La Cage Aux Folles (Deep Bridge)
change_status
Hoofdrolspeler
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  789
Geregistreerd  2010-06-30


Koen Crucke speelt Zaza in de Vlaamse musicalversie van ‘La Cage Aux Folles’!
In het najaar van 2019 brengen we de Vlaamse musicalversie van het iconische stuk ‘La Cage Aux Folles’ naar het gezelligste stadstheater van Antwerpen, Theater Elckerlyc. Het van oorsprong Franse toneelstuk werd over de jaren al ontelbare keren vertaald en verfilmd maar tot een Vlaamse musicalversie kwam het nog niet. Tot nu.

Geen betere tijd om klassieker ‘La Cage Aux Folles’ van onder het stof te halen, moet regisseur van dienst, Stany Crets gedacht hebben. Het is vandaag immers 35 jaar geleden dat het stuk in première ging op Broadway. In die tijd was het taboe om een gay koppel op het podium te spelen maar misschien is het wel net die controverse die ervoor gezorgd heeft dat het stuk tot op de dag van vandaag nog steeds een succes is. In ‘La Cage Aux Folles’ ontvouwt zich een humoristisch, maar tegelijkertijd ook een integer verhaal over familiewaarden, onvoorwaardelijke liefde en vooral de behoefte om te vieren ‘wie je bent’, ongeacht je geaardheid.

“La Cage Aux Folles is niet enkel een topkomedie, een topmusical en een toptravestie-show.Het is ook heden ten dage meer dan ooit een actueel statement dat nauw aansluit bij de nood aan verdraagzaamheid en aanvaarding.Een boodschap die prachtig, over-the-top opgetalloord is met véél humor, véél drama en véél pluimen.“I am what I am. We are what we are.”Meer woorden heeft dat niet nodig.” - Stany Crets

Het verhaal
Het stuk speelt zich af in het nachtleven van Saint-Tropez. Albin en Georges leiden een liefdevol en onbekommerd bestaan aan de Franse Cà´te d’Azur. Hier runnen ze de befaamde nachtclub ‘La Cage Aux Folles’ waar Albin de grote hit is met zijn travestie act als ‘Zaza’. Wanneer de zoon van Georges aankondigt te willen trouwen met de dochter van een conservatieve politicus, wordt hun leven op z’n kop gezet. Met een bezoek van de toekomstige schoonfamilie in het verschiet, besluiten ze om hun levensstijl drastisch te verbergen. Kunnen ze de schijn hoog houden?

Cast
De hoofdrol van Albin is weggelegd voor Koen Crucke, die naar eigen zeggen de rol van zijn leven zal spelen als star performer ‘Zaza’.

“La Cage Aux Folles is een meesterwerk van humor en menselijkheid. Ik ben bijzonder gelukkig dat Stany Crets mij voor de rol van Zaza gevraagd heeft. Het is een cadeau en tegelijk een uitdaging die ik 200% wil aangaan.”-
Koen Crucke, Zaza

Tickets
Vanaf 16 oktober 2019
Theater Elckerlyc, Antwerpen
Tickets vanaf €24,50
Geniet t.e.m. 20 september van 15% EARLY BIRD korting.
https://deepbridge.be/kalender/#lacage

[ Gewijzigd: 22 August 2018 06:58 AM by jonahke ]
  [ # 1 ] 27 January 2019 06:50 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  12684
Geregistreerd  2002-11-15

Johny Voners vervoegt Koen Crucke in ‘La Cage Aux Folles’

Johny Voners zal Koen Crucke vervoegen in ‘La Cage Aux Folles’. De Vlaamse versie van deze Broadway hitmusical gaat in première op 16 oktober in Theater Elckerlyc te Antwerpen.

Vanaf 16 oktober haalt productiehuis Deep Bridge de Vlaamse musicalversie van het iconische stuk ‘La Cage Aux Folles’ naar het gezelligste stadstheater van Antwerpen, Theater Elckerlyc. Het van oorsprong Franse toneelstuk werd over de jaren al ontelbare keren vertaald en verfilmd maar tot een Vlaamse musicalversie kwam het nog niet. Tot nu.

CAST
De hoofdrollen zijn weggelegd voor Koen Crucke en Johny Voners. Het personage Albin wordt gespeeld door Koen Crucke, die naar eigen zeggen de rol van zijn leven zal spelen als star performer ‘Zaza’ — het travestie alter ego van Albin-. Johny Voners , gekend bij het grote publiek als Xavier uit F.C. De Kampioenen, neemt de rol van George op zich. Johny: “In mijn vak zijn ontmoetingen zeer belangrijk. Voor de allereerste keer
samenwerken met Koen Crucke als tegenspeler en met Stany Crets als regisseur
is zo’n geweldige ontmoeting! In een musical spelen is ook bijna nieuw voor mij. Ik zing wel al jaren Aznavour, maar nu moet ik waarschijnlijk ook de beentjes heffen!”

