DJMA speelt reprise Michiko
change_status
Swing
RankRank
Totaal aantal Reacties:  29
Geregistreerd  2004-02-24

De Dutch Junior Musical Academy speelt in juni de reprise van de Japanse musical `Michiko`, dat in 2013 veel lovende reacties ontving. Het stuk is een product van de eerste samenwerking van Gijs van Winkelhof (componist) met Lyzette Havinga (regie en script) en Petra Visser (muzikale leiding). De samenwerking bleek zo succesvol dat zij enkele jaren later ‘Alice in Anderland’ maakten en plannen voor een nieuwe musical nu klaar liggen.

Het verhaal van Michiko vertelt over meisjes die opgeleid worden tot Geisha, een lange en zware weg. We volgen het pad van Maro, een klein meisje dat het thuis zwaar heeft en mogelijk haar leven kan veranderen in de Okyia; de school waar zij opgeleid wordt tot Geisha. We zien Maro in drie fasen opgroeien en dit blijkt alles behalve makkelijk te zijn, gelukkig heeft zij hulp van vlinder Cho. Dit Japanse sprookje wordt gespeeld door twee casts van 40 kinderen in de leeftijd van 7 tot 18 jaar. 

Data en locatie
3 juni 19:00 uur
4 juni 14:00 uur
10 juni 19:00 uur
11 juni 14:00 uur
Theater het Plein, Koningsplein 2, Ridderkerk

  [ # 1 ] 29 June 2017 03:39 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

PERSBERICHT
29 juni 2017 DJMA sluit musicalseizoen groots af

Met een ‘Summerparty’ voor een uitverkochte zaal sloot de Dutch Junior Musical Academy een geslaagde theatermaand af. De maand juni werd begonnen met twee weekenden de musical Michiko, daarna de dansvoorstelling Behind the Wardrobe en tenslotte nog eenmaal dit seizoen alle leerlingen in het theater met de Summerpartyeindpresentatie.

Tijdens deze afsluiting werd tevens een cheque overhandigt aan stichting Zomerkind, waar de DJMA het hele seizoen voor heeft gespaard. Een mooi bedrag van €2100,- kon overhandigd worden.
DJMA verbindt zich ieder jaar aan een goed doel. “Wij kozen dit jaar voor Stichting Zomerkind omdat dit een lokaal goed doel is, en deze kinderen, net als de kinderen in onze lessen, erg vrolijk worden van muziek maken en zingen”, aldus Petra Visser. “Met een aantal van onze leerlingen hebben wij ook gezongen và³à³r en mét de kinderen van Zomerkind. Heel bijzonder en belangrijk om onze leerlingen dit te mogen laten ervaren”, vult Lyzette Havinga aan. Het goede doel voor het nieuwe seizoen wordt na de zomervakantie bekend gemaakt.

Dat de optredens nu klaar zijn betekent géén vakantie voor DJMA, want de voorbereidingen voor de musicalkampen zijn al in volle gang. Voor kinderen t/m 11 jaar is het thema ‘It’s a small world’ en met de kinderen vanaf 12 jaar wordt in 5 dagen de musical HAIRSPRAY gemaakt. Opgeven kan via de website (http://www.djma.nl).

Voor meer informatie kijk op http://www.djma.nl of bestel uw tickets viawww.musicalacademy.nl