Scrooge (Antwerpen/Gent)
Datum: 23 april 2018 06:28 AM
Administrator
Avatar
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal posts  12475
Geregistreerd  2002-11-15

Music Hall pakt uit met indrukwekkend familiespektakel
‘Scrooge, de Musical’

Creatief dreamteam bewerkt
ultieme kerstklassieker Charles Dickens

Meesterverteller Warre Borgmans wordt Scrooge
en pakt eerste hoofdrol in musical!

Kerstvakantie 2018 - 2019
Stadsschouwburg Antwerpen - Capitole Gent
 
Na het enorme succes van ‘Mozart, de Musical’, presenteert Music Hall ook komend theaterseizoen een grootse, kwalitatieve najaarsproductie en brengt vanaf december 2018 ‘Scrooge, de Musical’ op de planken in Stadsschouwburg Antwerpen en Capitole Gent. Nadat de Belgische producent enkele jaren geleden Vlaanderen veroverde met ‘Oliver!’, worden alle registers nu opengetrokken voor een gloednieuwe versie van Charles Dickens’ ultieme kerstklassieker ‘A Christmas Carol’. Met in het creatieve team gelauwerde namen als Cornelius Baltus (regie), Frank Van Laecke en Allard Blom (scenario + liedteksten), Dirk Brossé (componist), Dan Potra (decor/kostuums) en Vanni Viscusi (choreo), mogen de verwachtingen terecht hooggespannen zijn. ‘Scrooge’ of ‘A Christmas Carol’ is één van de mooiste en bekendste vertellingen ooit en dus vraagt de hoofdrol in dit familiespektakel niet enkel om een acteur van grote klasse, maar ook om een meesterverteller. Een kolfje naar de hand dus van Warre Borgmans, die in de huid van de verbitterde en gierige Ebenezer Scrooge mag kruipen en zo meteen ook zijn eerste hoofdrol in een musical pakt. ‘Scrooge, de Musical’ vanaf december 2018 in Stadsschouwburg Antwerpen en in januari 2019 in Capitole Gent. Tickets & info: http://www.musichall.be

“Dit wordt inderdaad mijn eerste hoofdrol in een musical en dat zorgt wel voor de nodige spanning, zeker als je de omvang van deze productie ziet én de kleppers die zich erover gaan ontfermen. Ik wil de producenten alleszins bedanken voor deze kans en het vertrouwen dat ze mij, als onervaren zanger, geven, want de rol van Scrooge lijkt me echt fantastisch om te spelen.”
- Warre Borgmans - 


(c: Luk Monsaert)

Creatief dreamteam

175 jaar na de publicatiedatum spreekt ‘Scrooge’ of ‘A Christmas Carol’ de mensen nog altijd even sterk aan als Charles Dickens’ tijdgenoten. De allermooiste verhalen kan je dan ook blijven vertellen, telkens weer op een andere, verrassende manier.
 
Music Halls nieuwe familiespektakel ‘Scrooge, de Musical’ blijft trouw aan wat Dickens in 1843 in ‘A Christmas Carol’ op de wereld losliet, maar voegt er allerlei nieuwe en spannende elementen aan toe. Daarvoor zorgt een creatief dreamteam. Het gouden trio Frank Van Laecke, Allard Blom en Dirk Brossé staat steeds garant voor topkwaliteit. Frank Van Laecke en Allard Blom schrijft het scenario en de liedteksten. Dirk Brossé componeert de muziek in zijn typische zwierige en lyrische stijl. De fantasierijke regie is in handen van de internationaal vermaarde Cornelius Baltus, bekend van onder andere ‘Tanz der Vampire’, ‘The Lion King’ en ‘Chess’, met Brigitte Derks aan zijn zijde als regieassistente. De energieke danspassen worden bedacht door Vanni Viscusi, danser in tal van grote musicals en (associate) choreograaf van onder meer ‘Tanz der Vampire’, ‘Aida’ en ‘La Cage aux Folles’. De prachtige en sfeerrijke decors en kostuums zijn het werk van Dan Potra, met een internationaal palmares in theater en opera om u tegen te zeggen. Zij worden aangestuurd door creatief producent Geert Allaert.
 
