Ene gast, twee bazen
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

PERSBERICHT - DE KOMEDIE COMPAGNIE IN DE LAATSTE RECHTE LIJN MET DE VOORBEREIDINGEN VOOR JUBILEUMVOORSTELLING “ENE GAST, TWEE BAZEN”.

Succesvoorstelling die James Corden beroemd maakte nu eindelijk in Vlaanderen te zien met Sven De Ridder in de hoofdrol.

31 oktober 2018 - Antwerpen


ENE GAST, TWEE BAZEN is de Vlaamse bewerking van een gigantisch West-End en Broadway succes met destijds Carpool Karaoke presentator James Corden in de hoofdrol. Op 10 november is er de feestelijke première voor pers en genodigden in Theater Elckerlyc te Antwerpen. Maar nu wordt er nog volop gerepeteerd aan dit muzikaal en komisch huzarenstuk. De Komedie Compagnie nam voor deze jubileumvoorstelling regisseur Stany Crets onder de arm om de internationaal gelauwerde theaterkomedie “Ene gast, twee bazen” van Richard Bean naar Vlaanderen te brengen. Acteur Sven De Ridder speelt de hoofdrol als “ene gast” in deze muzikale komedie. Stany Crets stelde een topcast samen met naast Sven De Ridder ook Walter Baele, Koen Van Impe, Ludo Hellinx, Kevin Bellemans, Anouck Luyten, Laurenz Hoorelbeke, Shana Pieters, Ludo Hoogmartens, Sven Tummeleer en Jasmine Jaspers. Bovendien gaat het om een muzikale komedie waarbij ook een live band aantreedt op het podium. Dit onder leiding van Ben Mouling.

In 2011 ging “One man, two guvnors” van auteur Richard Bean in première in Londen, gevolgd door een internationale tour. In 2012 kwam deze komedie ook voor het voetlicht op Broadway, opnieuw met de originele hoofdrolspeler, nl. James Corden. Theaterrecensenten waren werelwijd laaiend enthousiast over dit stuk. “One man, two guvnors” kreeg talloze nominaties en prestigieuze theaterprijzen. Een veelbelovend vooruitzicht voor het Vlaams theaterpubliek… En een uitgelezen uitdaging voor Stany Crets en De Komedie Compagnie. Theatertainment staat in voor de productie van deze voorstelling in opdracht van De Komedie Compagnie.

ENE GAST, TWEE BAZEN vanaf 9 november


Eigenlijk is deze komedie gebaseerd op Carlo Goldoni’s theaterklassieker uit de achttiende eeuw, “Knecht van twee meesters”. Een typisch stijlvoorbeeld van de Commedia dell’Arte. Theaterrecensenten waren wereldwijd laaiend enthousiast over deze eigentijdse versie. “One man, two guvnors” kreeg talloze nominaties en prestigieuze theaterprijzen en is nu eindelijk in Antwerpen te zien in een Vlaamse bewerking.
Onze versie speelt zich af in de vroege jaren ’60 op Linkeroever in Antwerpen waarbij een jonge gast werkt voor twee totaal verschillende bazen die dit niet weten van elkaar. Wat volgt is een heerlijke komedie waarin allerlei bizarre personages opduiken tot grote verwarring van het sympathieke hoofdpersonage. Het publiek krijgt een hilarische, feestelijke voorstelling voorgeschoteld, vol humor, prachtige decors en vrolijke muziek.

PRAKTISCHE INFORMATIE

TICKET INFO
‘ENE GAST, TWEE BAZEN
vanaf 9 november tot en met 8 december,  voorstellingen om 20u15 of om 15u15

Locatie: Theater Elckerlyc - Frankrijklei 85 — Antwerpen
http://www.elckerlyc.be of bij Ticketbalie op 070 691 002 (max. 0,30 euro/minuut).
Ook aan de ticketbalie van Mediamarkt op de Keyserlei
Ook aan de infobalie cultuur in de Wisselstraat
Ook aan de ticketbalie van Theater Elckerlyc 1 uur voor aanvang van de voorstelling
Tarieven vanaf 21,5 euro (inclusief reservatie, exclusief verzending)