee het theatergezelschap zich sinds jaar en dag kweekvijver voor professioneel talent mag noemen.
Meeslepend avontuur in de 17e eeuw 3 Musketiers, de Musicalvertelt het romantische verhaal van de jonge D’Artagnan, die zijn ouders verlaat om carrière te maken aan het hof van Franse koning Louis de XIII. Onderweg naar het hof treft hij de lieftallige Constance, op wie hij op slag verliefd wordt. Ook ontmoet hij drie musketiers en samen met hen begint eengroots en meeslepend avontuur. Met een triomfantelijk en tegelijkertijd diep triest einde is het een gevarieerde musical vol romantiek, actie, intriges en dramatiek. De originele muziek werd geschreven door het Nederlandse duo Bolland en Bolland, onder meer bekend van hits als Rock Me Amadeus en In The Army Now.

Kwaliteit door opleiding een nieuwe werkwijze voor haar musicals. Voorzitter Alexandra Peperkamp:
“Voor Titanic De Musical hebben we afgelopen jaar een volledig nieuw en conservatorium geschoold creatief team in de arm genomen.  Een mooi en aantrekkelijk product maken staat bij ons altijd voorop, en daarvoor ontvangen onze castleden een gerichte opleiding en intensieve begeleiding.
Dit nieuwe concept heeft zich al bewezen bij Titanic De Musical en zal bij 3 Musketiers, de Musical op een hoger niveau worden uitgewerkt.”
Vocal coach Sofie Dirkx uit Tilburg tekent opnieuw voor zangles, stemontwikkeling en articulatie, terwijl regisseuse Marion Rodie (Breda) haar jarenlange ervaring bij het Brabants Muziek-Theater zal gaan delen met de nieuw aangetrokken regisseur André van Hest
(Tilburg). Samen zullen zij zich gaan richten op tekstbegeleiding, speltechniek en dramatiek. Peperkamp: “Een unieke combinatie van een nieuwe, frisse blik op theater maken en onze ervaren Marion, die precies weet wat een musical nodig heeft omdie speciale BMT-schwung te krijgen waarmee we ons al jaren weten te onderscheiden in Brabant.”
Het gehele product staat opnieuw onder begeleiding van drievoudig conservatorium afgestudeerd dirigent Sander Vredenborg, die naast de cast ook het negentienkoppige liveorkest zal dirigeren.

Op tour door Brabant
Op dit moment zijn opties geplaatst bij theaters in Oss, Veghel, Veldhoven, Breda, Tilburg en Waalwijk, maar precieze speeldata zijn op dit moment nog niet vrij te geven. 3 Musketiers, de Musical zal in het najaar van 2018 hoe dan ook, zoals u van het Brabants Muziek-Theater gewend bent, een toer langs diverse grote Brabantse theaters gaan maken.

Aanmelden voor audities
De eerste auditierondes voor deze — door zowel publiek als acteurs geroemde —musical worden op zondag 25 juni en dinsdagavond 27 juni gehouden in Schijndel
.
De musical biedt een achttal hoofdrollen,zo’n twaalf uitdagende bijrollen en daarnaast een grote ensemblegroep. Ook figuranten kunnen zich bij het Brabants Muziek-Theater aanmelden, al zullen voor hen de selectierondes op een later tijdstip plaatsvinden.Meer details en het aanmeldformulier zijn te vinden op de website van het theatergezelschap:
http://www.brabantsmuziektheater.nl/audities.