Les Miserables En Concert - Brussel
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

De grootste musicalklassieker aller tijden komt eindelijk terug naar België
Wat mag je verwachten van deze topmusical?
Een schitterende uitvoering van ’s werelds meest populaire musical ‘en concert’.
30 topzangers en een groot symfonisch orkest brengen de prachtige muziek van componist Claude-Michel Schönberg tot leven als nooit tevoren.
Indrukwekkende projecties en lichteffecten vervangen de decors. Onze Belgische musicaltrots Hans Peter Janssens kruipt weer in de huid van Jean Valjean.
Het wordt een ultieme muzikale beleving die je als musicalfan zeker niet mag missen.
 
BESTEL NU

https://www.teleticketservice.com/tickets/2018-2019/les-miserables-en-concert

Les Misérables en Concert wordt op authentieke wijze gebracht met de originele Franse teksten van schrijver Alain Boublil, voorzien van een Nederlandse en Engelse boventiteling.

Slechts 2 shows op 22 en 23 maart in Vorst Nationaal.

  [ # 1 ] 17 March 2019 10:21 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

20 jaar na de laatste voorstellingen in België!

‘Les Misérables’ keert terug
met grootse, semiconcertante uitvoering
in Vorst Nationaal

Met Hans Peter Janssens!


22 en 23 maart 2019 — Vorst Nationaal

Twintig jaar na de laatste voorstellingen In België en bijna veertig jaar na de wereldpremière in Parijs, keert dé musical aller musicals terug naar ons land.  Teatro Cinque presenteert i.s.m. Cityprod een grootse, semiconcertante uitvoering van ‘Les Misérables’ op 22 en 23 maart 2019 in Vorst Nationaal. ‘Les Misérables en Concert’, naar de roman van Victor Hugo, is een adembenemende concertbeleving van ‘s werelds meest populaire musical. 28 topzangers en —zangeressen, ondersteund door een groot symfonisch orkest, brengen de prachtige muziek van componist Claude-Michel Schönberg tot leven als nooit tevoren. Indrukwekkende projecties en verbluffende lichteffecten vormen de decors. Onze eigen Hans Peter Janssens, dé Valjean aller Valjeans, mag uiteraard ook niet ontbreken op het podium in Vorst Nationaal. Teatro Cinque presenteert ‘Les Misérables en Concert’ in de originele Franstalige versie, met de teksten van schrijver Alain Boublil, voorzien van Nederlands- en Engelstalige boventiteling. Tickets & info ‘Les Misérables en Concert’: http://www.teleticketservice.com

De musical ‘Les Misérables’, gebaseerd op de gelijknamige roman van Victor Hugo (1862) over de barricadeopstand tijdens de februarirevolutie van 1848 in Frankrijk, zag het levenslicht in 1980 en groeide uit tot een wereldwijd fenomeen. Het kostte tekstschrijver Alain Boublil en componist Claude-Michel Schönberg meer dan twee jaar werk en veel bloed, zweet en tranen om ‘Les Misérables’ in een musical te gieten. 1980 betekent de start van één van de allergrootste successen uit de musicalgeschiedenis, hoewel de belangstelling in Parijs oorspronkelijk niet zo groot was als de producenten hadden verwacht. Het was pas toen producent Cameron Mackintosh in 1983 het Franse conceptalbum hoorde en besloot om een Engelstalige musicalversie te maken, dat ‘Les Misérables’ aan zijn wereldwijde zegetocht begon.

‘Les Misérables’ in België
Music Hall-CEO Geert Allaert bracht ‘Les Misérables’ in 1998 naar België en creeërde ism het Koninklijk Ballet van Vlaanderen een Vlaamse versie. De musical speelde negen maanden (gedurende 1 maand werd ook de Franstalige versie opgevoerd) in Stadsschouwburg Antwerpen en werd met 382.000 bezoekers een ongezien succes.

‘Record Valjean’ Hans Peter Janssens
Voor Bruggeling Hans Peter Janssens, die de rol van Jean Valjean vertolkte in Antwerpen, betekende ‘Les Misérables’ zijn grote doorbraak. Na zijn glansprestatie in België, mocht Janssens ook op de Londense West End nog meerdere seizoenen in de huid van Valjean kruipen én mocht er later zelfs nog de andere mannelijke hoofdrol, die van inspecteur Javert, vertolken. Hans Peter Janssens heeft tot op de dag van vandaag niet enkel het record van ‘langstspelende opeenvolgende Valjean’ in handen, hij is ook de enige acteur die beide hoofdrollen op de West End mocht spelen.

‘Les Misérables’, een tijdloos testament over de overleving van de menselijke geest, werd maar liefst in 22 talen vertaald, de musical mocht wereldwijd al meer dan 70 miljoen bezoekers ontvangen en trekt nog steeds overal volle zalen.

“Les Misérables is geschreven voor alle volkeren. Ik weet niet of iedereen het zal lezen, maar ik heb het voor iedereen geschreven. Het is evenzeer gericht aan Engeland als aan Spanje, Italië als Frankrijk, aan Duitsland als aan Ierland, aan republieken die nog slavernij kennen als aan koninkrijken met lijfeigenen. Sociale problemen onderscheiden geen grenzen. Overal waar de mens onwetend of wanhopig is, overal waar de vrouw zich verkoopt voor een brood, overal waar het kind lijdt, klopt Les Misérables op de deur en zegt: ‘Doe open, ik kom voor jullie’.”

- Victor Hugo (1862) -

Het verhaal
Frankrijk (1815): Jean Valjean wordt voorwaardelijk vrijgelaten door gevangenisbewaarder Javert, na een straf van 19 jaar voor het stelen van een stuk brood. De gele vrijlatingsbrief brandmerkt Valjean voor altijd als dief en paria. Hoewel niemand meer iets met hem te maken wil hebben, weet Jean Valjean zich aan zijn verleden te ontworstelen en ontwikkelt hij zich, onder de naam Monsieur Madeleine, tot gerespecteerde fabriekseigenaar en bovendien burgemeester van het stadje Montreuil-sur-Meraan. Zijn criminele verleden blijft hem echter achtervolgen in de persoon van zijn aartsrivaal Javert, die zich ondertussen heeft weten op te werken tot politie-inspecteur en verbeten op Valjean blijft jagen vanwege zijn al dan niet vermeende misstappen. Hierdoor kunnen Valjean en zijn aangenomen dochter Cosette geen rust vinden en bewegen ze zich als paria’s door de maatschappij, die zich kenmerkt door onrust, oproer en sociale mistoestanden.

Praktisch
‘Les Misérables en Concert’
22 en 23 maart 2019 — 20u — Vorst Nationaal
Tickets & info: http://www.teleticketservice.com

Naar de roman van Victor Hugo
Pruductie: Teatro Cinque TS ism Cityprod
Artistiek Directeur: Magda Hadnagy
Musical Directeur: Christian Cravero
Met 28 zangers en symfonisch orkest
Franstalige versie, met Nederlands- en Engelstalige boventitels

Deel 1: 1u10min
Deel 2: 50 min