17/26-05 Mithe speelt Spamalot (Leuven BE)
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

SPAMALOT

MUSICALCOMPAGNIE MITHE VZW stelt SPAMALOT voor in Zaal Heliand tijdens de maand mei.

Op 17 & 18 (try-outs), 19, 24, 25 & 26 MEI 2018 aanstaande brengt musicalcompagnie
Mithe de bejubelde Monty Python musical SPAMALOT in Zaal Heliand, thuisbasis van Toneel Heverlee.

Monty Python’s Spamalot is een komische musical, gebaseerd op de film Monty Python and the Holy Grail uit 1975. Precies zoals de film is Spamalot gebaseerd op de legende van Arthur, maar vooral door de toegevoegde Broadway-parodieën krijgt het verhaal een heel nieuwe dimensie.

Eric Idle, een van de zes Monty Python-leden, schreef het libretto en de songs. Met componist John du Prez werkte hij mee aan de muziek. De musical won een Tony Award voor Beste Musical seizoen 2004—2005.

Het verhaal van Spamalot volgt Koning Arthur op zijn zoektocht naar de Heilige Graal. Arthur, reizend met zijn bediende Patsy, vraagt enkele ridders hem te vergezellen, waaronder Bedevere, Robin, Lancelot en Galahad.

Onderweg ontmoeten ze vele vreemde types, zoals Prins Herbert, De Franse Bespotter, Tim de Tovenaar, Nog niet Dode Fred, De Zwarte Ridder en de Ridders die Ni Zeggen (of zegden).

En ja, God is er ook…net zoals die onsterfelijke evergreen ‘Always Look On The Bright Side Of Life’…
(voeg hier uw fluitdeuntje bij …)

__________________________________________________________________________________________
Monty Python is een Britse komediegroep, die vijf films, ontelbare albums, vier computerspellen, verscheidene boeken, vier tv-seizoenen met 45 afleveringen en diverse andere merchandising op haar naam heeft staan. De groep staat bekend om het (succesvol) doorbreken van de toen conventionele komedieregels. Veel van hun absurde sketches hebben intussen een quasi legendarische status verkregen. ‘The Ministry Of Silly Walks’ , ‘The Spanish Inquisition’, ‘The Dead Parrot’ en anderen blijven de tand des tijds doorstaan. ‘The Search For The Holy Grail’ werd in 1975 met een enorm laag budget ingeblikt. Echte paarden konden ze zich op de set niet veroorloven; ze maakten van de nood een deugd en het kokosnoten in galop geluidseffect diende als een hilarische vervanging. In 1979 volgde ‘The Life Of Brian’ waarin de komische lotgevallen van één van Christus’ tijdgenoten en het leven onder Romeins bewind op de korrel werd genomen. ‘Always Look On The Bright Side Of Life’ werd al snel een onvergetelijke meezinger. Dit nummer werd dan ook geherintroduceerd in Spamalot. Dat de Pythons in bruikleen gaan in hun eigen repertoire is typisch voor hun metastijl van comedy voeren.
De legende van Koning Arthur en zijn Ridders van de Ronde Tafel is zo diep geworteld in de Britse mythologische overleving dat het Monty Python ensemble zich geroepen voelde om een groot blik (SPAM) oneerbiedige humor over de Camelot saga te kwakken. Een zootje ongeregeld dat door God op queeste wordt gestuurd om zijn zoek geraakte Heilige Graal op te sporen, daarbij botsend op allerhande knotsgekke tegenstanders en belandend in absurde situaties. De ontmoetingen met de Zwarte Ridder, de Ridders die Ni zeggen en het killer konijn hebben een heuse cult status verworven bij comedy liefhebbers.

De groep bestaat uit de leden: Graham Chapman, John Cleese , Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones en Michael Palin


Regie : Pieter-Jan Martens regisseerde bij Mithe de voorbij jaren onder andere het succesvolle The Full Monty en Avenue Q en bij de Reynaertghesellen onder meer Trouwfeesten en Processen, Suikerspin en Martino.
Als acteur bij de Reynaertghesellen speelde hij de laatste jaren in Shakespeare Verkort , Mefisto For Ever en Wachten Op Godot.
Samen met zijn partner Kristel Lamerichs richtte hij verder ook het professionele gezelschap proMITHEus op in 2016.
                                 

MUZIEK | John du Prez & Eric Idle
MUZIEK & SCRIPT | Eric Idle
NEDERLANDSE VERTALING | Mark van der Heijden
VLAAMSE BEWERKING | Pieter-Jan Martens
REGIE | Pieter-Jan Martens
REGIE-ASSISTENTIE | Dries Coomans
MUZIKALE & VOCALE LEIDING | Kristel Lamerichs
PRODUCTIELEIDING | Joris Kun, Brieuc Van Kersschaever & Isa Peirens
LICHTONTWERP | Erik Luyten
LICHTTECNIEK | Erik Luyten & Wouter Devos
GELUIDSONTWERP | Ludo Vleugels & Maarten Deboes
VIDEO | Dries Coomans
DRUKWERKEN | Kristel Lamerichs
KAP & GRIME | Leen Doms
ACTEURS | Jo Delabastita, Dries Strumane, Joost Elli, Dominique Dumalin, Ruth Jochems, Ben De Coster, Jan Gennez, Joris Coninx, Wim Vandebroek, Lucas Hermans, Eva Vanderwaeren,  Laurien Poelemans, Veerle Thibaut, Anna Vereertbrugghen & Graziella Del Savio

Lady of the Lake zal afwisselend gespeeld worden door zowel Dominique Dumalin en Ruth Jochems
Domi: 17, 19 & 25 mei // Ruth: 18, 24 & 26 m

Voorstellingen vinden plaats in zaal Heliand (Toneel Heverlee), Waversebaan 220, 3001 Heverlee (Leuven)  telkens om 20 uur.
Alle voorstellingen zijn toegankelijk voor personen met een handicap.

Info en tickets: http://www.mithe.be