Er was eeens een pretpark -  Locatievoorstelling Almere
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Persbericht - Karlijn Kistemaker maakt locatievoorstelling ‘Er was eens een pretpark!’

Theatergroep Suburbia maakt de nieuwe locatievoorstelling Er was eens een pretpark!, een moderne legende over een middeleeuws pretpark. Inspiratiebron is WitchWorld, het voortijdig gestaakte pretpark in het onvoltooide kasteel van Almere. De voorstelling is te zien van 16 tot en met 28 april op een bijzondere locatie in Almere, in de Beurs achter het station. 

Theatergroep Suburbia vroeg de jonge theatermaker Karlijn Kistemaker om de nieuwe locatievoorstelling in Almere te maken. Kistemaker studeerde in 2013 cum laude af aan de Regieopleiding van de Theaterschool in Amsterdam. Voor haar oeuvre tot nu toe won Karlijn de Charlotte Köhler Prijs 2018 voor theater. Dit is de eerste productie van Kistemaker voor Suburbia.
 
Het plan om een middeleeuws pretpark te bouwen rondom het onvoltooide kasteel langs de snelweg bij Almere is voorgoed van de baan. Jarenlang probeerde de bedenker van het attractiepark vol heksen en trollen zijn droom te verwezenlijken. Het was een zware strijd waarin hij werd geteisterd door foute vergunningen, zuinige investeerders en kwaaie Gravinnen.
 
Het wordt tijd dat de koning van de fantasy de burgers van Almere toespreekt en de gemoederen tot bedaren brengt met een verklaring. Waar is het mis gegaan? Wat is de waarheid? Wie heeft er gelijk?
Tijdens een sprookjesachtige conferentie komen de twee partijen tegenover elkaar te staan en onthullen zij het verhaal achter de legende. Geïnteresseerden zijn welkom voor een gratis kop koffie. Na afloop is er ruimte voor vragen en verwondering.
 
Er was eens een pretpark! wordt niet in een theater gespeeld, en ook niet in het ontoegankelijke gebied in en rondom het onvoltooide kasteel. De voorstelling wordt gespeeld in de Beurs; het oudste kantoorgebouw van Almere, achter het station.
 
Suburbia maakt ieder jaar een locatievoorstelling over actuele Almeerse verhalen op onverwachte plekken. De stad is inspiratiebron én decor van de voorstelling. De bezoekers (her)ontdekken zo een nieuw plekje van Almere.

Tekst en regie Karlijn Kistemaker, Spel en muziek: Dorien van Gent, Simon Heijmans, Keez Groenteman, scenografie: Calle de Hoog, techniek: Neal Groot.

De locatievoorstelling Er was eens een pretpark! is zien van 16 tot en met 28 april in het gebouw De Beurs (voorheen Oranjewoud), Wisselweg 1, Almere. Première 17 april. De kaartverkoop opent 11 maart. Meer informatie en kaartverkoop: http://www.theatergroepsuburbia.nl 

Tekst en regie Karlijn Kistemaker, Spel en muziek: Dorien van Gent, Simon Heijmans, Keez Groenteman, scenografie: Calle de Hoog, techniek: Neal Groot.

De locatievoorstelling Er was eens een pretpark! is zien van 16 tot en met 28 april in het gebouw De Beurs (voorheen Oranjewoud), Wisselweg 1, Almere. Première 17 april. De kaartverkoop opent 11 maart. Meer informatie en kaartverkoop: http://www.theatergroepsuburbia.nl/voorstellingen/er-was-eens-een-pretpark 

Theatergroep Suburbia
Theatergroep Suburbia is het stadsgezelschap van Almere. In 2019 bestaat Suburbia 15 jaar.
 
Met ‘The best of Suburbia’ viert Theatergroep Suburbia haar 15-jarig jubileum en herneemt de theaterhits ‘Vijand van het volk’ en ‘Judas’. De voorstellingen werden eerder met groot succes gespeeld op locatie in Almere en ontvingen een sterrenregen in de media. Dit najaar komt de lang verwachte Nederlandse tournee van ‘Vijand van het volk’ voor het eerst naar de Grote Zaal, gespeeld door een nieuwe generatie topacteurs. Voorjaar 2020 komt de tournee van de bejubelde theatermonoloog ‘Judas’ voor het eerst naar de kleine zaal. ‘Judas’ is geschreven door Lot Vekemans, acteur Justus van Dillen vertolkt de historische figuur Judas. Suburbia opent het jubileumjaar met ‘Er was eens een pretpark!’, de locatievoorstelling van de jonge theatermaker Karlijn Kistemaker en de kleine zaal voorstelling ‘Bedrog’ van Harold Pinter en geregisseerd door Olivier Diepenhorst.