Lelies 2018/2019 Houten
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  12789
Geregistreerd  2002-11-15

01-09-2018 Intieme musicalproductie ‘LELIES’ komt naar Nederland!

Niels de Mossenau en Stichting Podiumkunsten Midden Holland brengen op 14, 15 en 16 december 2018 de indrukwekkende musical ‘LELIES’ op de planken in het Theater aan de Slinger in Houten. De voorstelling wordt opgevoerd door een cast bestaande uit (semi-)professionele acteurs samen met studenten van de Haagse musicalopleiding Dutch Academy of Performing Arts (DAPA) die hier stage lopen. De musical ‘LELIES’ van producent JudasTheaterProducties was tot nu toe alleen te zien in Antwerpen (2011,2015). Eenmalig was de voorstelling één week te zien in het M-Lab (2015) Nu heeft Niels de Mossenau bij producent JudasTheaterProducties de rechten verkregen om de voorstelling in Houten op te voeren. Kortom, een unieke kans om deze fascinerende en hartverscheurende voorstelling over een onmogelijke liefde te zien!

LELIES
LELIES is een Vlaamse productie, en gebaseerd op het toneelstuk Les Feluettes (1987) van Canadese toneelschrijver Michel Marc Bouchard. Het stuk speelt zich af in de jaren 50 en vertelt over een groep gevangenen die een toneelstuk opvoeren ter ere van de bisschop. Deze bisschop blijkt ten onrechte nog op vrije voeten te lopen: een van de doodzieke gevangenen zit door zijn toedoen al jarenlang ten onrechte achter de tralies voor moord. In Vlaanderen was de productie goed voor maar liefst 5 Musicalprijzen. Het thema van deze musical is zowel tijdloos als zeer actueel. Het is een passioneel verhaal met als kernthema’s het taboe rond homoseksualiteit, het stimuleren van de vrije meningsuiting van jongeren en een pleidooi voor gelijke kansen voor iedereen.

Professionele werkomgeving voor stagiairs van DAPA
Niels de Mossenau heeft een aantal (semi-)professionele acteurs bereid gevonden belangeloos hun medewerking te verlenen aan deze musical. De cast wordt verder gevormd door leerlingen van de Haagse musicalopleiding DAPA, die in het kader van hun opleiding stage lopen. Zij krijgen een unieke mogelijkheid een aantal maanden intensief samen te werken met professionals.

Rutger Bulsing als Gravin de Tilly (oa. Soldaat van Oranje, Ciske de Rat etc.), Niels de Mossenau als Simon Doucet 1952 (oa. Hans Zimmer Live Tour 2016/2017 — Footloose) , Bart van der Meer als Vader Saint Michel / Baron de Huë Timothee (oa. Kruistocht in Spijkerbroek & Oorlogswinter), Tristan van der Lingen en Ismael Berens (studenten van DAPA).

Voorstellingen in Houten
De voorstelling wordt vier keer opgevoerd op 14, 15 en 16 december 2018 in Houten. Door onze samenwerking met JudasTheaterProducties maken we gebruik van het originele decor en kostuums. We spelen met een 7-koppige liveband onder leiding van Laure Campion. Ze was eerder muzikaal leider in Vlaanderen bij oa. de professionele producties ‘Oliver!’ en ‘Spamalot’.

Kaarten zijn vanaf 1 september 2018 om 12.00 uur te koop via http://www.leliesdemusical.nl
Stichting Podiumkunsten Midden Holland ● Correspondentieadres: Zaagmolenkade 3, 2807 EP Gouda
● E-mail: .(JavaScript must be enabled to view this email address) ● Telefoon 06 51042345
● IBAN NL33 RABO 0108 7937 88 ● Handelsregister Gouda 58172688


Niels de Mossenau
Niels behaalde zijn attest ‘“Bijzondere Muzikale Vorming’” aan de Kunsthumaniora van Brussel (Musical). Daarnaast danste hij 3 jaar bij DASA Dansstudio’s en zat hij 3 jaar bij de deeltijdse musicalopleiding “Musicalia”. Vervolgens studeerde hij daarna nog 1 jaar Musical aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en zit momenteel in zijn laatste jaar aan “The Dutch Academy Of Performing Arts” in Den Haag richting Muziektheater.
Door zijn contacten met Judas Theaterproducties heeft hij de unieke kans gekregen om deze voorstelling naar Nederland te halen. Hij wil een theatervoorstelling maken met als doel: de problematiek die nog steeds bestaat rond thema’s als homosexualiteit, uitingen van vrije meningen en acceptatie aan te kaarten! Hiervoor is theater het beste medium.