STANY CRETS
Geen betere tijd om klassieker ‘La Cage Aux Folles’ van onder het stof te halen, moet regisseur van dienst, Stany Crets gedacht hebben. Het is immers 35 jaar geleden dat het stuk in première ging op Broadway. In die tijd was het taboe om een gay koppel op het podium te spelen maar misschien is het wel net die controverse die ervoor gezorgd heeft dat het stuk tot op de dag van vandaag nog steeds een succes is.
In ‘La Cage Aux Folles’ ontvouwt zich een humoristisch, maar tegelijkertijd ook een integer verhaal over familiewaarden, onvoorwaardelijke liefde en vooral de behoefte om te vieren ‘wie je bent’, ongeacht je geaardheid. Stany Crets: “La Cage Aux Folles is niet enkel een topkomedie, een topmusical en een toptravestie-show. Het is ook heden ten dage meer dan ooit een actueel statement dat nauw aansluit bij de nood aan verdraagzaamheid en aanvaarding. Een boodschap die prachtig, over-the-top opgetalloord is met véél humor, véél drama en véél pluimen. “I am what I am. We are what we are.” Meer woorden heeft dat niet nodig.”

VERHAAL
Het stuk speelt zich af in het nachtleven van Saint-Tropez. Albin en Georges leiden een liefdevol en onbekommerd bestaan aan de Franse Cà´te d’Azur. Hier runnen ze de befaamde nachtclub ‘La Cage Aux Folles’ waar Albin de grote hit is met zijn travestie act als ‘Zaza’. Wanneer de zoon van Georges aankondigt te willen trouwen met de dochter van een conservatieve politicus, wordt hun leven op z’n kop gezet. Met een bezoek van de toekomstige schoonfamilie in het verschiet, besluiten ze om hun levensstijl drastisch te verbergen. Kunnen ze de schijn hoog houden?

CREATIVES
Heel wat grote namen aan boord voor ‘La Cage Aux Folles’: de regie is in handen van Stany Crets, Laurent Flament tekent voor choreografie en Ad van Dijk is verantwoordelijk voor de arrangementen.


BIO JOHNY VONERS
In juni ‘63 haalt hij zijn eerste prijs aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Zijn leraar was Nand Buyl. Eind jaren ‘60 treed hij een aantal seizoenen op met de cabaretgroepen Malingenkolder en Mam’sel.
Van 1971 tot 1975 was hij verbonden aan de Koninklijke Vlaamse Schouwburg te Brussel en van 1976 tot 1983 aan het Fakkeltheater in Antwerpen. Daarna volgen een aantal cabareteske omzwervingen doorheen Vlaanderen.
Inmiddels kennen we ook zijn TV-loopbaan sinds Axel Nort, Beschuldigde sta op, ‘De Collega’s’, ‘Het Pleintje’, en een hele trits afzonderlijke TV-spelen. Vanaf 1989 tot 2011 is hij Xavier Waterslaeghers, een vaste pion van ‘FC De Kampioenen’. In 2017 was hij Berten De Nil in ‘Amigos’ op VTM. Met ook nog een vierde bioscoopfilm tegen december 2019 wordt FC De Kampioenen voorlopig afgesloten.
Johny treedt geregeld op met zijn nieuw programma ‘Et alors…en dan…Voners’ waar hij een mix uit het Aznavour-repertoire brengt. Projecties loodsen u mee doorheen Johny’s levensloopbaan vanaf het prille begin. In 2020 krijgt deze zaalshow een subtitel: ‘Johny 75’.

BIO KOEN CRUCKE
Koen is een geboren Gentenaar. Hij was eerste solist Tenore-buffo aan de Opera van Gent, Opera voor Vlaanderen en Vlaamse Operastichting. Hij speelde alle operetterollen in Operahuizen in Vlaanderen, Duitsland, Spanje, Italië, Groot-Brittanië en Oostenrijk. Zijn répertoire omvat rollen in o.a. ‘Fidelio’ (prijs van beste vertolker op het Festival van Passau), ‘Carmen’, ‘Prins Igor’, ‘Peter Grimes’, ‘Hà¤nsel und Gretel’, ‘Le Nozze de Figaro’, ‘Die Zauberflöte’, ‘Tosca’, ‘La Forza del Destino’... In Operette heeft hij alle buffo partijen van zijn stemtype vertolkt, zowel in binnen- als buitenland.
In de musicalwereld zong hij de wereldcreatie van ‘Veel geluk professor’ van Aster Berkhof en rollen in o.a. ‘Annie Get Your Gun’, ‘Hello Dolly!’, ‘Man Of La Mancha’, ‘Pinocchio’, ‘My Fair Lady’, ‘The Sound Of Music’, ‘Robin Hood’ en zovele andere. Voor zijn rol in ‘Assepoester’ kreeg hij de Musical Award voor beste mannelijke bijrol.

