Er Was Eens…, het Sprookjesconcert
Datum: 22 juni 2018 05:45 PM
Administrator
Avatar
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal posts  12240
Geregistreerd  2002-11-15

Tinne Oltmans en Johan Kalifa Bals vervoegen de cast van ‘Er Was Eens…, het Sprookjesconcert’

Binnen exact drie maanden gaat ‘Er Was Eens…, het Sprookjesconcert’ in de Stadsschouwburg Antwerpen in première. Het script is geschreven, het decor ontworpen en de kostuums gepast. De stembanden zijn opgewarmd en de CD wordt vandaag ingezongen. Het belooft een feest te worden zoals sprookjesland er nog nooit eerder één heeft meegemaakt; maar liefst vier prinsen en vier prinsessen in één fantastische show. Omwille van de drukke agenda’s van Charlotte Leysen en Thomas van Goethem gingen we op zoek naar sterke vervangers. En die hebben we gevonden! Tinne Oltmans mag na het succes van de gelijknamige sprookjesmusical opnieuw in de huid van Doornroosje kruipen en Johan Kalifa Bals (Obi uit ‘De Buurtpolitie’) wordt de vierde prins. We zijn énorm gelukkig dat Tinne en Johan de cast vervoegen. Break a leg!

Tinne Oltmans
Deep Bridge wist Tinne Oltmans al te overtuigen terug de sprong te maken naar musical met Doornroosje, eerder dit jaar. Tinne is bij het jonge publiek vooral bekend als Mila in de jeugdserie ‘Ghost Rockers’, maar heeft altijd al een boon gehad voor musical. Op haar elfde had ze als Martha al een rol te pakken in ‘The Sound of Music’, waar ze voor het eerst het podium mocht delen met haar huidige prins, Thomas Van Goethem. In ‘Er Was Eens…, het Sprookjesconcert’ kan ze kiezen uit maar liefst 4 prinsen!

Johan Kalifa Bals
Johan Kalifa Bals (1984) studeerde aan het conservatorium in Brussel en ging na zijn opleiding in 2008 direct aan het werk bij kunstenwerkplaats Sering van Mia Grijp.
In de schoolproductie KULIBALI, een autobiografisch toneelstuk over zijn adoptie en de relatie met zijn vader, speelde hij toen samen met Gina Brondeel. De regie was in handen van Rebecca Huys. Daarna kwam Uitgeperst, een satire over het verval van de onderzoeksjournalistiek in Vlaanderen. In 2010-2011 speelde Johan Kalifa Bals mee in SWCHWURM een productie van Het Toneelhuis in regie van Guy Cassiers.

Hij was één van de stichtende leden en algemeen leider van het Nieuw Muziektheater Brasschaat in 2012 (nu MinTh). In 2013 werkte Johan Kalifa mee aan het Toneelproject Over de brug samen met Noureddine Farihi, Rebecca Huys en Rania Gaaloul.

Johan is bij het grote publiek vooral bekend als de jonge politie-inspecteur Obi Basu in De Buurtpolitie, de succesvolle VTM-serie en bioscoopfilm.

 

Traditie
Deze eerste voorstelling wordt de kick-off voor een terugkerende reeks van sprookjesconcerten waarbij de rode draad telkens een actueel thema bij jongeren is. Voor deze eerste editie van ‘Er was eens…’ staat het gebruik van sociale media en internet centraal. Sneeuwwitje, Doornroosje, Assepoester en Rapunzel zijn dag in dag uit aan hun scherm gekluisterd, waardoor ze missen wat er rondom hen in het kasteel gebeurt.

‘Er Was Eens…, het Sprookjesconcert’ is een gloednieuw concept voor Vlaanderen, gegroeid uit de samenwerking van Deep Bridge met de Nederlandse theaterproducent Van Hoorne Entertainment.
Creatives
De regie is in handen van Lulu Aertgeerts, Ad van Dijk schreef en arrangeerde de nieuwe nummers, het script is van de hand van Peggy Verhoeven en John Hoelen. Bart Van Oost tekent voor de choreografieën, het ensemble bestaat volledig uit het jonge talent van Fabric Magic.
Praktisch
‘Er Was Eens…, het Sprookjesconcert’ speelt in Stadsschouwburg Antwerpen op 22 en 23 september en in Capitole Gent op 28 en 29 september. Tickets kosten tussen 19,00 en 42,00 euro en zijn te koop via deepbridge.be

Voor scholen werd een lessenpakket uitgewerkt en gelden speciale tarieven. Schoolvoorstellingen staan geprogrammeerd op 24 september (Antwerpen) en 28 september (Gent).