“Deze onderwerpen zijn in Nederland nog steeds een groot taboe, en de jammerlijke waarheid is dat het NOG STEEDS niet geaccepteerd wordt! Daarom breng ik deze musical naar Nederland. Ik doe dit samen met mensen die in opleiding zijn voor Muziektheater, die samen met mij voor hetzelfde doel gaan; mensen raken, mensen ontroeren, mensen doen inzien!”
Niels speelde mee in Ganesha, Daens, Footloose ( Elcerlyck Antwerpen en Capitole Gent), Het Wonder Van Margaretha 2017, Sweeney Todd, Zigana en De Meester Van De Zwarte Molen. Niels is verbonden bij het ” Nederlands Musical Ensemble” en ” Harlekijn Scouting And Theatrical Productions”. Zong mee op de “Musical Sing A Long 2017 & 2018” in Amsterdam & als backing vocal in “The Christmas Show 2017” in de Ziggo Dome & De Toppers In Concert 2018. Hij zingt sinds 2015 mee in het Cinematic Art Choir o.l.v David De Geest en stond in “Hans Zimmer Live Tour 2016 & 2017” ( Brussel, Antwerpen, Luxemburg, Rotterdam, Zwitserland, Amsterdam,...) en “James Newton Howard; 3 Decades of Music for Hollywood” (Parijs, Amsterdam, Antwerpen )

Over Stichting Podiumkunsten Midden Holland Stichting Podiumkunsten Midden Holland wil graag podiumkunsten in de regio bevorderen en stimuleren en is opgericht in juni 2013. De Stichting realiseert haar doelstellingen door vraag en aanbod bij elkaar te brengen, een netwerkfunctie te vervullen, adviezen te verstrekken aan organisaties en besturen die zich bezighouden met podiumkunsten en projecten te ondersteunen op financieel en promotioneel gebied. De stichting draagt zorg voor de (financiële) realisatie van de voorstellingen van de musical LELIES in theater aan de Slinger in Houten. Zie voor meer info: http://www.stichtingpodiumkunstenmh.nl
.

[ Gewijzigd: 08 July 2019 03:49 PM by Jeroen ]
  [ # 1 ] 01 September 2018 10:07 AM
Alternate
RankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  402
Geregistreerd  2011-03-22

Dit jaar nog in Nederland: http://www.musicaljournaal.nl/intieme-musicalproductie-lelies-komt-naar-nederland/

[edit jeroen post verplaatst naar apart topic over deze voorstelling.]

[ Gewijzigd: 01 September 2018 10:51 AM by Jeroen ]
  [ # 2 ] 01 September 2018 10:56 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  12789
Geregistreerd  2002-11-15

Niels was al een opvallende verschijning bij de DAPA eindvoorstellingen, waar hij pittige rollen sterk vertolkte.  Hoewel Lelies in de originele versie een bijna mythische status heeft gekregen, wil ik dit toch wel heel graag zien. Wel jammer dat het midden in de decembermaand valt,  wanneer ik doorgaans in Londen te vinden ben.

  [ # 3 ] 14 December 2018 10:33 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  12789
Geregistreerd  2002-11-15