Warre Borgmans
Voor de veeleisende rol van Ebenezer Scrooge heb je een acteur met grote klasse nodig. Onder anderen Albert Finney, Patrick Stewart, Michael Caine en dichter bij huis Luc Philips kropen al in de huid van de vrek. Warre Borgmans is dus in goed gezelschap. De gevierde Vlaamse theater-, tv- en filmacteur van onder meer ‘Team Spirit’, ‘Windkracht 10’ en ‘Kulderzipken’ is van alle markten thuis, en ook musicals en familiespektakels zijn hem niet vreemd. Ebenezer Scrooge wordt een kolfje naar de hand van deze meesterverteller.
 

De rest van de cast wordt later bekendgemaakt

Over Dickens en ‘Scrooge’ (‘A Christmas Carol’)
Charles Dickens (1812-1870) was één van de belangrijkste auteurs wereldwijd tijdens het Victoriaans tijdperk en verwierf zijn faam door zijn kleurrijke personages en kronieken van een maatschappij in verandering tijdens de Industriële Revolutie.
De novelle ‘A Christmas Carol’ verscheen op 19 december 1843; de 22ste was de hele eerste druk van 6000 exemplaren al uitverkocht. Op het eerste zicht lijkt het een ‘lichter’ werk dan Dickens’ boeken ‘Oliver Twist’, ‘Nicholas Nickleby’, ‘David Copperfield’ of ‘Great Expectations’. Veel van de thema’s in ‘A Christmas Carol’ zijn echter dezelfde als in Dickens’ grote romans, zoals sociaal onrecht en armoede, en hoe beide elkaar versterken.
 
Ebenezer Scrooge is een bankier en wisselaar die bijna zijn hele leven alleen maar om geld heeft gegeven. Andere dingen, zoals vriendschap, liefde en familie, verafschuwt hij. Op kerstavond stemt Scrooge onwillig in met een vrije dag voor zijn boekhouder Bob Cratchit, zodat hij Kerstmis kan vieren met zijn gezin, op voorwaarde dat hij op Tweede Kerstdag vroeger komt werken.
 
In zijn statige maar kille huis, krijgt Scrooge het schrikwekkende bezoek van de geest van zijn vroegere zakenpartner Jacob Marley, die hem waarschuwt voor zijn rusteloze lot als ronddwalend spook als hij zijn leven niet verandert. Om Scrooge tot inkeer te laten komen, krijgt hij het bezoek van de Geesten van Voorbije Kerstmis, Kerstmis Nu en Toekomstig Kerstmis. Zij brengen hem tot inkeer en hij belooft zijn leven te veranderen. Scrooge wordt weer de vrijgevige, zachtaardige man die hij was voor de dood van zijn geliefde Emily.
 
Praktisch
‘Scrooge, de Musical’
Van Frank Van Laecke, Allard Blom & Dirk Brossé
Regie: Cornelius Baltus
Producent: Geert Allaert
Kerstvakantie 2018-2019
Stadsschouwburg Antwerpen / Capitole Gent
Tickets & info: http://www.musichall.be

Naar boven

  [ # 1 ] Datum: 05 december 2018 11:35 AM
Administrator
Avatar
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal posts  12475
Geregistreerd  2002-11-15

Wegens groot succes: 6 extra voorstellingen ‘Scrooge’

Attentie: Kerstcadeautjes erg vroeg dit jaar!!

Music Hall pakt nu al 6 extra voorstellingen van
familiespektakel ‘Scrooge, de Musical’ uit!


