‘Who Cares?!, een theaterstuk over jonge mantelzorgers op scholen
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

‘Who Cares?!, een theaterstuk over jonge mantelzorgers op scholen

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren die opgroeien met een langdurig ziek, verslaafd, lichamelijk of verstandelijk beperkt of psychisch ziek familielid, thuis of in de directe omgeving. Wanneer het kind of de jongere zich veel zorgen maakt om- of zorg verleend aan de ander, thuis extra vaak moet meehelpen dan is dit een jonge mantelzorger. Een jongere groeit dan op met iemand die zorg nodig heeft en dat kan soms best wel zwaar zijn voor de jonge mantelzorger. Uit onderzoek blijkt dat dit in Nederland geldt voor één op de vier jongeren.

In opdracht van de gemeente maakte De Dutch Junior Musical Academy in Oud-Beijerland in samenwerking met de mantelzorgconsulent van MEE Plus een theaterstuk dat gaat over jonge mantelzorgers. Het stuk ‘Who Cares?! maakt jonge mantelzorgers ervan bewust dat ze mantelzorger zijn en helpt mensen in hun omgeving hen te herkennen en op een gepaste wijze helpen. Op deze manier realiseren jongeren zich dat er meer jonge mantelzorgers zijn en weten zij waar ze terecht kunnen voor ondersteuning en/of waardering. De mantelzorgconsulent kan -indien gewenst- na de voorstelling in gesprek gaan met de klas.

Op dit moment zijn er al verschillende manieren waarop de jonge mantelzorgers ondersteund kunnen worden. Bijvoorbeeld bij de mantelzorgconsulenten van MEE Plus die onder andere activiteiten en ondersteunende gesprekken biedt maar ook gastlessen om de bewustwording op scholen te vergoten.

Scholen die meer informatie over deze voorstelling willen of zich willen aanmelden, kunnen contact opnemen met DJMA via .(JavaScript must be enabled to view this email address) of kijken op http://www.m-a-d.nl

Wilt u een jonge mantelzorger (of uzelf) inschrijven als mantelzorger of een afspraak maken voor meer informatie over onder andere gastlessen, neem dan gerust contact op met het servicebureau van MEE, Telefoon 0181-333507 of via .(JavaScript must be enabled to view this email address).