Neelie (Kroes)
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

PRIMEUR VOORSTELLING NEELIE! GEàNSPIREERD OP HET LEVEN VAN NEELIE KROES

Theatergroep Suburbia heeft de primeur van een toneelvoorstelling, geïnspireerd op het leven van Neelie Kroes. Carine Crutzen speelt de titelrol. De première is 14 oktober in Almere.

Neelie Kroes is een icoon: de vrouw die door alle glazen plafonds heen brak. Een kleurrijke politica, moeder en echtgenote, die na vele politieke en persoonlijke verwikkelingen uiteindelijk één van de machtigste vrouwen van Europa wordt.

Actuele discussie
De toneelvoorstelling NEELIE! wil een bijdrage leveren aan de actuele discussie over het tekort aan vrouwen op machtige posities. Waarom bereiken zo weinig vrouwen de top? Hoe is het Neelie gelukt de top te bereiken in een mannenbolwerk? Hoe combineerde zij werk en privé? Is Neelie een inspirerend rolmodel voor Nederlandse vrouwen van nu?

Shakespeariaans
NEELIE! gaat over de vrouw achter de ijzeren dame. Een drama met Shakespeariaanse inslag over de zucht naar macht en vrouw-zijn in een mannenwereld. Naast Neelie Kroes passeren ook andere politieke coryfeeën de revue zoals Ruud Lubbers, Bram Peper en Pim Fortuyn.

Naast Carine Crutzen spelen de acteurs: Dic van Duin, Thomas de Bres, Lykele Muus, David Elsendoorn, Felix Meyer en Emmanuel Ohene Boafo. NEELIE! is geschreven door Léon van der Sanden en wordt geregisseerd door Julia Bless.
 
NEELIE! is te zien in de Nederlandse theaters van 7 oktober t/m 23 december 2017. Première: 14 oktober in Kunstlinie Almere Flevoland (KAF). Kijk voor meer informatie over de voorstelling op de website van Theatergroep Suburbia: http://www.theatergroepsuburbia.nl 

Theatergroep Suburbia is het stadsgezelschap van Almere en maakt theater in de polder. Ontroerende, tragische en geestige voorstellingen over het menselijk tekort, ook voor degenen voor wie toneelbezoek niet vanzelfsprekend is. Naast een jaarlijkse zomervoorstelling op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere, maakt Suburbia locatievoorstellingen op bijzondere plekken in de polder.