Titanic - Donkmeer (BE)
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  12695
Geregistreerd  2002-11-15

In de zomer van 2019 meert de Titanic aan op het Donkmeer in Berlare. Het musicalpubliek wordt meegevoerd op de eerste en laatste reis van het legendarische, onzinkbare schip. In Vlaanderen regisseert Tijl Dauwe dit musicalspektakel van Festivaria. De namen van de hoofdcast en de affiche van de musical waarin het onzinkbaar, legendarisch schip de enige, echte hoofdrol speelt, werden onthuld .

Niemand minder dan Ivan Pecnik als kapitein, Peter Bulckaen als scheepsdirecteur Ismay, Nordin De Moor als de onfortuinlijke ontwerper Andrews en Michiel De Meyer als stoker Frederick Barret sieren de affiche van TITANIC THE MUSICAL. Zij worden omringd op de scène door musicalklassebakken Goele De Raedt, Line Ellegiers en Dorian Liveyns die ook inschepen op het Donkmeer. Ook nu pakt Festivaria uit met een schitterend decor, de mooiste kostuums en meer dan 100 personen op de scène. Achter de scène mag men ook nog eens rekenen op dubbel zoveel vrijwillige handen.
15 maart is meteen ook het officiële startsein voor de ticketverkoop op http://www.festivaria.eu waar reeds flink wat reservaties werden genoteerd. TITANIC THE MUSICAL gaat in première op 23 augustus en is te zien tot en met 7 september. Het wordt een spannende, stormachtige zomer op het Donkmeer…

TITANIC THE MUSICAL - EEN INGENIEUS DECORCONCEPT OP BASIS VAN BLAUWDRUKKEN
Decorontwerper Marnik Baert lichtte alvast een tipje van de sluier over zijn majestueuze schip: “Bij aanvang wilde ik al dit legendarische epos laten afspelen tussen de blauwdrukken van de plannen van het schip. De diverse locaties zijn uitsnijdingen in een boek, uitgelicht alsof we als toeschouwer in de geest van ontwerper Andrews de TITANIC kunnen aanschouwen. Verschillende onderdelen van de blauwdrukken gaan open waardoor we kunnen inzoomen op diverse locaties van het schip.”

De massa scènes hebben plaats op het centrale podium met grote scènewissels. Ook hier worden veel locaties gesuggereerd met de realistische afbeeldingen die we kennen van de boot. Uiteraard is water een belangrijk onderdeel. Hoe het schip zal zinken? Dat houdt Festivaria nog even achter de hand. Ook al zit iedereen te wachten op dit ultieme drama…

TITANIC THE MUSICAL - DIT IS GEEN CINEMA. DIT IS ECHT.
Vergeet Leonardo DiCaprio en Kate Winslet. In deze grootse musicalproductie beleef je de laatste dagen en uren van het meest legendarische schip ter wereld: de Titanic. Aan boord: 1301 passagiers en 941 bemanningsleden. In openlucht ben jij één van hen. Stap over de loopplank en maak kennis met scheepsdirecteur Ismay (Peter Bulckaen) die geschiedenis wil schrijven en het schip tot het uiterste drijft, kapitein Smith (Ivan Pecnik) die de snelheid naar 23 knopen opvoert, en ontwerper Andrews (Nordin De Moor) die beseft dat hij een kapitale fout maakte. De musical won maar liefst 5 Tony Awards en was meer dan 800 keer te zien op Broadway.

Festivaria is niet aan zijn proefstuk toe, en brengt om de twee jaar een groots musicalspektakel tot leven op het Donkmeer. De laatste twee edities waren dat het ontroerende Sacco & Vanzetti en het flamboyante Kiss me, Kate.

