Rubens - Historalia
Datum: 27 mei 2018 05:39 PM
Administrator
Avatar
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal posts  12131
Geregistreerd  2002-11-15

Grootste drijvend decor van België

Een podium van 900 m² op de slotgracht van het kasteel, een decor van 78 m lang en 11m hoog, een gigantische ledwall van 250m² die de schilderpracht van Rubens kan weergeven…
Kosten noch moeite zijn gespaard om van Rubens het indrukwekkendste openluchtspektakel van 2018 te maken.

Als publiek mag je je verwachten aan een totaalbeleving: vanaf je het kasteeldomein betreedt, waan je je ten tijde van Rubens. Je kunt genieten van een hapje en drankje met zicht op het schildersatelier voor het beeldschone kasteel de Merode. Wanneer de avond valt neem je plaats in de tribune met zicht op het kasteel, het drijvend podium rondom en een indrukwekkend decor vol led-lampjes. Meer dan 150 figuranten én professionals zullen het beste van zichzelf geven. Alleen op die manier kun jij en jouw gezelschap huiswaarts keren met deze onvergetelijke ervaring

Designbedrijf “Painting with Light” o.l.v. Luc Peumans realiseerde reeds de internationale shows Ice Age Live en Holiday On Ice ‘Platinum’. Ze werkten voor de musical “14-18” en waren betrokken bij de openlucht opera’s Carmen en Nabucco. Luc ontwierp de show voor Eurosong 2014 en creëerde het ontwerp voor het prestigieuze nieuwe stadion “Ghelamco Arena” in Gent. Hij ontving een nominatie voor de ‘Knight of Illumination Awards’ met “Peter Pan” en won een prijs in ‘The City People Light Awards’ voor het C-Mine-project in Genk.

Scenograaf Marnik Baert is al 35 jaar actief in de branche. Hij ontwierp de decor en kostuums al voor tal van grote producties, waaronder “Peter Pan”, “Camelot”, “Annie”, “Aladdin” en zopas de Zomeropera van Alden Biesen.

Hij drukte zijn stempel op grote producties van Music Hall, het Grand Théâtre Luxembourg en de voorbije Historalia musicals.
Dit jaar wil hij voor “Rubens” nog een stap verder gaan

Toptalenten op een gigantisch drijvend podium
Jan Schepens zal de rol van Rubens vertolken. Hij wordt vergezeld door 2 kompanen, gespeeld door Hans Peter Janssens en Nordin de Moor. Verder zijn er Liv Van Aelst, Elke Buyle, Sven Tummeleer, Joke Van Robbroeck, Sébastien De Smet en Glenn Desmedt die in de huid kruipen van interessante historische figuren die Rubens gedurende zijn levenswandel ontmoette.

De acteurs worden bijgestaan door meer dan 100 figuranten die de bezoekers al van bij aankomst op het kasteeldomein meenemen in de juiste setting en sfeer. Daarnaast zal een selectie van de beste dansers van de Fontys Hogeschool te Tilburg instaan voor de adembenemende choreografieën o.l.v. Florian Boutonnier. Doordat een deel van het reusachtig drijvend podium nét onder het wateroppervlak gebouwd zal worden, kan er zelfs op het water gedanst worden!

Alle muziek wordt live gebracht door een 10-koppig live-orkest onder leiding van Sam Gevers, die de historisch getinte en bijna filmische muziek speciaal voor deze musical schreef.

Het decor is een indrukwekkende ledwall van 250 m² bevestigd aan een stelling van 120 meter lang en 6 meter hoog van waaruit meer dan 150 figuranten en professionals het beste van zichzelf zullen geven. Alleen op die manier kun jij en jouw gezelschap huiswaarts keren met deze onvergetelijke ervaring. 

http://historalia.be/spektakels/rubens-2018/het-spektakel

Naar boven

  [ # 1 ] Datum: 12 juni 2018 10:56 AM
Administrator
Avatar
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal posts  12131
Geregistreerd  2002-11-15

[Rubensdorp maakt Historalia nog groter

Wanneer je de kasteelpoorten betreedt, wandel je door een kroeg, bakkerij, drukkerij en washuis anno 1600. Het Rubensdorp wordt tot leven gebracht door een 80-tal acteurs die zorgen voor een extra theater wandeling voor het spektakel.


