Stork! - Hengelo
Datum: 30 maart 2018 05:55 AM
Administrator
Avatar
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal posts  12168
Geregistreerd  2002-11-15

Musical Award winnaars Han Oldigs en Laus Steenbeeke in historische productie

Van de makers van Het Verzet Kraakt is vanaf 20 augustus 2018 een maand lang het theaterspektakel STORK! te zien. STORK! viert het 150-jarige jubileum in Hengelo en de rijke geschiedenis van wat lang een eigenwijs familiebedrijf was. In de unieke omgeving van Hengelo, de plek waar de onderneming groot werd. Han Oldigs, winnaar van de Musical Award 2017, speelt de hoofdrol van oprichter C.T. Stork. Andere rollen zijn weggelegd voor Laus Steenbeeke (winnaar Musical Award 2004), Niels Gooijer (Erik Hazelhoff in Soldaat van Oranje – De Musical) en Roosmarijn Luyten (De Marathon). Zij delen het toneel met een 40-koppig ensemble van top amateurspelers en een orkest van 50 musici.

De theaterproductie STORK! wordt geproduceerd door Metropool Hengelo, Wilminktheater Enschede en Theaterhotel Almelo. ‘Op een adembenemende manier wordt de lokale, regionale en internationale geschiedenis van Twente verteld,’ aldus de producent. ‘De familie Stork zette de regio op de kaart en voorzag generaties Twentenaren van brood op de plank. Veel bedrijven zijn uit Stork voortgekomen en wie weet wat de toekomst brengt. Een verhaal over anderhalve eeuw mensen en machines, dromen en daden, opkomst en ondergang: 150 jaar Stork in Hengelo.’

STORK! wordt gespeeld op het voormalig Storkterrein in Hengelo, Ketelfabriek Hart van Zuid, in het hart van de stad. Op dit terrein staat tijdens de opvoeringsweken een grote tent waar de bezoekers worden ontvangen met een driegangen diner, samengesteld door Lars van Galen van sterrenrestaurant ’t Lansink.

Informatie en kaartverkoop
STORK! speelt van 20 augustus tot en met 23 september 2018 op het voormalig Storkterrein in Hengelo. De kaartverkoop is vanaf nu geopend via http://www.stork150jaar.nl

 

Naar boven

  [ # 1 ] Datum: 14 juli 2018 07:27 AM
Administrator
Avatar
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal posts  12168
Geregistreerd  2002-11-15

 


Utrecht, 13 juli 2018

Musicalacteurs theaterspektakel Stork! brengen single uit
Single ‘Wat Als’ ode aan Twentse maakindustrie

Roosmarijn Luyten en Niels Gooijer die in het theaterspektakel Stork! spelen, brengen deze week de single Wat Als uit. Als ode aan de Twentse maakindustrie zingen zij over een onvervulde liefde. Niels, die eerder meespeelde als Erik Hazelhoff in Soldaat van Oranje – De Musical, en Roosmarijn (Zij Gelooft in Mij) zijn trots dat deze single nu wordt uitgebracht.

Jan Tekstra is verantwoordelijk voor de tekst. Eerder heeft hij hits geschreven voor Marco Borsato als Je hoeft niet naar huis vannacht, Vrij zijn en Het Water. De single Wat Als voor de musical Stork! is tevens een ode aan de Twentse maakindustrie.

Vanaf 22 augustus is het theaterspektakel Stork! een maand lang in Twente te zien. STORK! viert het 150-jarige jubileum in Hengelo en de rijke geschiedenis van wat lang een eigenwijs familiebedrijf was. In de unieke omgeving van Hengelo, de plek waar de onderneming groot werd. Han Oldigs, winnaar van de Musical Award 2017, speelt de hoofdrol van oprichter C.T. Stork. Ook Laus Steenbeeke is een van de hoofdrolspelers.

De theaterproductie STORK! wordt geproduceerd door Metropool Hengelo, Wilminktheater Enschede en Theaterhotel Almelo. Het wordt gespeeld op het voormalig Storkterrein in Hengelo, Ketelfabriek Hart van Zuid, in het hart van de stad. Op dit terrein staat tijdens de opvoeringsweken een grote tent waar de bezoekers worden ontvangen met een driegangen diner.

Kaartverkoop en informatie:
STORK! speelt van 22 augustus tot en met 22 september op het voormalig Storkterrein in Hengelo. Kaarten voor deze theaterproductie kunnen gekocht worden via http://www.stork150jaar.nl

 

Naar boven

  [ # 2 ] Datum: 12 augustus 2018 07:50 PM
Administrator
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal posts  1325
Geregistreerd  2004-09-12

Musicalworld bezocht een repetitie van Stork!, het vervolgproject op Het verzet kraakt van vorig jaar. We spreken met castleden Han Oldigs, Niels Gooijer en Laus Steenbeeke en regisseur Jasper Verheugd.

De video is te zien onder Artikelen
en op Musicalworlds eigen plek.

Naar boven