‘13’ - Antwerpen
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  12684
Geregistreerd  2002-11-15

The Singing Factory (Berchem) presenteert jonge talenten van
kidskoor Melodia in swingende popmusical ‘13’

Volledige tienercast treedt in de voetsporen van Ariana Grande!

16, 17, 18 november 2018 - Schouwburg Luchtbal - Antwerpen

Na het succes van hun eerste productie ‘The Wave’ in 2016, presenteerde het jonge productiehuis The Singing Factory uit Berchem vorig seizoen ‘Magdalena’. Deze pakkende musical over het schrijnende, waargebeurde verhaal van de Ierse ‘Magdalene Laundries’, werd een schot in de roos en bejubeld door zowel het publiek, als de Belgische én Nederlandse media. Het script en de liedteksten waren van de hand van de getalenteerde Wanne Synnave (21 - Mechelen) en naast o.a. gevestigde waarden An Lauwereins en Dieter Troubleyn, stonden er meer dan 30 leden van Youforia, het jongerenkoor (15 tot 25 jaar) van The Singing Factory, op het podium.

Jong talent een kans geven om zich te ontplooien, dat is waar The Singing Factory voor staat en dus mogen ook de jonge sterren van hun kidskoor XL Melodia (10 tot 15 jaar) zich dit seizoen opmaken voor een eigen musicalproductie. Vanaf 16 november presenteert The Singing Factory de familiemusical ‘13’ in Schouwburg Luchtbal te Antwerpen. Deze swingende popmusical, oorspronkelijk van de hand van Dan Elish, Robert Horn en Jason Robert Brown, werd naar het Nederlands vertaald door Jeugdtheater Ondersteboven vzw (JTO) en zal geregisseerd worden door Wanne Synnave, in een choreografie van Matthew Michel. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Emma Vanthielen (15 - Nijlen), Zion Luts (14 - Kermt), Quito Vanroose (14 - Opdorp), Kato Faure (13 - Deurle), Lotte Heuten (15 - Reet) en Maud Verstraeten (15 - Oud-Heverlee).

Het verhaal
Evan Goldman (Zion Luts) moet vlak voor zijn dertiende verjaardag verhuizen van het bruisende New York City naar Appleton in Indiana, een klein plattelandsdorpje waar hij niemand kent. Hij worstelt er met de scheiding van zijn ouders en maakt er kennis met de niet al te populaire Patrice (Emma Vanthielen) en de ietwat overenthousiaste Archie (Quito Vanroose), die hem wegwijs maken in het leven in Appleton en navigeren doorheen de ingewikkelde sociale kringen van een nieuwe school.

In de voetsporen van Ariana Grande
‘13’  de enige Broadway-musical ooit waarvan de cast volledig bestond uit tieners. De productie werd gesloten op 4 januari 2009 na in totaal 105 uitvoeringen op Broadway en betekende het professionele debuut voor zowel Ariana Grande (cheerleader Charlotte) als Elizabeth Gillies (Lucy), die later samen zouden gaan schitteren in de televisieserie ‘Victorious’ en die vooral Ariana Grande lanceerde tot de absolute wereldster die ze nu is. Ook The Singing factory presenteert een volledige tienercast in ‘13’, dus wie weet bent u in Schouwburg Luchtbal wel getuige van de geboorte van een nieuwe megaster!

‘13’ speelt op vrijdag 16 en zaterdag 17 november 2018 om 20u en op zondag 18 november om 14u30 in Schouwburg Luchtbal - Columbiastraat 8A - 2030 Antwerpen. Tickets & info: http://www.singingfactory.be

Cast & Creatives
Regie: Wanne Synnave
Choreografie: Matthew Michel
Vocal Coaching: Lyssa Tejero
Muzikale leiding: Ronny Plovie & Tinne De Groot

Met de jongeren van kidskoor XL Melodia (10 - 15 jaar)
Evan: Zion Luts (Kermt)
Patrice: Emma Vanthielen (Nijlen)
Archie: Quito Vanroose (Opdorp)
Lucy: Maud Verstraeten (Oud-Heverlee)
Kendra: Kato Faure (Deurle)
Charlotte: Lotte Heuten. (Reet)
Molly: Emmy Van Kelekom (Erpe)
Cassie: Nell Moerbeek (Kapellen)
Malcolm: Ebe Mogyoros (Melle)
Eddie: Frank De Reu (Kruibeke)
Simon: Sander Maris (Bazel)
en vele anderen

Script: Dan Elish & Robert Horn
Muziek & liedteksten: Jason Robert Brown
Nederlandse vertaling: Jeugdtheater Ondersteboven vzw

  [ # 1 ] 14 December 2018 10:26 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  12684
Geregistreerd  2002-11-15

Swingende popmusical ‘13’ krijgt extra speelronde na overdonderend succes!

Productiehuis The Singing Factory bezwijkt aan smeekbeden van publiek én cast

8, 9, 10 februari 2019 - Schouwburg Luchtbal - Antwerpen

Productiehuis The Singing Factory uit Berchem kende in 2016 het nodige succes met hun eerste productie ‘The Wave’ en werd vorig seizoen door pers en publiek bejubeld voor ‘Magdalena’, de pakkende musical over het schrijnende, waargebeurde verhaal van de Ierse ‘Magdalene Laundries’. Dit seizoen mochten ook de jonge sterren van hun kidskoor XL Melodia (10 tot 15 jaar) zich opmaken voor een eigen musicalproductie en werd in november de familiemusical ‘13’ gepresenteerd in Schouwburg Luchtbal te Antwerpen.

De swingende popmusical werd een overdonderend succes, met volle zalen die even hard swingden als de musical zelf en lovende commentaren voor de cast, die net als in de Broadway-versie volledig uit tieners bestond. Die cast stond letterlijk in tranen na de laatste voorstelling op zondag 18 november, want de enthousiaste jongeren hadden er absoluut nog geen genoeg van en wilden door met hun verhaal…én ze waren duidelijk niet alleen!

De positieve echo’s rond ‘13’ hadden hun effect niet gemist en zorgden ook bij het publiek voor een luide roep naar extra voorstellingen. The Singing Factory kon niet anders dan bezwijken aan deze smeekbeden en dus keert ‘13’ terug naar Schouwburg Luchtbal op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 februari 2019. Tickets & info: http://www.singingfactory.be

  [ # 2 ] 28 January 2019 04:14 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  12684
Geregistreerd  2002-11-15

Tienercast swingende popmusical ‘13’
klaar voor extra speelronde!

“we gaan opnieuw knallen!”

8, 9, 10 februari 2019 - Schouwburg Luchtbal - Antwerpen
 
In november 2018 presenteerde productiehuis The Singing Factory de familiemusical ‘13’ in Schouwburg Luchtbal te Antwerpen. De jonge sterren van hun kidskoor XL Melodia (10 tot 15 jaar) schitterden en de swingende popmusical werd een overdonderend succes.

Een vervolg kon en mocht niet uitblijven na al de positieve echo’s in de media en de luide roep van het publiek om extra voorstellingen. Volgende week is het zover en keert ‘13’ terug naar Schouwburg Luchtbal op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 februari 2019.


Cast en crew zijn er na een intense repetitieperiode weer helemaal klaar voor en de guys & girls van ‘13’ geven nog graag even deze niet mis te verstane boodschap mee aan al wie komt kijken: “Breng je dansbenen maar mee, want het wordt weer een dik feestje,
we gaan opnieuw knallen!”


Tickets & info ‘13’: http://www.singingfactory.be