Hij speelde toneel bij NTG en KVS Brussel waar hij werkte onder de regie van Robbe Deherdt, Jef Demedts, Dirk Tanghe, Manfred Karge, Nand Buyl enz.. Hij speelde in films van Hugo Claus, Robbe De Herdt en Stijn Coninx. Hij had jarenlang zijn eigen programma bij Radio 2 en presenteerde voor televisie gedurende een decenium ‘Tijd voor Koen’ waarin hij klassieke muziek coimbineerde met populaire interpretanten.
Hij schreef verschillende boeken over zijn eigen dieet en gezonde voeding en kreeg boekenawards in Nederland, Frankrijk en Korea.Hij speelt ondertussen al 29 jaar het populaire personage Alberto in ‘Samson en Gert’

  [ # 2 ] 31 January 2019 08:51 PM
Toeschouwer
Totaal aantal Reacties:  2
Geregistreerd  2019-01-30

Een koppel gepensioneerden die een succesvolle dragqueen NightClub runnen…  De heren gaan serieus uit hun pijp mogen komen om dit geloofwaardig maken. Zeker als de rest van de cast weer dezelfden gaan zijn.

   Handtekening   

hippoliet.simplesite.com

  [ # 3 ] 26 February 2019 08:18 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  12684
Geregistreerd  2002-11-15

Persbericht: Véél talent naast Johny Voners en Koen Crucke in ‘La Cage Aux Folles’. 


Eerder vandaag werden de nieuwe namen van de Broadway musicalklassieker ‘La Cage Aux Folles’ voorgesteld in Theadrome in Wilrijk. De aanwezige pers kon kennismaken met de cast van de iconische voorstelling die op 16 oktober in première gaat in theater Elckerlyc, Antwerpen.

Koen Crucke en Johny Voners werden al eerder aangekondigd als ‘Zaza’ en ‘George’. Regisseur Stany Crets stelde op zijn eigen unieke manier de rest van de cast voor: Greet Rouffaer (als Jaqueline), Manou Kersting (als Edouard Dindon), Daisy Thys (als Marie Dindon), Matthew Michel (als Jean Michel), Lotte Stevens (als Anne Dindon), Florian Avoux (als Jacob) en Sven Tummeleer (als Francis).

Maar ook het ensemble is er één om duimen en vingers van af te likken. Er werd een indrukwekkende groep talent samengesteld die de hoofdcast zal vervoegen: Helle Vanderheyden, Laurenz Hoorelbeke, Baptiste Vuylsteke, Kenny Verelst, Yannick Dijck, Leo-Alexander Hewitt, Rowan Kievits, Bart Aerts, Oonagh Jacobs, Jervin Weckx en Floris Devooght.

Regie is in handen van Stany Crets, Ad van Dijk maakt de arrangementen en Laurent Flament tekent voor de choreografie. Niek Kortekaas is verantwoordelijk voor decor en Griet Van Landeghem zorgt voor het kostuumontwerp.

HET VERHAAL

Het stuk speelt zich af in het nachtleven van Saint-Tropez. Albin (Koen Crucke) en Georges (Johny Voners) leiden een liefdevol en onbekommerd bestaan aan de Franse CoÌ‚te d’Azur. Ze runnen de befaamde nachtclub ‘La Cage Aux Folles’ waar Albin de grote hit is met zijn travestie act ‘ZaZa’. Wanneer de zoon van Georges (Matthew Michel) aankondigt te willen trouwen met de dochter (Lotte Stevens) van een conservatieve politicus (Manou Kersting), wordt hun leven op z’n kop gezet. Met een bezoek van de toekomstige schoonfamilie (Manou Kersting en Daisy Thys) in het verschiet, besluiten ze om hun levensstijl drastisch te verbergen. Kunnen ze de schijn hoog houden?

