Bosshardt & Beatrix
change_status
Avatar
Musical Ster
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  6801
Geregistreerd  2009-01-21

Musical in de maak over Wallen-bezoek 1965 van Beatrix

Het roemruchte bezoek in 1965 van prinses Beatrix aan de Amsterdamse Wallen wordt het onderwerp van een musical. De toenmalige troonopvolgster maakte destijds onder leiding van heilsoldate majoor Alida Bosshardt kennis met de rosse buurt en de problemen daar.
De voorstelling wordt over een kleine anderhalf jaar in de Nederlandse theaters verwacht, met Annick Boer als Majoor Bosshardt en Joke Bruijs als de hoerenmadam Greet. Wie de rol van Beatrix gaat vervullen, is nog niet vastgesteld.

Bosshardt & Beatrix, de musical wordt geschreven door Dick van den Heuvel, die afgelopen seizoen de Musical Award voor het beste script scoorde met zijn tekst voor Was Getekend Annie M.G. Schmidt. De producent van Bosshardt & Beatrix is zijn eigen Homemade Productions, dat hij vijf jaar geleden oprichtte met Gerda van Roshum.

Van den Heuvel belooft ‘‘een musical met repertoire uit de jaren zestig en prachtige verhalen over het Amsterdam uit die tijd”.

Het bezoek aan de Wallen was enorm belangrijk voor de prinses, die altijd contact bleef houden met de inmiddels overleden majoor. Enkele jaren geleden opende Beatrix in Amsterdam de Majoor Bosshardtburgh, een opvanglocatie van het Leger des Heils voor dak- en thuislozen.

Nu.nl

  [ # 1 ] 27 June 2018 06:33 PM
Avatar
Musical Ster
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  6801
Geregistreerd  2009-01-21

Lisse Knaapen als prinses Beatrix te zien in Wallen-musica

Lisse Knaapen speelt de rol van prinses Beatrix in de nieuwe musical Bosshardt & Beatrix. Voor Knaapen wordt het haar tweede grote rol nadat ze in 2016 de hoofdrol vertolkte in de Borsato-musical Sky.
Bosshardt & Beatrix gaat over het roemruchte bezoek van Beatrix aan de Amsterdamse Wallen in 1965. De toenmalige troonopvolgster maakte destijds onder leiding van heilsoldate majoor Alida Bosshardt kennis met de rosse buurt en de problemen daar. Het bezoek van de prinses was destijds wereldnieuws.

Eerder deze maand werd al bekend dat Annick Boer in de huid van Majoor Bosshardt kruipt en dat Joke Bruijs te zien zal zijn als hoerenmadam Greet.

De musical komt van de hand van Dick van den Heuvel, die afgelopen seizoen de Musical Award won voor het beste script met zijn tekst voor Was getekend, Annie M.G. Schmidt.

Bosshardt & Beatrix moet in het najaar van 2019 in première gaan.

Nu.nl

  [ # 2 ] 27 June 2018 07:14 PM
Avatar
Broadway Ster
RankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  4150
Geregistreerd  2012-03-09

Ja. Dit zou zomaar eens iets kunnen worden.

Lisse Knaapen. Já.

   Handtekening   

“Elphaba, je bent de mooiste…”

  [ # 3 ] 27 June 2018 08:07 PM
Avatar
West End Ster
RankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  2217
Geregistreerd  2003-05-23

Dit wordt interessant. Interessante periode, interessante personen in het verhaal en in de cast.

En hoeren in een musical doen het altijd goed 😉