Novembernacht - Dutch Junior Musical Academy
Datum: 08 september 2018 11:07 AM
Administrator
Avatar
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal posts  12396
Geregistreerd  2002-11-15

Berichtacties
HTMLText   Beantwoord het bericht Beantwoord lijst of afzender en alle ontvangers Bericht doorsturen   Openen in een nieuw venster
Onderwerp:
Gijs van Winkelhof, Lyzette Havinga en Petra Visser schrijven Novembernacht.

Na de successen van de musicals ‘Michiko’ en ‘Alice in Anderland’ besloten Gijs van Winkelhof, Lyzette Havinga en Petra Visser om de handen weer ineen te slaan en een nieuwe musical te schrijven. De liedteksten zijn van de hand van Petra Visser, Gijs van Winkelhof componeerde de muziekstukken en Lyzette Havinga schreef het script. Het thema vluchtelingen en oorlog in combinatie met onze westerse leefstijl geeft dit verhaal een bijzondere boodschap.

De musical vertelt het verhaal over Laila en Samir; twee Syrische kinderen die zijn gevlucht uit hun land als gevolg van de oorlog. De kinderen bouwen een nieuw leven op in Nederland en wanneer zij op een leeftijd komen waarop belangrijke keuzes gemaakt moeten worden begint hun zoektocht naar zichzelf en elkaar. Gedurende het verhaal wordt het contrast tussen onze westerse problemen en de oorlogskinderen uitgelicht.
Novembernacht wordt geproduceerd door de Dutch Junior Musical Academy. Voor de zomervakantie werden audities gehouden, waaruit een groep van 45 getalenteerde kinderen werd gecast. De musical zal in theaters te zien zijn en aangeboden worden aan scholieren op de middelbare school, om zo bewustwording van het thema te vergroten. Novembernacht gaat op 3 november in premiere in theater het Plein te Ridderkerk.

Tickets zijn verkrijgbaar via http://www.musicalacademy.nl. Voor meer informatie kijk op http://www.djma.nl.
                                     

Naar boven

  [ # 1 ] Datum: 05 november 2018 05:29 PM
Administrator
Avatar
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal posts  12396
Geregistreerd  2002-11-15

Première Novembernacht maakt indruk

Afgelopen zaterdag ging de musical Novembernacht voor een volle zaal in première in theater het Plein te Ridderkerk. Lange tijd is er hard gewerkt door creatives Gijs van Winkelhof, Petra Visser en Lyzette Havinga om een verhaal te creëren waarin het gevoelige thema van het stuk op de gewenste wijze tot uiting zou komen. De cast heeft de musical krachtig neergezet, zo bleek afgelopen weekend.

Het verhaal over twee Syrische kinderen die vluchten uit hun land en in de westerse wereld een nieuw leven opbouwen toont de contrasten tussen twee uitersten. ‘Ik denk er eigenlijk nooit zo over na, maar na het kijken van de musical besefte ik wel meer wat andere jongeren van mijn leeftijd meemaken en hoe goed ik het hier heb.’ vertelt een jonge bezoeker na afloop van de show. ‘De reacties van de bezoekers zijn overweldigend, we hopen een groter publiek met deze boodschap te bereiken.’ zegt schrijver en regisseur Lyzette Havinga.

De Syrische invloeden in de muzikale invulling van Gijs van Winkelhof en Petra Visser zijn prachtig in afwisseling met de liedjes die gaan over de beleving van jongeren in onze wereld, menig bezoeker werd geraakt door de muziek.

De Dutch Junior Musical Academy wil haar voorstelling Novembernacht graag voor scholieren gaan opvoeren, waarmee zij bewustwording van het thema onder jongeren wil vergroten. Voorlopig staan er nog twee voorstellingen in Ridderkerk gepland, op 10 en 11 november, daarna zal er gekeken worden naar de mogelijkheid om meer shows te plannen.

Tickets zijn verkrijgbaar via http://www.musicalacademy.nl. Voor meer informatie kijk op http://www.djma.nl.

Naar boven

  [ # 2 ] Datum: 07 januari 2019 10:42 AM
Administrator
Avatar
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal posts  12396
Geregistreerd  2002-11-15

Novembernacht gaat in reprise én steunt Stichting Vluchtelingenwerk

Na de lovende reacties en uitverkochte zalen bij de eerste reeks voorstellingen in november van vorig jaar gaat de musical Novembernacht in reprise op 9 en 10 februari. Het actuele thema vluchtelingen heeft hen doen besluiten om met deze voorstellingen de Stichting Vluchtelingenwerk Nederland te steunen; een deel van de opbrengst zal voor hen ingezameld worden.

De musical vertelt het verhaal over Laila en Samir; twee Syrische kinderen die zijn gevlucht uit hun land als gevolg van de oorlog. De kinderen bouwen een nieuw leven op in Nederland en wanneer zij op een leeftijd komen waarop belangrijke keuzes gemaakt moeten worden begint hun zoektocht naar zichzelf en elkaar. Gedurende het verhaal wordt het contrast tussen onze westerse problemen en de oorlogskinderen uitgelicht. Novembernacht werd gecomponeerd door Gijs van Winkelhof, met liedteksten van Petra Visser en script van Lyzette Havinga. De nieuwe voorstellingen in februari gaan gepaard met een presentatie van de CD met alle muziek uit de musical.

Naast het maken van een mooie voorstelling wilden de makers vooral ook het publiek bewust maken van de wereld waarin wij leven, zij willen dan ook scholen bereiken en hun leerlingen middels de boodschap in dit verhaal en een bijbehorend lesplan bewuster maken van de problematiek rondom vluchtelingen.

Tickets zijn verkrijgbaar via http://www.musicalacademy.nl, meer informatie is te vinden op http://www.novembernacht.nl

Ik was zelf wel onder de indruk van deze voorstelling: zie http://www.musicalworld.nl/artikel/novembernacht_van_djma/

Naar boven