Van Soldaat naar intrigerende Gravin Soldaat van Oranje-acteur Rutger Bulsing kruipt dit weekend in de rol van Gravin de Tilly in de musical Lelies
Rutger Bulsing loopt al een tijd mee in de theaterwereld, zowel in binnen- als buitenland was hij in verschillende producties te zien. Dit weekend is hij op het toneel te zien in de indrukwekkende musical Lelies, een verhaal over allesomvattende liefde. Buitenland Na zijn opleiding was Rutger te zien in de musical Titanic en was hij onderdeel van het ensemble bij Musicals in Concert. Daarna zocht Rutger het buiten onze landsgrenzen en was hij te zien in Tanz der Vampire in de rol van Alfred. Dat ze in het buitenland gecharmeerd waren van zijn talent bleek toen hij plaats mocht nemen in het ensemble van de Italiaanse versie van Evita. “Die buitenlandse producties zijn een mooie en leerzame ervaring geweest.” Stage Entertainment De ervaring die hij opdeed in de buitenlandse productie nam hij mee naar Nederland en mocht hij al snel inzetten bij My Fair Lady. Stage Entertainment had door dat ze een goede acteur in huis hadden met Bulsing. Hij was daarna nog te zien in hun musicals Les Misèrables en Ciske de Rat. In Les Misèrables was hij niet alleen ensemblelid, maar was hij ook understudy voor de rol van Enjolras. “Een understudyrol is altijd een uitdaging. Je moet de track altijd kunnen spelen, maar je weet vaak niet van tevoren wanneer dat nodig is. De rol van studentenleider Enjolras was zowel qua acteren als qua zang een mooie rol om te mogen spelen.” Soldaat van Oranje Toen in 2010 de musical Soldaat van Oranje in première ging, was Rutger onderdeel van de oorspronkelijke cast. In zijn Soldatentijd heeft Rutger zo’n 1400 voorstellingen van de meest succesvolle Nederlandse musical gespeeld. “Ik ben begonnen als ensemblelid, maar uiteindelijk heb ik drie van de hoofdrollen mogen spelen.” Rollen die soms ver uit elkaar lagen. Zo speelde hij de Joodse Bram, maar was hij ook te zien als Anton, die zich aansloot bij de NSB. De musical is onlangs zijn achtste jaar in gegaan en het einde is nog niet in zicht. “Soldaat van Oranje zal altijd een bijzondere ervaring blijven.” Rutger Bulsing Foyer Niet alleen op acteervlak, maar ook op persoonlijk vlak is Rutger alom gewaardeerd. Bij Soldaat van Oranje is zelfs de artiestenfoyer naar hem vernoemd. Hij is waarschijnlijk de eerste Nederlandse acteur die bij leven al een foyer naar hem vernoemd zag worden. Nadat hij afscheid genomen heeft bij Soldaat van Oranje is Rutger een nieuwe uitdaging aangegaan en momenteel is hij bedrijfsleider in het Luxor Theater in Rotterdam. Lelies Naast zijn dagelijkse werk als bedrijfsleider is en blijft hij acteur en zanger. Komend weekend staat hij dan ook met veel plezier weer op het toneel in de musical Lelies. Hij kruipt daar in de rol van Gravin de Tilly. “De voorstelling speelt zich af in een mannengevangenis. De gevangenen spelen een toneelstuk waar ook vrouwen inzitten, ik mocht de uitdaging aangaan om de gravin geloofwaardig neer te zetten.”
Lelies is een voorstelling in een voorstelling. Bisschop Jean Bilodeau wordt in de gevangenis ontboden om een stervende gevangene de laatste biecht af te nemen, de gevangene blijkt zijn jeugdvriend Simon Doucet te zijn. Simon heeft samen met de andere gedetineerden een toneelstuk voor de bisschop voorbereid, dat het verhaal van hun gezamenlijke verleden vertelt. In dat verleden
komen ook vrouwen voor, dus spelen mannelijke gevangenen ook vrouwenrollen. “Het is een uitdaging om de rol zo te spelen dat het niet ‘over the top’ wordt. Het moet geloofwaardig blijven, zodat het geen karikatuur wordt. De gravin is een vrouw met een verleden, ze heeft veel meegemaakt wat haar gevormd heeft. Het is de kunst dat geloofwaardig over te brengen, zodat het publiek geraakt wordt.” Inmiddels is in de repetities gebleken dat het hem gelukt is om de gravin mooi neer te zetten. Naast Rutger en andere professionele acteurs vervullen ook eindejaarsstudenten rollen in de voorstelling. “Werken met studenten heb ik vaker gedaan, het niveau van déze jongens ligt erg hoog. Ze zijn leergierig, gemotiveerd en werken hard om hun rollen te perfectioneren. De jonge acteurs waar ik bij deze productie mee op het toneel sta, behoren tot het talent van de toekomst. De uitvoering van Lelies zal dan ook van professioneel niveau zijn.”
Lelies is slechts dit weekend te zien in het mooie ‘Theater aan de Slinger’ in Houten. Centraal gelegen in het land en goed te bereiken, zowel met de auto als openbaar vervoer. “Lelies is een indrukwekkende voorstelling die niet alleen voor theaterliefhebbers, maar voor iedereen goed zou zijn om te zien. De voorstelling is actueel en laat zien hoe belangrijk het is dat we elkaar accepteren zoals we zijn.”
Voor meer informatie en tickets kunt u terecht op http://www.leliesdemusical.nl/