TITANIC THE MUSICAL - PRAKTISCHE EN CREATIEVE INFO
Van 23 augustus tot 7 september 2019 - Donkmeer Berlare
Een productie van FESTIVARIA - http://www.festivaria.eu

Muziek en liedteksten: Maury Yeston
Script: Peter Stone
Nederlandse vertaling: Daniël Cohen
Regisseur: Tijl Dauwe
Muzikale leiding: Geert Baetens
Decorontwerp: Marnik Baert
Choreografie en regie-assistentie: Ingrid Coppieters
Kledij: Inge Coleman en Annick Ringoot
Make-Up Artist: Ruth De Backer

Met een Vlaamse topcast:
Kapitein EJ Smith: Ivan Pecnik
Scheepdirecteur Bruce Ismay: Peter Bulckaen
Ontwerper Thomas Andrews: Nordin De Moor
Stoker Frederick Barret: Michiel De Meyer
Tweedeklaspassagier Alice Beane: Goele De Raedt
Derdeklaspassagier Kate MC Gowan: Line Ellegiers
Marconist Harold Bride: Dorian Liveyns

Tickets vanaf 15 maart: http://www.festivaria.eu


De plaatjes bij Festivaria zijn doorgaans prachtig, maar musical spektakel vind ik duidelijk verkeerd gekozen. Alle zang van deze Vlaamse topcast staat namelijk op band. Dat playbacken geen kwaliteit is van de meeste van hen is in de afgelopen voorstellingen wel duidelijk te zien geweest.

  [ # 1 ] 15 August 2019 01:29 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  12695
Geregistreerd  2002-11-15

PERSBERICHT: TICKETVERKOOP TITANIC THE MUSICAL OP KRUISSNELHEID TIJDENS DE LAATSTE REPETITIEWEKEN


14 augustus 2019 - Berlare

Beste journalist,
Beste redactie,

Tijdens de open repetitie op dinsdag 13 augustus, heerst een gezonde spanning onstage en backstage aan het spektakelpodium op het Donkmeer te Berlare. Het professioneel creatief team van Festivaria stoomt er onder leiding van regisseur Tijl Dauwe en choreografe Ingrid Coppieters de acteurs en figuranten klaar voor de première van ‘Titanic, the musical’ op vrijdag 23 augustus. Peter Bulckaen, Ivan Pecnik, Michiel De Meyer, Nordin De Moor, Goele De Raedt, Line Ellegiers en Dorian Liveyns. worden geflankeerd door 23 acteurs en 85 figuranten die qua acteerprestaties niet moeten onderdoen voor hun professionele collega’s. Tijdens de open repetitie kon de pers scène 1 zien en kregen ze vooraf een stand van zaken en een mooi pakket aan weetjes over dit spektakel te horen. De VIP arrangementen waren begin juli uitverkocht. En ook de gewone ticketverkoop vaart op kruissnelheid. Om tegemoet te komen aan de vraag naar tickets, werd zelfs een extra voorstelling ingelegd op woensdag 28 augustus. Dat de boot zinkt, staat vast. Maar hoe dat zal gebeuren, houden ze geheim tot op de voorstelling. En daar is het publiek duidelijk benieuwd naar.  Wie graag getuige wil zijn van dit schouwspel, kan de allerlaatste tickets bestellen via http://www.festivaria.eu.


foto Lieven De Geest

Dramatische getuigenis over de ondergang van een legendarisch schip

Regisseur Tijl Dauwe licht de stand van zaken toe

Een verhaal over de lage klasse die hogerop wil en de hoogste klasse die het onmogelijke verlangt. Toch nog even benadrukken dat je de musical niet mag verwarren met de film. Dus geen Jack, Rose of Celine Dion aan het Donkmeer, maar wel de award winning topmusical die meer dan 800 voorstellingen liep op Broadway en nu voor het eerst in Vlaanderen in openlucht te zien is. Waar de film focust op de romance tussen twee passagiers, vertelt de musical het dramatische verhaal van het legendarische schip.Grootste decor ooit

Festivaria — pionier in grootse openluchtspektakels in Vlaanderen — overtreft met deze musical zichzelf op vele vlakken. Om te beginnen met een ingenieus decorconcept. Op de openluchtscène bouwde het technisch team onder leiding van Steven Lateir de voorbije maanden haar grootste decor ooit. Maar liefst 80 meter breed en 18 meter hoog, voorzien van de nodige technieken om adembenemende effecten te bekomen. Decorontwerper Marnik Baert laat het legendarische epos afspelen tussen de blauwdrukken van de plannen van het schip. De diverse locaties zijn uitsnijdingen in een boek, uitgelicht alsof we als toeschouwer in de geest van ontwerper Andrews de Titanic kunnen aanschouwen. Verschillende onderdelen van de blauwdrukken gaan open waardoor we kunnen inzoomen op diverse locaties van het schip.

