Luxor Academy 2018
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Luxor Theater biedt programma vanworkshops en lessen

Om het publiek meer verdieping te bieden rond theaterbezoek biedt het Luxor Theater in Rotterdam komend seizoen een vol programma van lessen, cursussenen workshops, die aansluiten op de programmering van het theater. Iedereen vanaf 4 jaar kan nu zelf aan de slag.

Voor jonge enthousiastelingen

Van kleuter tot tiener leert bij de musicalklassen de eerste beginselen van het theatervak:bewegen, zingen en dansen. Ook zijn er opleidingsklassen voor jongeren die meer leren over stemgebruik, houding en het daadwerkelijk staan op een podium. Naast musicalopleidingen zijn er ook workshops die gerelateerd zijn aan de programmering. Zo kan er gedrumdworden met de heren van Percossa, lerenjongeren in de circusworkshop Ting! hoe te jongleren met ballen en hoeden, of leren ze hoe iemand zo eng te schminken als in The Addams Family inde workshop ‘Griezelgrime’

Muziek, dans en verdieping voor volwassenen

Met het Luxor Musicalkoor, dat alweer zijn vierde jaar in gaat, worden onder leiding van dirigent Robert-Jan Kamer bekende en minder bekende musicalnummersingestudeerd. Er kan gezongen worden bij de workshop Gospel zingen met de makers van The Color Purple. Nieuwdit jaar is theaterorkest De Bak dat - onder leiding van Keimpe deJong (bekend van Vals Plat, De Nazaten van Prins Hendrik) - eigenwijzetheatermuziek gaat maken. Elk instrument is in principe welkom. Er is een dansworkshop, waarbij cursisten een choreografie uit de voorstelling Ting! instuderen en daarna choreograaf Ed Wubbe hethemd van het lijf kunnen vragen. 

Ook is er aandacht voor het schrijven van theater: Cameretten-winnaresKiki Schippers geeft een workshop cabaretliedteksten schrijven. Maria Goos, de grand dame van het nationale toneel en schrijfster van Wezijn hier voor Robbie, legt uit hoe zij voor toneel schrijft en hoe bijvoorbeeld een personage wordt opgebouwd.

Meer leren over opera kan in de operacursus, georganiseerd door De Doelen, Theater Rotterdam en het Luxor Theater. Cursisten bezoeken drie (of vier) opera’sen leren op de cursusavonden meer over de betreffende voorstellingen.
De meeste lessen en repetities starten in oktober. Workshops die gerelateerd zijn aan een voorstelling, vinden plaats rondom de speeldatum. Bijna alle activiteitenzijn in de studio van het nieuwe Luxor Theater. 

Eerst uitproberen
Voor kinderen die nog niet zeker weten of de musical- of opleidingsklassen iets voor hen zijn, worden er open lessen gegeven op zaterdag 15 september, waarinze de docenten kunnen ontmoeten en de lesruimte kunnen zien. Ook voor het Musicalkoor en Theaterorkest De Bak worden kennismakingsrepetities georganiseerd. 

Meer informatie

Op http://www.luxortheater.nl/academy zijn meerinhoudelijke informatie, prijzen, tijden en aanmeldingsmogelijkheden te vinden.