MusicalCamp 2019
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  12789
Geregistreerd  2002-11-15

Allard Blom eerste gastdocent in ‘college tour’ sessies MusicalCamp

Wegens het tienjarig jubileum pakt MusicalCamp uit. Naast de bekende musicalartiesten die elk jaar les geven op MusicalCamp en de volwassenen tak ‘MusicalSummerAcademy’, zal er elke kampweek een ‘college tour’ achtige avond worden georganiseerd. De eerste gast in deze reeks is vandaag bekend gemaakt. Niemand minder dan Musical Award winnaar Allard Blom, schrijver en vertaler van tal van grote musicals, zal te gast zijn.

Allard is in het vakgebied één van de grootste namen waar het aankomt op vertalingen en nieuw geschreven werk. Momenteel speelt in Belgïe de musical ‘40-45’ van zijn hand. Ook de voorloper ‘14-18’ en tal van andere grote producties zijn door Allard geschreven. Hij won een Musical Award en was nog drie keer genomineerd voor eenzelfde prijs.
Tijdens deze avond gaat Allard in gesprek met Marc Ramaekers over zijn vak als vertaler en schrijver. Uiteraard met alle ruimte voor vragen van de deelnemers.
‘Als aanbieder van kwaliteitsonderwijs in combinatie met heerlijke vakanties, vinden wij het belangrijk dat onze deelnemers ook leren over de andere vakgebieden’ vertelt Marc Ramaekers. ‘Je werkt in het theater met zoveel mensen samen en hun vakgebied begrijpen is niet alleen interessant, het maakt je een betere collega wanneer je iemand zijn vakgebied kent en kan waarderen. Het is voor ons een grote eer Allard als eerste aan te mogen kondigen’.
Allard zal aanwezig zijn in week C.
Meer gastdocenten en namen in de college tour serie worden binnenkort bekend gemaakt.

Meer weten over MusicalCamp? Kijk op http://www.MusicalCamp.nl

  [ # 1 ] 13 June 2019 06:38 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  12789
Geregistreerd  2002-11-15

Martijn Vogel in team MusicalCamp en MusicalSummerAcademy

Tijdens MusicalCamp en MusicalSummerAcademy zal deze zomer ook Martijn Vogel les komen geven. Martijn speelde in tal van producties, zoals Wicked, Grease, Spring Awakening, Jersey Boys en was afgelopen seizoen nog te zien in het veel geprezen ‘The Addams Family’ als ‘Pugsley Addams’. Naast zijn werk als acteur geeft hij regelmatig workshops.

“Zoals elk jaar willen we werken met de top van het theatervak” vertelt Marc Ramaekers, organisator van de cursusweken. “Martijn ken ik nog uit de tijd dat we samen theater maakte in onze jeugd. Toen sprong hij al boven de rest uit. Ondertussen is hij een gevierd musicalacteur die internationaal heeft gewerkt.”

Komende zomer zal Martijn in de laatste kampweek van 10 tot en met 16 augustus het vaste team komen versterken.
Naast Martijn Vogel komen er ook verschillende andere bekende musicalacteurs als gastdocent langs. Zo geven Stanley Burleson en Celinde Schoenmaker een masterclass en geven gerenommeerd vertaler en schrijver Allard Blom en musicalproducent Michiel Morssinkhof een college in de vorm van het programma ‘college tour’.

MusicalSummerAcademy is de nieuwe tak voor (jong)volwassenen op MusicalCamp. MusicalCamp is al te volgen vanaf 8 jaar waarbij ervaring geen eis is.

Meer weten over MusicalCamp? Kijk op http://www.MusicalCamp.nl

  [ # 2 ] 16 October 2019 05:31 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  12789
Geregistreerd  2002-11-15

Het hele jaar door musicallessen voor jongeren
Nationaal Jeugd Musical Theater gaat partnerschap aan met MusicalCamp.

Amsterdam, 15 oktober 2019
Het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT) en MusicalCamp fuseren per 1 november 2019.
Het NJMT onder leiding van Joanna Woud en de directeur van MusicalCamp, Marc Ramaekers, slaan de handen in één om gedurende het schooljaar en de vakantieperiode musicallessen aan te bieden.
Voor het NJMT is deze samenwerking een logische vervolgstap. Om het bestaan van de opleiding te kunnen garanderen en de constante groei te blijven faciliteren is het van belang partners te zoeken met dezelfde ambitie, denkwijze en doelstellingen.