  [ # 4 ] 08 July 2019 03:49 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  12789
Geregistreerd  2002-11-15

NDM Theaterproducties brengt reprise Lelies de musical
Op 6, 7 en 8 september speelt de voorstelling Lelies in Theater aan de Slinger in Houten. Een
meeslepende musical over allesomvattende liefde
Quebec, Canada 1952 — Bisschop Jean Bilodeau wordt in de gevangenis ontboden om een stervende
gevangene de laatste biecht af te nemen. Tot zijn grote verbazing blijkt de gevangene zijn jeugdvriend
Simon Doucet te zijn. Simon heeft samen met de andere gedetineerden een toneelstuk voor de
bisschop voorbereid, dat het verhaal van hun gezamenlijke verleden vertelt. Een voorval uit hun
leven, door de bisschop verdrongen. Simon heeft het echter nooit kunnen vergeten…
Lelies is een verhaal over allesomvattende liefde, acceptatie van jezelf en acceptatie door de
buitenwereld. De relatie tussen twee jongens staat centraal. Waar Vallier gelukkig is met zichzelf,
worstelt Simon met zijn gevoelens en maakt hij zich zorgen over hoe anderen, onder wie zijn vader,
naar hem kijken. De manier waarop de verschillende personages in het verhaal met deze situatie
omgaan, levert een intrigerende en indrukwekkende voorstelling op.
Niels de Mossenau haalde Lelies in december 2018 al terug naar Nederland. Direct daarna gingen er
geluiden op of deze voorstelling niet nogmaals gespeeld kon worden. Op 6, 7 en 8 september is het
dan al zover, de musical Lelies zal in reprise gaan en nogmaals een weekend spelen. Naast de
castleden uit de vorige versie, zoals Rutger Bulsing (Les Misèrables, Soldaat van Oranje) en, de in de
eerdere versie veelal geprezen, Jelle Gulmans en Lennard Borgo, doen twee nieuwe castleden hun
intrede. Seppe Salomé en Philip Janssen zullen de rollen op zich nemen van de jonge Simon en Vallier.
Stuk voor stuk waren de acteurs geraakt door het script, de muziek en de bijzondere boodschap van
Lelies.
De opvoering van Lelies krijgt de volle ondersteuning van Sam Verhoeven van Judas
Theaterproducties. Zozeer zelfs dat de cast wederom gebruik mag maken van de originele kostuums
en het oorspronkelijke decor. Verhoeven vindt het van belang dat dit verhaal verteld blijft worden en
raakte overtuigd door de bevlogenheid van De Mossenau, die naast de rol van de oudere Simon ook
de regie op zich neemt.
Naast het mooie, indrukwekkende verhaal bevat Lelies ook schitterende muziek. Een zevenkoppig
orkest onder leiding van Maron Teerds zal de uitvoering hiervan op zich nemen en de acteurs tijdens
de voorstellingen live begeleiden.
De voorstellingen vinden plaats op 6, 7 en 8 september. Na de eerdere samenwerking met dit
gastvrije theater is wederom gekozen om de voorstellingen te spelen in Theater Aan de Slinger in
Houten. Het landelijk centraal gelegen en goed bereikbare theater, vlakbij Utrecht, vind u direct naast
het station van Houten en ook parkeergelegenheid is er voldoende op loopafstand.
De kaartverkoop is per heden geopend. Voor de snelle beslissers is er een mooie vroegboekkorting.
Wie voor 20 juli boekt, betaald slechts € 17,50 per kaart (inclusief service- en reserveringskosten) in
plaats van de standaardprijs van € 24,-.
De cast en musici kijken ernaar uit om het publiek op 6, 7 en 8 september een mooie,
indrukwekkende theaterbeleving te bezorgen!
Alle informatie over de voorstelling, cast en tickets is te vinden op: http://www.leliesdemusical.nl/

  [ # 5 ] 02 September 2019 04:50 PM
Understudy
RankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  135
Geregistreerd  2009-07-06

De voorstellingen van september 2019 zijn uitgesteld, geen nieuwe data bekend. Dit staan op de website vermeld. Ik vond het al vreemd dat er al weken geleden geen kaarten meer konden worden gekocht.