‘La Cage Aux Folles’ speelt vanaf 16 oktober in theater Elckerlyc, Antwerpen. Tickets zijn te koop via http://www.deepbridge.be

  [ # 4 ] 26 February 2019 02:49 PM
Hoofdrolspeler
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  1498
Geregistreerd  2009-02-12

Ik vond de voorstelling destijds in Nederland erg leuk. Zou het een aanrader zijn om deze voorstelling ook in Antwerpen te zien?

  [ # 5 ] 09 August 2019 11:57 AM
Swing
RankRank
Totaal aantal Reacties:  28
Geregistreerd  2016-04-17

Lotte Stevens kan deze productie niet spelen, en wordt vervangen door Helle Vanderheyden

  [ # 6 ] 11 August 2019 05:19 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  12684
Geregistreerd  2002-11-15

HELLE VANDERHEYDEN vervoegt de cast van ‘LA CAGE AUX FOLLES’, de musical
- Extra voorstellingen -
 


Op 16 oktober gaat in Theater Elckerlyc de Broadway musical ‘La Cage Aux Folles’ in première. Koen Crucke en Johny Voners spelen de hoofdrol in deze musicalkomedie naast onder andere Greet Rouffaer, Manou Kersting, Daisy Thys en Matthew Michel.

Lotte Stevens werd eerder aangekondigd als Anne Dindon, maar zij heeft de hoofdrol te pakken in een nieuwe Ketnetreeks, en kan beide projecten niet combineren. Lotte zal worden vervangen door Helle Vanderheyden. Helle speelt momenteel de hoofdrol in Assepoester, en ze zal ook te zien zijn naast Tinne Oltmans in MAMMA MIA!.

“Dit wordt geweldig! La Cage Aux Folles is zo’n iconische musical: een leuk verhaal, fijne muziek én erg veel humor. Bovendien is de cast zo’n fijne ploeg mensen. Het wordt allemaal erg druk volgend seizoen, maar ik ga me keihard amuseren!” - Helle

HET VERHAAL

Het stuk speelt zich af in het nachtleven van Saint-Tropez. Albin (Koen Crucke) en Georges (Johny Voners) leiden een liefdevol en onbekommerd bestaan aan de Franse CoÌ‚te d’Azur. Ze runnen de befaamde nachtclub ‘La Cage Aux Folles’ waar Albin de grote hit is met zijn travestie act ‘ZaZa’. Wanneer de zoon van Georges (Matthew Michel) aankondigt te willen trouwen met de dochter (Helle Vanderheyden) van een conservatieve politicus (Manou Kersting), wordt hun leven op z’n kop gezet. Met een bezoek van de toekomstige schoonfamilie (Manou Kersting en Daisy Thys) in het verschiet, besluiten ze om hun levensstijl drastisch te verbergen. Kunnen ze de schijn hoog houden?

DE VOORSTELLING

In ‘La Cage Aux Folles’ ontvouwt zich een humoristisch, maar tegelijkertijd integer verhaal over familiewaarden, onvoorwaardelijke liefde en vooral de behoefte om te vieren ‘wie je bent, ongeacht je geaardheid.

Om aan de vraag te kunnen voldoen, zijn extra voorstellingen aan de speellijst toegevoegd. Ook op 31 oktober (20u), 1 november (15u), 2 november (20u) en 3 november (15u) kan je naar ‘La Cage Aux Folles’ gaan kijken.

‘La Cage Aux Folles’ speelt vanaf 16 oktober in theater Elckerlyc, Antwerpen. Tickets zijn te koop via http://www.deepbridge.be

Koen Crucke, Johny Voners en Greet Rouffaer nemen op zaterdag 10 augustus ook deel aan de Antwerp Pride. Zij worden vergezeld door 5 ‘Cagelles’: Floris Devooght, Jens Sauvillier, Jervin Weckx, Laurenz Hoorelbeke en Yannick Dyck.

  [ # 7 ] 01 October 2019 09:29 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  12684
Geregistreerd  2002-11-15

Acteur Johny Voners wordt vervangen in ‘La Cage Aux Folles’

Acteur Johny Voners, verzwakt door chemotherapie, staakt voorlopig zijn activiteiten en focust vanaf heden op zijn herstel.

De 74-jarige acteur was momenteel bezig met de laatste voorbereidingen voor ‘La Cage Aux Folles’, de musical die op 16 oktober in première gaat en waar hij aan de zijde van Koen Crucke één van de hoofdrollen voor zijn rekening zou nemen. Acteur Koen Van Impe zal Johny’s rol in de musical overnemen.

Wat Johny nu vooral nodig heeft is rust, dus hopen we dat iedereen dat respecteert. Johny hoopt eind november opnieuw actief te zijn.

De cast, creatives en iedereen bij Deep Bridge wenst Johny een voorspoedig herstel.