December 2018 - Stadsschouwburg Antwerpen
Januari 2019 - Capitole Gent
 
Sinterklaas zit nog niet terug op zijn stoomboot richting Spanje, maar dat weerhoudt Music Hall er duidelijk niet van om nu al enkele mooie kerstcadeautjes uit te pakken voor het publiek. Hoewel het nog wachten is tot zondag 9 december op de première van het langverwachte familiespektakel ‘Scrooge, de Musical’, biedt de Vlaamse producent wegens de enorme vraag naar tickets, nu alvast 6 extra voorstellingen aan!

Met als vrekkige ‘Ebenezer Scrooge’ de onnavolgbare Warre Borgmans, die hiermee zijn eerste hoofdrol in een musical te pakken heeft, en een creatief dreamteam bestaande uit Cornelius Baltus (regie), Frank Van Laecke en Allard Blom (scenario en liedteksten), Dirk Brossé (componist) en choreograaf Vanni Viscusi, zijn de verwachtingen dan ook terecht hooggespannen. ‘Scrooge, de Musical’ wordt een grootse, kwalitatief hoogstaande productie, met een live orkest en een 50-koppige cast (27 volwassenen, 23 kinderen).

Jong en oud kunnen zich nu ook op 22/12 om 15u, 26/12 om 20u, 27/12 om 15u, 28/12 om 20u en 29/12 om 15u in Stadsschouwburg Antwerpen laten onderdompelen in de unieke kerstsfeer tijdens dit indrukwekkende spektakel, of op 5 januari 2019 om 15u in Capitole Gent gaan genieten van de ijzersterke cast, prachtige muziek, tot de verbeelding sprekende decors én vliegende geesten van ‘Scrooge, de Musical’! Tickets & info: http://www.30jaarmusichall.be 

‘Scrooge, de Musical’
‘Scrooge’ of ‘A Christmas Carol’ is één van de mooiste en bekendste vertellingen ooit en vertelt het verhaal van de verbitterde en gierige Ebenezer Scrooge, die door toedoen van drie geesten de ware en liefdevolle betekenis van Kerstmis (her)ontdekt. 175 jaar na de publicatiedatum spreekt het de mensen nog altijd even sterk aan als Charles Dickens’ tijdgenoten. De allermooiste verhalen kan je dan ook blijven vertellen, telkens weer op een andere, verrassende manier.

Music Halls nieuwe familiespektakel ‘Scrooge, de Musical’ blijft trouw aan wat Dickens in 1843 in ‘A Christmas Carol’ op de wereld losliet, maar voegt er allerlei nieuwe en spannende elementen aan toe. Daarvoor zorgt een creatief dreamteam. Het gouden trio Frank Van Laecke, Allard Blom en Dirk Brossé staat steeds garant voor topkwaliteit. Frank Van Laecke en Allard Blom schreven het scenario en de liedteksten. Dirk Brossé componeerde de muziek in zijn typische zwierige en lyrische stijl. De fantasierijke regie is in handen van de internationaal vermaarde Cornelius Baltus, bekend van onder andere Tanz der Vampire, met Brigitte Derks aan zijn zijde als regieassistente. De energieke danspassen zijn bedacht door Vanni Viscusi, danser in tal van grote musicals en (associate) choreograaf van onder meer ‘Tanz der Vampire’, ‘Aida’ en ‘La Cage aux Folles’. De prachtige en sfeerrijke decors en kostuums zijn het werk van Dan Potra, met een internationaal palmares in theater en opera om u tegen te zeggen. Zij worden aangestuurd door creatief producent Geert Allaert.

Cast
Ebenezer Scrooge: Warre Borgmans
Jonge Scrooge: Korneel Defrancq
Marley: Leendert De Vis
Jonge Marley en Cover Fred: Florian Slangen
Fezziwig: Frank Hoelen
Fred: Jeroen Logghe
Bob: Emmanuel Jacobs
Kleine Tim: Obe Lambert
Kleine Tim: Dries Van Cauwenbergh
Kleine Tim: Jayden Van Herk
Emily: Anouk Rietveld
Victoria: Charline Catrysse
Linda: Joke Van Robbroeck

