Cultuurmarkt Antwerrpen
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Persbericht:Theater Elckerlyc viert 60ste verjaardag samen met bezoekers Cultuurmarkt Antwerpen.
 

24 augustus 2017 - Antwerpen

Traditiegetrouw verwelkomt Theater Elckerlyc op zondag 27 augustus alle theaterliefhebbers aan hun stand ter hoogte van de Groenplaats Antwerpen. Dit jaar blaast het gezellige stadstheater 60 kaarsjes uit. Dit vieren ze zondag samen met de bezoekers van de Cultuurmarkt. Deze worden flink verwend bij een bezoekje aan de stand van Theater Elckerlyc.

THEATER ELCKERLYC BELOOFT EEN FEESTELIJKE DAG MET HAPPY HOUR OM 16 UUR.
Theater Elckerlyc is al 60 jaar een begrip in Antwerpen. De focus ligt er op een receptief, gezellig, volks stadstheater waarin iedereen zich welkom voelt. De nieuwe seizoensbrochure met een gevarieerd en uitgebreid aanbod is vanaf zondag beschikbaar.
Er kunnen deze keer ook al aan de stand zelf tickets gekocht worden voor alle voorstellingen die in Theater Elckerlyc op het programma staan. Dit gaat gepaard met interessante buitenkansjes exclusief voor de bezoekers van de stand van Theater Elckerlyc. 
Het publiek is de hele dag welkom voor ontmoetingen met een hele resem acteurs en theatermakers die het komende seizoen aantreden in Theater Elckerlyc. O.a. producenten Theatertainment (met komend seizoen “KAATJES VERJAARDAG “FEESTBEEST””, de derde editie van de “WINTERREVUE”, “NONKEL JEF & DE VERLOREN ZOON”, “DE TANTE VAN CHARLIE” en “STUK ONGELUK” op het programma), Uitgezonderd., Het Achterland en Deep Bridge sturen hun “paradepaardjes”. 
En er is meer. Om 15 uur is er een heus “happy hour”. Theater Elckerlyc trakteert dan met zijn eigen feestbier de “Triple Elckerlyc”.
Alle ingrediënten zijn dus aanwezig om er zondag een echte hoogdag voor de theaterbezoeker van te maken op de Antwerpse Cultuurmarkt. Zakelijk directeur Nico Warrinnier en artistiek leider Dirk Van Vooren kijken er alvast naar uit om iedereen welkom te heten.

PRAKTISCHE INFORMATIE - THEATER ELCKERLYC OP CULTUURMARKT ANTWERPEN - GROENPLAATS
Bijzonder graag afspraak op de Cultuurmarkt van Antwerpen op zondag 27 augustus. Ontdek de gloednieuwe seizoensbrochure met alle voorstellingen die komend seizoen te zien zijn in Theater Elckerlyc, Frankrijklei 85-87 te Antwerpen.

Tickets kunnen zondag aan de stand van Theater Elckerlyc gekocht worden: een overzicht van alle voorstellingen is ook te consulteren op http://www.elckerlyc.be. Wie niet op de Cultuurmarkt geraakt kan nadien ook tickets boeken via de klassieke kanalen: 070/691.002 - max €0.30/minuut - of aan de ticketbalie van DE MEDIAMARKT, Century Center, De Keyserlei

15 uur: “Happy Hour” met de “Triple Elckerlyc” voor alle theaterliefhebbers, sympathisanten, acteurs en theatermakers die de stand van Theater Elckerlyc bezoeken.  Bijzonder graag afspraak op de Cultuurmarkt van Antwerpen op zondag 27 augustus. 

  [ # 1 ] 25 August 2017 05:23 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Music Hall opent seizoen met klassieke meesterwerken ‘Het Zwanenmeer’ en ‘Turandot’

Op zondag 27 augustus wordt met de 22ste editie van de Cultuurmarkt van Vlaanderen in de historische Antwerpse binnenstad, het traditionele startschot gegeven voor het nieuwe cultuurseizoen. Aan de gezellige stand van Music Hall op de Groenplaats, kan u alvast kennismaken met het indrukwekkende aanbod van het Music Hall-seizoen ‘17/‘18. Openen doet Music Hall alvast in stijl, met de klassieke parels ‘Het Zwanenmeer’ van Tchaikovsky en Puccini’s beklijvende opera ‘Turandot’.
 
Het Zwanenmeer
Meer dan een eeuw na zijn creatie, is ‘Het Zwanenmeer’ nog steeds het meest gedanste en voor velen ook het mooiste ballet ter wereld. Het is een onsterfelijk sprookje over liefde en de eeuwige strijd tussen licht en duisternis, gesymboliseerd door de zwarte en witte zwanen, Odile en Odette. De dansers brengen de liefde tussen prins Siegfried en prinses Odette tot leven. Het Zwanenmeer, met de onvergetelijke muziek van Pyotr Tchaikovsky, is ongetwijfeld één van de meest romantische verhalen die ooit op muziek zijn gezet. Dit meesterlijke stuk bevat alle rijke elementen van het romantische ballet uit de 19e eeuw en is een hoogtepunt van de klassieke dans zoals we die vandaag kennen.
21/09/17 - 20u - Capitole Gent
22/09/17 - 20u - Ethias Theater Hasselt
23/09/17 - 20u - Stadsschouwburg Antwerpen
24/09/17 - 15u - Stadsschouwburg Antwerpen
Meer info & tickets: http://www.musichall.be

Turandot
‘Turandot’ is de laatste Italiaanse opera van Giacomo Puccini en volgens critici veruit zijn beste werk.Bij zijn dood in 1924 liet hij dit lyrische drama onvoltooid achter. In 1926 werd ‘Turandot’ door Franco Alfano voltooid, aan de hand van Puccini’s aantekeningen. ‘Turandot’ vindt zijn oorsprong in het gelijknamige sprookje over de Chinese prinses Turandot. Deze exotische opera is een muzikaal meesterwerk, met onder andere de wereldberoemde aria ‘Nessun Dorma’. Net als Verdi, toonde Puccini op het einde van zijn leven een opmerkelijke zin voor vernieuwing. ‘Turandot’ wordt wat dat betreft gezien als de kroon op het werk van de Italiaanse grootmeester.

29/09/17 - 20u - Stadsschouwburg Antwerpen
01/10/17 - 15u - Capitole Gent

Meer info & tickets: http://www.musichall.be