Wagneriaanse OperaLunch in Enschede op maandag 14 mei
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

P e r s b e r i c h t                            

Enschede, mei 2018

OperaLunch in Enschede op maandag 14 mei, door de Nederlandse Reisopera en Theater Concordia.

Wagneriaanse OperaLunch in Concordia Enschede

20180514 FB event operalunch 3 pers

De Nederlandse Reisopera presenteert op maandag 14 mei sopraan Irene Verburg en tenor Thorsten Büttner. Aan de vleugel worden ze begeleid door pianist Gilbert den Broeder. In het programma wordt in ieder geval aandacht geschonken aan Richard Wagner en Der fliegende Hollà¤nder, aangevuld met ander repertoire. Detail: Thorsten Büttner zingt in Der fliegende Hollà¤nder in de uitvoering waarmee de Nederlandse Reisopera momenteel door het land trekt de rol van Der Steuermann!

De Operalunch vindt plaats op maandag 14 mei, van 12.30 tot 13.30 uur in Theater Concordia aan de Oude Markt in Enschede. Toegangskaarten kosten €10, - en zijn te bestellen via http://www.concordia.nl of aan de kassa (Langestraat 56, telefoon 053-4300999). Tip: eetcafé  SamSam biedt voor de bezoekers een heerlijk verzorgde lunchbox aan voor € 4,50, deze lunch mag gewoon mee de zaal in!

Opera tussen de middag

De Nederlandse Reisopera en Theater Concordia in Enschede organiseren de OperaLunches om op deze manier jong muziektheatertalent op een informele wijze voor het voetlicht te brengen. De OperaLunch is onderdeel van de reeks Broodje Cultuur van Theater Concordia.

Irene Verburg, sopraan, studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en aan de Nederlandse Opera Academie. Ze was na het behalen van haar Master diploma, winnares van de prestigieuze talentenbeurs van het ministerie van OC&W. Hiermee kon ze haar zangstudie in New York voortzetten bij de gerenommeerde zangcoach Patricia McCaffrey.

Irene Verburg vertolkte op internationale podia o.a de rollen van Contessa in Le nozze di Figaro, Le Prince Charmant in Cendrillon, Dido in Dido and Aeneas, Magda in The Consul, en de titelrol in Suor Angelica. Op haar repertoire staan verder rollen van oa Ariadne, Agathe, Leonore /Fidelio en Senta. Toekomstige engagements brengen haar naar Hongarije waar zij de rol van Judith in Bartoks Blauwbaards Burcht zal zingen. Ze wordt momenteel gecoacht door Peter Nilsson, Meinard Kraak en Nelly Miricioiu.

Website: http://www.ireneverburg.nl/Irene_Verburg/Home.html

De Duitse tenor Thorsten Büttner studeerde aan het Mozarteum in Salzburg en zong na zijn studietijd vele rollen bij de Staatsoper Stuttgart. Hij maakte verder deel uit van de ensembles van de Vlaamse Opera en de opera van Mainz. Recentelijk zong hij Macduff in Macbeth in Augsburg en Oldenburg, Bob Boles in Peter Grimes en Max in Der Freischütz, beide in Saarbrücken. Dit seizoen is hij te horen in concerten in Berlijn, Amsterdam en Wenen en natuurlijk in Der fliegende Hollà¤nder bij de Nederlandse Reisopera.

Website: https://www.onepointfm.com/en/thorstenbuettner

Pianist Gilbert den Broeder studeerde piano aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Hij is solorepetitor voor de vocale concerten van het Koninklijk Concertgebouworkest. Gilbert verleende zijn medewerking aan produkties van De Nationale Opera, De Nederlandse Reisopera, Opera Studio Nederland, Dutch National Opera Academy, Opera Trionfo, Het Residentie Orkest en Het Grachtenfestival Amsterdam. Hij is pianist voor diverse concoursen zoals het IVC (Internationaal Vocalistenconcours te ‘s-Hertogenbosch) en The Belvedere International Singing Competition. Ook is hij een veel gevraagd liedbegeleider.

Website: https://www.gilbertdenbroeder.nl/

De volgende OperaLunches in Theater Concordia zijn op:

Maandag 17 september 2018

Maandag 26 november 2018