Carmen La Cubana’
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

PERSBERICHT: Cubaanse hitmusical ‘Carmen La Cubana’ komt naar DeLaMar Theater

AMSTERDAM — De Cubaanse musical ‘Carmen La Cubana’ komt in 2019 op initiatief van DeLaMar Theater naar Amsterdam. Het theater en coproducentenBB Promotion uit Duitsland en TEC Entertainment uit Haarlem hebben dat vandaag bekend gemaakt. De musical — gebaseerd op de wereldberoemde opera van Georges Bizet — is van 25 januari tot en met 10 februari exclusief te zien in DeLaMar Theater. Een 14 koppigelive Latin band, de beste Cubaanse zangers & dansers en een prachtig decor nemen het publiek mee naar de bars en clubs van Havana. ,,De beroemde opera van Bizet heeft altijd een opzwepend en passievol karakter gehad, maar in deze Cubaanse bewerking spat datgevoel nà³g sterker van de bühne af”, zegt DeLaMar Theater directeur Margreet Wieringa.

Het verhaal begint aan de vooravond van de Cubaanse revolutie. Ver weg van Havanna droomt Carmen over een beter leven. De nog jonge soldaat José valt voor haar charmes en reist met Carmen naar de grote stad. Daar verliest ze haar interesse voor de soldaat envlucht in de armen van een charismatische bokser. Met verstrekkende gevolgen. Carmen La Cubana is een intense voorstelling die klassieke operaklanken combineert met opzwepende Latin muziek en Cubaanse flair. ,,Deze zomer zag ik in Londen deze prachtige voorstelling”, zegt Margreet Wieringa. ,,Het swingende 14-koppige orkest speelt de muziek met zoveel bezieling dat het publiek bijna niet stil kan blijven zitten. Daarbij speelt de cast de sterren van de hemel. Voor één avond waan je je volledig in de wereld van sigaren,rum en salsa. Ik ben dan ook ontzettend trots dat we deze schitterende voorstelling naar Amsterdam hebben kunnen halen en in DeLaMar Theater mogen presenteren.” In Cuba zelf is de musical nooit te zien geweest omdat er geen geschikte theaters voor handen zijnvoor een productie van deze omvang.

Carmen La Cubana ging in 2016 in première in het het Théà¢tre du Chatelet in Parijs en was direct een hit. ,,De show overtuigt als een ongeëvenaarde Caribische musical volgepassioneerde ritmes, prachtige nummers en opzwepende dans. De musical ademt de sfeer uit van Havana zonder afbreuk te doen aan de oorspronkelijke en legendarische versie van George Bizet en de zeer herkenbare melodieën”, zegt Wieringa. ,,Het origineel isop een spectaculaire manier vertaald naar een Cubaanse versie. En dat is een prestatie van formaat, die zowel door pers als publiek omarmd wordt.” Carmen La Cubana wordt gekenmerkt door grote, kleurrijke tableaus met een strakke en sensationele choreografie.Het verhaal geeft volgens de makers een geheel eigen dynamiek aan de opera van Bizet doordat het zich afwisselend afspeelt in een sigarenfabriek op het platteland en in het bruisende nachtleven van Havana. ,,Gepassioneerde liefde, salsa en zelfs een revolutievormen de ingrediënten die deze musical uniek maken.”

Carmen van Georges Bizet is één van de meest bekende stukken in het opera genre. Componist Alex Lacamoire heeft er een geheel eigen interpretatie op los gelaten die de goedkeuring van zowel puriteinse opera liefhebbers als musical fans kan wegdragen. Hij accentueertde Spaanse elementen in de originele versie en voegt daar Latin klanken aan toe. Een 14 koppige Latin band geeft daarbij nog eens extra Afro/Cubaanse flair aan de muziek. Samen zorgt dit ervoor dat de opera in de musicaluitvoering van Carmen La Cubana eengeheel eigen karakter krijgt. Met deze musical maakt Lacamoire — die eerder twee Tony Awards won voor Hamilton (2016) and Dear Evan Hansen (2017) — zijn reputatie als begenadigd componist opnieuw waar. De choreografie van de voorstelling verbindt typisch Cubaansestijlen - zoals de Rumba en de Mambo - met moderne dans. De combinatie van een iconisch verhaal, bijzondere muziek en een indrukwekkende choreografie, maakt van Carmen La Cubana één van de meest spraakmakende musicals van dit moment.

  [ # 1 ] 25 October 2018 12:26 PM
Understudy
RankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  125
Geregistreerd  2009-10-28

Zou dit betekenen dat Lazarus nog langer op zich laat wachten?

  [ # 2 ] 25 October 2018 01:24 PM
Hoofdrolspeler
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  1161
Geregistreerd  2010-03-23

Als ik het goed lees is er al een cast aan verbonden. Anders was dit natuurlijk de uitgelezen productie voor Jim Bakkum en Vajèn van den Bosch geweest. 😉

  [ # 3 ] 25 October 2018 01:34 PM
Alternate
RankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  483
Geregistreerd  2011-09-14

Stanley - 25 October 2018 12:26 PM

Zou dit betekenen dat Lazarus nog langer op zich laat wachten?

Ze spelen maar een ruime 2 weken dus dat zal hier niet vanaf hangen denk ik zo.

  [ # 4 ] 26 January 2019 03:47 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  1415
Geregistreerd  2004-09-12

Musicalworld bezocht de cast van Carmen La Cubana, vanaf 25 januari t/m 10 februari 2019 in DeLaMar Amsterdam.

Bekijk onze videoreportage onder Artikelen
en op Musicalworld.TV’s eigen plek.