Ensemble, Cover Marley en Cover Fezziwig – Priester: Tom Buelens
Ensemble en Cover Linda: Anouk Kalter
Ensemble en Cover Jonge Marley: Florian Avoux
Ensemble en Cover Victoria: Marissa Van Der Meer
Ensemble en Cover Jonge Scrooge: Ronald Jorritsma
Ensemble en Cover Bob: Sebastiaan Taling

Ensemble: Bart Aerts, Floris Devooght, Cathy Petit, Charlotte Campion, Elke Buyle, Emelien Raats, loris Devooght

Kinderkoor
Koor Blauw: Timo Hertoghs, Luka Vrancken, Storm Aguillère, Josefien Derijcke, Linde De Geest,  Lotte Villays, Fien Embrechts, Anneleen Lambrecht, Ferre Cortebeeck, Phoenix Van Camp

Koor Rood: Alexander De Winter, William De Winter, Alexine Van Houtteghem, Charlotte De Groof, Amelie Geysen, Cato Faes, Yana Van Mirlo, Helena De Reu, Robbe De Villa, Tristan Stroobants

Praktisch
‘Scrooge, de Musical’
December 2018 - Stadsschouwburg Antwerpen
Januari 2019 - Capitole Gent
Tickets & info: http://www.30jaarmusichall.be

EEN PRODUCTIE VAN MUSIC HALL TS, GEREALISEERD MET DE STEUN VAN DE TAX SHELTER MAATREGEL VAN DE BELGISCHE FEDERALE OVERHEID.

Naar boven

  [ # 2 ] Datum: 01 april 2019 07:58 PM
Toeschouwer
Totaal aantal posts  10
Geregistreerd  2019-03-22

De ‘Scroogical’ is terug! Steracteur Warre Borgmans herneemt zijn glansrol als de verbitterde vrek Ebenezer Scrooge in het familiespektakel Scrooge, de Musical. Na het immense succes van de eerste opvoeringen, brengt Music Hall deze najaarsklassieker met een topcast terug op 3-5 januari 2020 (Stadsschouwburg Antwerpen). Mis je kans niet om deze verrassende bewerking van Dickens’ A Christmas Carol mee te maken. Of je nu elke kerst “Bah, humbug!” uitroept of je versieringen vanuit de ruimte te zien zijn, dit verhaal verwarmt ieders hart.

(Bron: https://musichall.be/shows/scrooge/)

Naar boven

  [ # 3 ] Datum: 10 mei 2019 02:23 AM
Alternate
Avatar
RankRankRankRankRank
Totaal aantal posts  675
Geregistreerd  2013-05-27

De voorstelling speelt van 26 t/m 30 december in het Nieuwe Luxor Theater.

Is er iemand die deze musical al in België heeft gezien? Is het vooral gericht op kinderen? Of is het ook voor volwassenen de moeite waard, net zoals Disney musicals?

Naar boven

  [ # 4 ] Datum: 10 mei 2019 01:55 PM
Administrator
Avatar
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal posts  12475
Geregistreerd  2002-11-15

Er staat een recensie op Musicalworld. Vooral de technische uitvoering van een mooi concept schoot afgelopen jaar behoorlijk tekort. Ik ken geen Christmas-carol kindervoorstelling, en dat is deze versie dus ook niet.

Naar boven

  [ # 5 ] Datum: 11 mei 2019 01:26 AM
Alternate
Avatar
RankRankRankRankRank
Totaal aantal posts  675
Geregistreerd  2013-05-27

Bedankt voor je reactie. De voorstelling staat bij het Luxor in de categorie ‘Jeugd & familie’, en dat is een nogal rekbaar begrip. Dus ik wou toch even zeker weten of ik er wel echt iets te zoeken heb.

Maar het lijkt me zeker de moeite waard. En wat ik van de muziek heb gehoord klonk ook niet verkeerd. Dus ik ga zeker boeken. Nu maar hopen dat ze ook nog wat aan de technische uitvoering hebben verbeterd.

Naar boven