[2/3-6]High School Musical - Baarn
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

‘HIGH SCHOOL MUSICAL’ straalt tijdens preview -presentatie!

Woensdagavond 29 maart heeft de cast van ‘High School Musical’, geproduceerd door Daphne Bruineberg Productions, een preview presentatie gegeven in Theater de Speeldoos Baarn voor de aanwezige pers en genodigden. De presentatie werd afgesloten met een kleine open repetitie waarin de twee hoofdrolspelers aan de slag gingen met regisseur Daphne Bruineberg aan de interpretatie van een duet uit de voorstelling. De preview presentatie was een voorbereiding op de voorstellingen van ‘High School Musical’ op 2 en 3 juni 2017 in de Speeldoos van Baarn waar deze enthousiaste amateurs zijn te bewonderen.

Deze avond bestond uit twee delen. Allereerst gaven de castleden een preview: bekende en minder bekende nummers werden opgevoerd met enkele scènes uit de voorstelling. Door deze preview kreeg de pers en de genodigden alvast inzage in wat het publiek in juni kan verwachten aan talent en energie van deze cast die voornamelijk bestaat uit jongeren uit de regio Baarn-Hilversum-Huizen. De preview werd met veel enthousiasme ontvangen door de aanwezige gasten.

Daarna kregen hoofdrolspelers Bas Menninga en Emma Michielsens een interpretatietraining onder leiding van regisseur Daphne Bruineberg. Normaal gesproken vindt het repetitieproces achter gesloten deuren in een veilige haven plaats. Ditmaal werd de deur geopend, zodat men kon zien hoe Bruineberg haar spelers doet laten ontwikkelen en zich laat inleven in de emoties van de karakters die spelen. ‘Het is een voorrecht om met mensen te mogen werken die zoveel vertrouwen in mij hebben. Want alleen dan kun je de verdieping opzoeken, die het personage nodig heeft’, aldus Bruineberg.

Daphne Bruineberg is nu al trots. ‘De cast stond te stralen en het publiek heeft genoten. Wat wil je nog meer?’ Met deze avond heeft de cast kunnen laten zien wat het publiek mag gaan verwachten. ‘Op het podium kun je zien dat het een hechte groep is en dat terwijl ze elkaar pas vanaf oktober kennen’, alsdus Bruineberg. Tijdens een repetitieproces kom je altijd hobbels op de weg tegen, de ene groter dan de ander. Het is dan van belang dat je elkaar kunt vertrouwen. Bruineberg: ‘In deze groep mag iedereen zichzelf zijn in tegenstelling tot hun personages’.

High School Musical is een verhaal over anders durven zijn en je dromen na te durven streven. De hele school ‘East High’  is in rep en roer als Troy, de aanvoerder van het basketbalteam, samen met de verlegen studiebol Gabriella, besluit om in de schoolmusical te willen gaan spelen. De vaste groepjes Atleten, Brainiacs en Tonelo’s maken allerlei plannen om het paar uit elkaar te houden. Geven Troy en Gabriella gehoor aan de groepsdruk of lukt het hun om hun dromen waar te maken? Kom kijken hoe dit verhaal verder gaat!

De voorstellingen zijn op 2 en 3 juni 2017 in Theater de Speeldoos Baarn. Aanvang 19.30uur. Kaarten kosten €15,- per stuk.

  [ # 1 ] 29 April 2017 06:20 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Van Disney’s ‘High School Musical’ naar ‘The Wiz’!
Kaarten nu verkrijgbaar via http://www.bruineberg.nl

Op 2 en 3 juni a.s. presenteert Daphne Bruineberg Productions Disney’s ‘High School Musical’ in Theater de Speeldoos Baarn. De cast, bestaande uit 18 spelers van 16 t/m 45 jaar, heeft acht maanden gewerkt onder begeleiding van een professioneel artistiek team. Een live band zal de cast muzikaal begeleiden tijdens deze voorstelling.

‘High School Musical’ is een verhaal over anders durven zijn en je dromen na te durven streven. East High School is in rep en roer als Troy, de aanvoerder van het basketbalteam, samen met de verlegen studiebol Gabriella besluit, om in de schoolmusical te willen gaan spelen. De vaste groepjes Atleten, Brainiacs en Tonelo’s maken allerlei plannen om het paar uit elkaar te houden. Zal het Troy en Gabriella lukken om hun dromen waar te kunnen maken?

Met nog een maand te gaan wordt nu al uitgekeken naar de volgende productie. Daphne Bruineberg: ‘The Wiz is een uitgelezen kans om de enthousiaste groep verder uit te bereiden. Voor de hoofdrollen zijn we op zoek naar sterke zangers van 25 tot 70 jaar!’ Daarnaast blijkt dat het altijd lastig is om jongens en mannen met zang, dans- en spelervaring te vinden.

De audities voor The Wiz vinden plaats op 14 juni én 24 juni. De voorstellingen zullen plaatsvinden in juni volgend jaar in Theater de Speeldoos. De repetities starten op 6 september, elke woensdag van 19.00 tot 22.00 uur. Aanmelden voor de audities kan door je theater-CV te sturen naar .(JavaScript must be enabled to view this email address).

Kaarten voor High School Musical zijn voor slechts € 15,00 per stuk te verkrijgen via http://www.bruineberg.nl