Sweeney Todd Antwerpen 2019
Datum: 05 juni 2018 07:44 PM
Administrator
Avatar
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal posts  12131
Geregistreerd  2002-11-15

PERSBERICHT: Vzw pateeke & Charpentier bvba brengen Sweeney Todd voor de eerste keer naar Vlaanderen.

3 juni 2018 - Antwerpen

Het nieuwe muziektheatercollectief vzw Pateeke o.l.v. Glenn Desmedt brengt Sweeney Todd komend theaterseizoen voor de eerste keer naar Vlaanderen. Met kleppers als Hans Peter Janssens, An Lauwereins en Deborah De Ridder in de hoofdrollen en de ambitie om met een live orkest te werken, leggen ze de lat alvast hoog voor hun eersteling. vzw Pateeke wil dan ook graag repertoirestukken op een kwaliteitsvolle manier op de planken brengen. Sweeney Todd, in regie van Roel Lauwens gaat in première op 10 mei 2019 in de Rode Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen.
 
SWEENEY TODD - DE BLOEDBARBIER VAN FLEET STREET
Sweeney Todd, een van de beste musicals van Sondheim, is gebaseerd op een toneelstuk uit 1973 door Christopher Bond over de legendarische Sweeney Todd, een bloeddorstig personage dat al sinds de 19e eeuw opduikt in Britse verhalen en nog steeds bijzonder populair is bij film- en theatermakers.
 
Producent Glenn Desmedt beaamt: “Onze eersteling is Sweeney Todd, het meesterwerk van Stephen Sondheim, nog niet zo heel lang geleden verfilmd door Tim Burton met Johnny Depp in de titelrol. Onze Sweeney heet Hans Peter Janssens. Onze Lovett An Lauwereins. En dat is nog maar het topje van de ijsberg! Een musical om voor te moorden dus…”

Barbier Benjamin Barker keert na 20 jaar dwangarbeid in de koloniën terug naar Londen. Hij is uit op wraak op de corrupte rechter die hem ten onrechte veroordeelde om vervolgens zijn vrouw in te pikken. Een halfgekke bedelares denkt Barker te herkennen, maar hij stoot haar ruw van zich af.Hij ontmoet Mrs. Lovett, die de slechtste pasteiën van Londen maakt en wanhopig probeert de touwtjes aan elkaar te knopen. Barker zet op de verdieping boven haar pie shop opnieuw zijn kapperszaak op, onder de naam Sweeney Todd. Van daaruit plant hij zijn wraak…


vzw PATEEKE - EEN VOORLIEFDE VOOR PUUR REPERTOIRETHEATER
Pateeke wil met kleine middelen grote musicals maken. “Groot”, dat slaat op de kwaliteit - of beter - eeuwigheidwaarde van wat we op de planken brengen: repertoirestukken die internationaal hun sporen hebben verdiend bij de critici en bij het publiek. De “klassiekers” die de liefhebbers van het genre allemaal kennen en graag terugzien en die niet zelden een mijlpaal zijn geweest in de honderdjarige geschiedenis van de musical. De stukken ook, waar wij als makers en spelers heel wat voor over hebben om eraan mee te mogen werken, maar die nu eenmaal niet zo vaak de kleine Vlaamse markt kruisen.
 
Er komen eind augustus nog audities voor de rest van de cast. Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen op http://www.sweeneytodd.be

PRAKTISCHE INFO - SWEENEY TODD
SWEENEY TODD is een productie van vzw Pateeke & Charpentier – http://www.sweeneytodd.be

Muziek: Stephen Sondheim
Vertaling: Koen Van Dijk
Decor en kostuums: Marnik Baert
Regie: Roel Lauwens
Met: Hans Peter Janssens (Sweeney Todd), An Lauwereins (Mrs. Lovett) en Deborah De Ridder (Beggar Woman)
Live band o.l.v. Pol Vanfleteren
 
Locatie: Rode Zaal Fakkeltheater Antwerpen - Hoogstraat 12
Data: van 10 mei tot en met 19 mei 2019

TICKETS: http://www.fakkeltheater.be - T 070/24.60.36
Lees er alle informatie op na op http://www.sweeneytodd.be
 

Naar boven

  [ # 1 ] Datum: 06 juni 2018 09:50 AM
Hoofdrolspeler
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal posts  839
Geregistreerd  2010-03-23

Ok beetje algemene vraag, maar zijn musicals in België überhaupt wel rendabel met al die korte speelperiodes?

Naar boven

  [ # 2 ] Datum: 07 juni 2018 10:18 AM
Alternate
RankRankRankRankRank
Totaal aantal posts  364
Geregistreerd  2011-03-22

Zolang er flink in subsidiepotten gegraaid kan worden.

Naar boven