Koning van Katoren
change_status
Toneelhulp
Rank
Totaal aantal Reacties:  25
Geregistreerd  2011-08-21

AMSTERDAM, 11 JUNI 2017

De Nachtdieren speelt ‘Koning van Katoren’

Deze zomer gaat de nieuwe muziektheatervoorstelling ‘Koning van Katoren’ in première. Tijdens theaterfestival De Parade zal deze voorstelling slechts twaalf dagen te zien zijn als onderdeel van de KinderParade. Een muzikaal sprookje van belang voor de gehele familie, naar het boek van Jan Terlouw.

Zeventien jaar geleden overleed de koning van Katoren. Sindsdien heerst er een minister die zich alleen bezig houdt met nutteloze zaken, terwijl de problemen van de bevolking zich opstapelen. De jonge Stach wil hier iets aan doen en besluit dat hij koning wil worden. De minister geeft Stach zeven onmogelijke opdrachten die hij moet volbrengen voor hij tot koning kan worden gekroond. Tijdens zijn avonturen helpt hij niet alleen de bevolking van Katoren, maar leert hij ook wat het inhoudt om een goede koning te zijn.

In een wereld waarin het vertrouwen in de politiek afneemt, het volk wordt opgezadeld met problemen in plaats van oplossingen en men opgroeit in angst, strijdt Stach voor de toekomst van onze kinderen en laat zien hoe het à³à³k kan.

Muziektheater dat je doet swingen in de wereld van Terlouw. Een vernieuwde hedendaagse versie met een knipoog. Met Dorian Bindels (‘Soldaat van Oranje’), Bart Siertsema (‘Razend de musical’) en Jonata Taal (‘The future ain’t what it used to be’) in een regie van Roderick Bredenoord en met een tekst van Job Römer.

Spel: Dorian Bindels, Bart Siertsema en Jonata Taal
Regie: Roderick Bredenoord
Tekst: Job Römer

Speeldata:
2 juli | Rotterdam
14 + 15 juli | Den Haag
22 t/m 24 juli + 4 t/m 6 augustus | Utrecht
25 t/m 27 augustus | Amsterdam

Meer informatie: http://www.denachtdieren.com