Als publiek mag je je verwachten aan een totaalbeleving: vanaf je het kasteeldomein betreedt, waan je je ten tijde van Rubens. Je kunt genieten van een hapje en drankje met zicht op het schildersatelier voor het beeldschone kasteel de Merode. Wanneer de avond valt neem je plaats in de tribune met zicht op het kasteel, het drijvend podium rondom en een indrukwekkend decor vol led-lampjes. Meer dan 150 figuranten én professionals zullen het beste van zichzelf geven. Alleen op die manier kun jij en jouw gezelschap huiswaarts keren met deze onvergetelijke ervaring./quote]

Naar boven

  [ # 2 ] Datum: 24 juni 2018 11:11 AM
Administrator
Avatar
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal posts  12131
Geregistreerd  2002-11-15

Adembenemende muziek tussen symfonisch en pop!

Voor de musical Rubens werd gloednieuwe muziek gecomponeerd: maar liefst 32 titels passeren de revue tijdens de spectaculaire voorstelling.
De score van Rubens is soms pittig en uitdagend voor de uitvoerders, maar erg toegankelijk voor het grote publiek. De muziek dwaalt tussen pop en symfonisch, soms bombastisch, soms mysterieus. Het grote “Laag over laag”-thema steekt voortdurend de kop op; als een oud thema in een modern jasje gegoten.
Bekijk en beluister “Laag over Laag” hieronder. Het is ook verkrijgbaar via Itunes en Spotify.

Het was een proces van een jaar waarin componist, librettist en scenarist nauw met elkaar samenwerkten. Op basis van het script laat de componist zich inspireren door de sfeer van het stuk en de historische schilderijen uit die tijd. Sam Gevers’ compositie is nu klaar, en de orkestratie wordt momenteel afgewerkt.
Een 10-koppig professioneel orkest zal de muziek live uitvoeren, gedirigeerd door de componist zelf.
Vandaag start ook het koor te repeteren o.l.v. Erik Vinken. De muzikale reis is begonnen…

Muziek is voor Sam altijd meer geweest dan een passionele hobby. Aan het Conservatorium van Antwerpen studeerde hij met grote onderscheiding af als slagwerker en dirigent.Samen met Luc Stevens schreef hij de musicals/massaspektakels “Albert 1”, “Marie-Antoinette”, “Gheelamania 2010 en 2015” en “Mol-in-scène” en begin dit jaar Zoo of Life. Van al deze shows nam Sam de volledige muzikale leiding op zich.

Naar boven

  [ # 3 ] Datum: 23 juli 2018 09:58 AM
Administrator
Avatar
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal posts  12131
Geregistreerd  2002-11-15

Onze cast is dit weekend gestart met de repetities voor onze spektakelmusical. Achter hen krijgt het decor een imposante vorm en iedereen kon zijn of haar kostuum voor de eerste keer passen.
Na een voorbereiding van bijna 2 jaar gaan we nu in een rechte lijn richting première!  Rubens komt eindelijk tot leven.

Ondertussen worden ook de pittoreske huisjes van het Rubensdorp klaargestoomd om je vanaf 18.00u te kunnen verwelkomen op het kasteeldomein.
Kortom: iedereen is in rep en roer om jou en jouw familie of vrienden een onvergetelijke avond te bezorgen.
Bestel je tickets en ontdek het zelf vanaf 17 augustus. No time to waste, het zijn de laatste!

Naar boven

  [ # 4 ] Datum: 24 augustus 2018 08:30 PM
Administrator
Avatar
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal posts  12131
Geregistreerd  2002-11-15

Staande ovatie op première Rubens
Voor een uitverkochte tribune en een laaiend enthousiast publiek is de musical Rubens gisteren in première gegaan. 1860 mensen veerden na Jan Schepens laatste noot recht en gaven de cast drie minutenlange staande ovatie

Deze wervelende show vol dans, zang, kleurenpracht en adembenemende live muziek is een niet te missen zomeravond voor iedere cultuurliefhebber. Rubens wordt door critici nu al bij de mooiste musicals uit de lage landen gerekend

Naar boven

  [ # 5 ] Datum: 30 augustus 2018 03:46 PM
Administrator
Avatar
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal posts  12131
Geregistreerd  2002-11-15

Rubens blijft een dagje langer in Westerlo

Op 8 september zal er een extra show van Rubens plaatsvinden aan het Kasteel de Merode. Daarna bergt de meester zijn penselen definitief weer op!

Het is je allerlaatste kans om dit unieke spektakel te komen bewonderen. Aarzel niet en bestel je tickets nu! 

Naar boven