 

Naar boven

  [ # 1 ] Datum: 13 juli 2018 07:35 AM
Administrator
Avatar
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal posts  12240
Geregistreerd  2002-11-15

Doornroosje, Sneeuwwitje, Rapunzel en Assepoester voor het eerst samen te horen op CD: ‘Er Was Eens…, het Sprookjesconcert’


Eén keer per jaar zet Deep Bridge de sprookjeswereld volledig op z’n kop! In ‘Er was eens…, het Sprookjesconcert’ zijn Doornroosje, Sneeuwwitje, Rapunzel en Assepoester vier puberende zussen die de hele dag met hun schermpjes bezig zijn. Ze zijn verslaafd aan social media en merken niet meer wat er rondom hen gebeurt. ‘Er was eens… het Sprookjesconcert’ wordt een spetterend en muzikaal avontuur, met een modern verhaal en catchy popmuziek. Kinderen zullen kunnen mee dansen en zingen met de vele liedjes en helemaal uit hun dak gaan tijdens deze kick-ass show. Wie dit najaar naar de Stadsschouwburg Antwerpen of naar Capitole Gent komt, kan alvast beginnen oefenen, want vanaf vandaag kan je de CD ‘Er was eens…, het Sprookjesconcert’ beluisteren op Spotify, Apple Music of downloaden via iTunes.

De CD ‘Er Was Eens…, het Sprookjesconcert’ bevat 13 popsongs die het onmogelijk maken om stil te zitten en niet mee te zingen. Met hits die knipogen naar disco, schlager, rock, ballad…  zijn je trommelvliezen in no time verslaafd.

Tinne Oltmans, Anne Van Opstal, Shauni Rau en Helle Vanderheyden nemen de rollen van de 4 zingende prinsessen voor hun rekening.  Laurens Hoorelbeke, Matthew Michel, Johan Kalifa Bals en Aaron De Veene spelen de smachtende prinsen. Walter Baele en Deborah De Ridder zijn de bezorgde koninklijke ouders en Jasmine Jaspers en Charlotte Campion de ongelukkige heksen.

‘Er was eens…, het Sprookjesconcert’ is een gloednieuw concept voor Vlaanderen, gegroeid uit de samenwerking van Deep Bridge met het Nederlandse Van Hoorne Entertainment.

Vanaf 23 september in Stadsschouwburg Antwerpen en 29 september in Capitole Gent. Tickets kosten tussen 19,00 en 42,00 euro en zijn te koop via http://www.deepbridge.be 

Ad van Dijk & Marco Braam zijn verantwoordelijk voor de muziekproductie van de CD.
Ad Van Dijk tekende voor de arrangementen en de muzikale leiding van ‘Er was eens…het Sprookjesconcert’. In 2017 maakte hij met zijn muziek mede het succes van ‘Ridders van de Ronde Keukentafel’.

 

Marco Braam is meer dan 15 jaar actief als pianist, muzikaal leider, arrangeur, producer en componist voor musicals en muziektheaterproducties in Nederland, België en Singapore. Hij werkte mee aan meer dan 50 musicals waaronder ‘The Bodyguard’, ‘The Sound Of Music’ en ‘Sunday In The Park With George’. 

——
Deep Bridge werd in het voorjaar van 2017 opgericht. Met Ralph Broos, Koen Hendrickx en Ken Lambrechts aan het hoofd huist er 50 jaar passie en ervaring uit de internationale film-, live-, en muziekindustrie. Hun missie: sterke verhalen vertellen en emoties bouwen, met een twist. Projecten met een extra dimensie brengen, op het podium en ver daarbuiten. Deep Bridge promoot Vlaanderen als een favoriete Europese bestemming om entertainmentprojecten te ontwikkelen en te lanceren op alle traditionele en nieuwe media platforms.

In een eerste jaar tekende het huis voor de ‘Rocky Horror Show’, Mark Tijsmans’ ‘Ridders van de Ronde Keukentafel’ en ‘Doornroosje’. Ondertussen werden ook heel wat nieuwe voorstellingen aangekondigd: ‘Er was Eens …, het Sprookjesconcert’, ‘Meiskes & Jongens’ met muziek van Raymond van het Groenewoud, ‘The Christmas Show’, ‘Monty Python’s Spamalot’, Mamma Mia!’, ‘Houdini’’ en een Urbanus-musical.

Naar boven