350 kostuums, 100 wijnglazen en kilo’s kreeft

Ook voor het kostuumdepartement van Inge Coleman en Annick Ringoot is Titanic een loodzware productie. Maar liefst 350 kostuums zullen backstage in de rekken prijken. Omdat de kledij uit deze tijdsperiode in België moeilijk te vinden is, huurt Festivaria een groot aantal kostuums van Barrandov Film Studio uit Tsjechië. Ook het naaiteam van Festivaria heeft de voorbije maanden niet stilgezeten: talloze kostuums werden op maat gezet of zelf gemaakt voor de 115 spelers. De ploeg van de rekwisieten legt momenteel de laatste hand aan de accessoires. Een ellenlange lijst aan voorwerpen werd bij elkaar gezocht of in elkaar geknutseld. Zo vind je backstage massa’s reiskoffers en valiezen, 100 wijnglazen, 30 champagneglazen, 30 cognacglazen, kilo’s kreeft… en uiteraard ook 50 reddingsdekens en 50 reddingsvesten.

De laastste loodjes… de week dat alles samen komt richting de première

Deze week start het team van haartooi en make up van Ruth De Backer, Linda Van De putte en Martine Bollaert. Hun magische handen zorgen ervoor dat de 115 acteurs en figuranten er tot op het laatste moment perfect uitzien op scène.
Ook de opbouw van klank en licht staat deze week op het programma. Het lichtontwerp van Jaak van de Velde en het klankontwerp van Noizboyz maken de show helemaal af.Kortom Titanic, the musical, wordt ontegensprekelijk een spektakel zoals men gewend is bij Festivaria: groots, meeslepend, spectaculair, met adembenemende visuele effecten, prachtige kostuums, een gigantisch decor en water… veel water. En laat nu net dat laatste ingrediënt voorlopig een groot mysterie blijven. Dat de boot zinkt, staat vast. Maar hoe dat zal gebeuren, houden ze geheim tot op de voorstelling.


Bekijk HIER de TRAILER
TITANIC THE MUSICAL - DIT IS GEEN CINEMA. DIT IS ECHT.

Vergeet Leonardo DiCaprio en Kate Winslet. In deze grootse musicalproductie beleef je de laatste dagen en uren van het meest legendarische schip ter wereld: de Titanic. Aan boord: 1301 passagiers en 941 bemanningsleden. In openlucht ben jij één van hen. Stap over de loopplank en maak kennis met scheepsdirecteur Ismay (Peter Bulckaen) die geschiedenis wil schrijven en het schip tot het uiterste drijft, kapitein Smith (Ivan Pecnik) die de snelheid naar 23 knopen opvoert, en ontwerper Andrews (Nordin De Moor) die beseft dat hij een kapitale fout maakte. De musical won maar liefst 5 Tony Awards en was meer dan 800 keer te zien op Broadway.

Festivaria is niet aan zijn proefstuk toe, en brengt om de twee jaar een groots musicalspektakel tot leven op het Donkmeer. De laatste twee edities waren dat het ontroerende Sacco & Vanzetti en het flamboyante Kiss me, Kate.

TITANIC THE MUSICAL - PRAKTISCHE EN CREATIEVE INFO

Van 23 augustus tot 7 september 2019 - Donkmeer Berlare

Een productie van FESTIVARIA - http://www.festivaria.eu

Muziek en liedteksten: Maury Yeston
Script: Peter Stone
Nederlandse vertaling: Daniël Cohen
Regisseur: Tijl Dauwe
Muzikale leiding: Geert Baetens
Decorontwerp: Marnik Baert
Choreografie en regie-assistentie: Ingrid Coppieters
Kledij: Inge Coleman en Annick Ringoot
Make-Up Artist: Ruth De Backer

Met een Vlaamse topcast:
Kapitein EJ Smith: Ivan Pecnik
Scheepdirecteur Bruce Ismay: Peter Bulckaen
Ontwerper Thomas Andrews: Nordin De Moor
Stoker Frederick Barret: Michiel De Meyer
Tweedeklaspassagier Alice Beane: Goele De Raedt
Derdeklaspassagier Kate MC Gowan: Line Ellegiers
Marconist Harold Bride: Dorian Liveyns

Tickets: http://www.festivaria.eu

‹‹ Daens 2020      Pijnstillers ››