De perfecte match
Joanna Woud (NJMT) legt uit:
“We waren als stichting al een paar maanden geleden tot de conclusie gekomen dat het NJMT een nieuwe weg in moest slaan. We hebben niets te klagen, de lessen zitten vol en we blijven continu in ontwikkeling. Toch merken wij dat er een professionaliseringsslag nodig is om zowel de opleiding als de Nationale theatertours naar een hoger niveau te tillen. Door samenwerking met de juiste partners kunnen we dit niveau bereiken”.

De samenwerking met theaterproducent Morssinkhof Terra en het NJMT voor de theatervoorstelling: “Kruistocht in Spijkerbroek” (2018/2019) leidde tot een eerste ontmoeting tussen Joanna Woud en Marc Ramaekers (MusicalCamp). Dit was een prettig gesprek en er ontstond direct een klik tussen de twee gepassioneerde vakidioten.
Ook voor MusicalCamp is deze samenwerking een toevoeging op het aanbod.
Het bedrijf biedt al 10 jaar musicalvakanties aan in de schoolvakanties maar wil graag haar deelnemers meer mogelijkheden bieden.

Marc Ramaekers:
“Deze samenwerking maakt het mogelijk om zoveel meer te bieden aan onze leerlingen dan wij tot nu toe konden. Het NJMT is bij uitstek de theaterschool die naast hoge kwaliteit lessen, net meer weet te bieden met o.a. een Nationale tournee. MusicalCamp brengt dezelfde mate van professionaliteit in de zomer en op haar (theater)reizen naar o.a. Londen en Amerika. Nu kunnen we alles bieden, het hele jaar door les (ook in de zomervakantie), mooie reizen en Nationale producties op het allerhoogste niveau.”
Joanna Woud is al meer dan 40 jaar het gezicht van het NJMT maar zij wil meer tijd voor haar kleinkinderen en echtgenoot vrijmaken en maakt graag plaats voor een nieuwe generatie, één met een frisse blik en jonge energie. “Het ontwikkelen van jong talent is een echte expertise en dit talent heeft goede begeleiding nodig om uit te groeien tot toekomstige theater professionals. Ik zie Marc met al zijn passie en ambitie als een meerwaarde om de visie van het NJMT verder uit te dragen en te ontwikkelen.”
Marc gaat per september 2020 een groot deel van de dagelijkse werkzaamheden van Joanna overnemen.
De komende periode zal hij zich focussen op productionele activiteiten van de Nationale tours, bootcamps en presentaties van het NJMT. Daarnaast zal Marc zich richten op de marketing van het nieuwe aanbod.

Beiden zien hun passie voor het theater vak en de begeleiding van jong talent samenkomen in deze samenwerking.


  [ # 3 ] 10 January 2020 07:25 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  12789
Geregistreerd  2002-11-15

StageCenter als dé verzamelplaats voor theaterlessen en theatervakanties.
KampVakanties (met als bekendste kamp MusicalCamp) gaat verder als StageCenter.

Met het samenwerkingsverband tussen KampVakanties en het NJMT (Nationaal Jeugd Musical Theater) dat afgelopen oktober gelanceerd werd, gaat KampVakanties verder als StageCenter.
“Met de unieke combinatie van ons gezamenlijk aanbod: de theaterschool (NJMT), onze theater zomerkampen, de nationale tour en de theaterreizen naar o.a. Broadway en WestEnd, hebben we een uniek concept in Nederland.” zegt Marc Ramaekers, directeur van het platform. “KampVakanties.nl was niet meer toereikend voor wat we aanbieden aan onze deelnemers en leerlingen. Met StageCenter.nl zijn we een verzamelplek waar alles samen komt.” aldus Ramaekers.
Het voordeel van StageCenter is dat we de leerlingen vanuit één centrale plek alles kunnen bieden. Zo kunnen zowel de leerlingen van de theaterschool als van onze zomerkampen mee op onze theaterreizen.
Tevens starten we een workshop programma in de theaterschool waarbij we met enige regelmaat exclusieve (internationale) workshops gaan aanbieden.
Ook nieuwe theaterliefhebbers kunnen zich hier bijvoorbeeld alvast op de lijst laten zetten om auditie uitnodigingen te krijgen voor de nationale tour.
Meer informatie? Kijk gerust eens op stagecenter.nl