[wo 24-5]Musicalstudenten én René van Kooten in concert voor War Child
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  12835
Geregistreerd  2002-11-15

MUSICAL ARTISTS FOR WAR CHILD

Zes studenten van de Dutch Academy of Performing Arts (DAPA), een swingende band en special guest René van Kooten geven op 24 mei een vrolijk popconcert met een vleugje musical. Met deze avond vol live muziek in het Paard van Troje in Den Haag kunnen de bezoekers het hemelvaartweekend op een leuke manier beginnen. Opbrengsten van het concert worden geschonken aan War Child.

Eind 2016 werd het idee geboren: de organisatie van een benefietconcert dat voor iedereen uit de regio Den Haag toegankelijk is. “Op onze opleiding wordt niet alleen aandacht besteed aan zang, dans en spel, maar ook aan ondernemersvaardigheden. Daarin wordt heel erg gestimuleerd dat we zelf leren plannen, organiseren en ervoor zorgen dat een idee ook wordt uitgevoerd”, zegt Carmen van Asperen, een van de zes organiserende studenten. “Zo’n concert organiseren leek ons enorm leuk en War Child is een goed doel dat ons allemaal aanspreekt. War Child zet zich in om kinderen, die lijden door oorlog, misbruik en verwaarlozing, een betere toekomst te geven.”

Tijdens het concert treden de studenten van de artiestenopleiding zelf op en musicalster René van Kooten verzorgt een gastoptreden. Dit alles onder begeleiding van een liveband. “Bezoekers van het concert krijgen een avondvullend programma. Het wordt een mix van popsongs en musicalnummers. Daarnaast zijn er side events, zoals een loterij, waarvan de opbrengst ook naar War Child gaat. Wij hopen dan ook dat veel musicalgeïnteresseerden de weg naar dit concert weten te vinden” voegt medestudent Robin de Weert toe.

De Dutch Academy of Performing Arts (DAPA) leidt studenten op tot musicalartiest. Twee van de zes organisatoren (en zangers) van het concert op 24 mei hebben al een lange historie bij NME, de vooropleidingen van DAPA. Robin de Weert en Carmen van Asperen begonnen al in 2009 bij NME Kids in Training, gevolgd door 3 jaar NME Kids on Tour (musicals Hercules, 7Tales en Icarus) en een jaar NME Junior Academie (musical Stars) en zijn nu derdejaars studenten aan de DAPA.

Kaarten kunnen besteld worden via de facebookpagina https://www.facebook.com/Hopebenefiet/. Bedrijven en particulieren die willen sponsoren of doneren kunnen contact opnemen met de organisatie via .(JavaScript must be enabled to view this email address)..

Zie ook:
http://www.omroepwest.nl/nieuws/3384111/Haagse-studenten-organiseren-benefietconcert-voor-War-Child