Rubens - Historalia
Datum: 27 mei 2018 05:39 PM
Administrator
Avatar
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal posts  11820
Geregistreerd  2002-11-15

Grootste drijvend decor van België

Een podium van 900 m² op de slotgracht van het kasteel, een decor van 78 m lang en 11m hoog, een gigantische ledwall van 250m² die de schilderpracht van Rubens kan weergeven…
Kosten noch moeite zijn gespaard om van Rubens het indrukwekkendste openluchtspektakel van 2018 te maken.

Als publiek mag je je verwachten aan een totaalbeleving: vanaf je het kasteeldomein betreedt, waan je je ten tijde van Rubens. Je kunt genieten van een hapje en drankje met zicht op het schildersatelier voor het beeldschone kasteel de Merode. Wanneer de avond valt neem je plaats in de tribune met zicht op het kasteel, het drijvend podium rondom en een indrukwekkend decor vol led-lampjes. Meer dan 150 figuranten én professionals zullen het beste van zichzelf geven. Alleen op die manier kun jij en jouw gezelschap huiswaarts keren met deze onvergetelijke ervaring

Designbedrijf “Painting with Light” o.l.v. Luc Peumans realiseerde reeds de internationale shows Ice Age Live en Holiday On Ice ‘Platinum’. Ze werkten voor de musical “14-18” en waren betrokken bij de openlucht opera’s Carmen en Nabucco. Luc ontwierp de show voor Eurosong 2014 en creëerde het ontwerp voor het prestigieuze nieuwe stadion “Ghelamco Arena” in Gent. Hij ontving een nominatie voor de ‘Knight of Illumination Awards’ met “Peter Pan” en won een prijs in ‘The City People Light Awards’ voor het C-Mine-project in Genk.

Scenograaf Marnik Baert is al 35 jaar actief in de branche. Hij ontwierp de decor en kostuums al voor tal van grote producties, waaronder “Peter Pan”, “Camelot”, “Annie”, “Aladdin” en zopas de Zomeropera van Alden Biesen.

Hij drukte zijn stempel op grote producties van Music Hall, het Grand Théâtre Luxembourg en de voorbije Historalia musicals.
Dit jaar wil hij voor “Rubens” nog een stap verder gaan

Toptalenten op een gigantisch drijvend podium
Jan Schepens zal de rol van Rubens vertolken. Hij wordt vergezeld door 2 kompanen, gespeeld door Hans Peter Janssens en Nordin de Moor. Verder zijn er Liv Van Aelst, Elke Buyle, Sven Tummeleer, Joke Van Robbroeck, Sébastien De Smet en Glenn Desmedt die in de huid kruipen van interessante historische figuren die Rubens gedurende zijn levenswandel ontmoette.

De acteurs worden bijgestaan door meer dan 100 figuranten die de bezoekers al van bij aankomst op het kasteeldomein meenemen in de juiste setting en sfeer. Daarnaast zal een selectie van de beste dansers van de Fontys Hogeschool te Tilburg instaan voor de adembenemende choreografieën o.l.v. Florian Boutonnier. Doordat een deel van het reusachtig drijvend podium nét onder het wateroppervlak gebouwd zal worden, kan er zelfs op het water gedanst worden!

Alle muziek wordt live gebracht door een 10-koppig live-orkest onder leiding van Sam Gevers, die de historisch getinte en bijna filmische muziek speciaal voor deze musical schreef.

Het decor is een indrukwekkende ledwall van 250 m² bevestigd aan een stelling van 120 meter lang en 6 meter hoog van waaruit meer dan 150 figuranten en professionals het beste van zichzelf zullen geven. Alleen op die manier kun jij en jouw gezelschap huiswaarts keren met deze onvergetelijke ervaring. 

http://historalia.be/spektakels/rubens-2018/het-spektakel

Naar boven

  [ # 1 ] Datum: 12 juni 2018 10:56 AM
Administrator
Avatar
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal posts  11820
Geregistreerd  2002-11-15

[Rubensdorp maakt Historalia nog groter

Wanneer je de kasteelpoorten betreedt, wandel je door een kroeg, bakkerij, drukkerij en washuis anno 1600. Het Rubensdorp wordt tot leven gebracht door een 80-tal acteurs die zorgen voor een extra theater wandeling voor het spektakel.


Als publiek mag je je verwachten aan een totaalbeleving: vanaf je het kasteeldomein betreedt, waan je je ten tijde van Rubens. Je kunt genieten van een hapje en drankje met zicht op het schildersatelier voor het beeldschone kasteel de Merode. Wanneer de avond valt neem je plaats in de tribune met zicht op het kasteel, het drijvend podium rondom en een indrukwekkend decor vol led-lampjes. Meer dan 150 figuranten én professionals zullen het beste van zichzelf geven. Alleen op die manier kun jij en jouw gezelschap huiswaarts keren met deze onvergetelijke ervaring./quote]

Naar boven