Bedrog
Datum: 22 maart 2019 11:23 AM
Administrator
Avatar
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal posts  12402
Geregistreerd  2002-11-15

Persbericht -  Première reisvoorstelling Bedrog van Harold Pinter
De moderne klassieker Bedrog gaat 4 april in première in Corrosia, Theater, Expo & Film in Almere Haven. Olivier Diepenhorst regisseert dit toneelstuk van Harold Pinter met acteurs Jessie Wilms, Justus van Dillen en Matthijs IJgosse. De kleine zaal voorstelling is te zien in theaters door het hele land tot en met 23 mei 2019.
Harold Pinter, een van de grootste Engelse toneelschrijvers en Nobelprijswinnaar, schreef Bedrog als een reis terug door de tijd. In negen verschillende momenten ontrafelt Pinter op ingenieuze en genadeloze wijze het web van leugens en intriges. Bedrog is een moderne klassieker over ontrouw, verraad en vriendschap.

Emma en Robert zijn getrouwd, Jerry is de beste vriend van Robert, Jerry en Emma zijn minnaars, Robert weet van de affaire, maar Jerry weet niet dat hij het weet…. Iedereen bedriegt iedereen in deze geraffineerde driehoeksverhouding. Maar het grootste bedrog plegen Emma, Robert en Jerry uiteindelijk aan niemand anders dan aan zichzelf.

Regisseur Olivier Diepenhorst maakte voor Theatergroep Suburbia eerder het lovend ontvangen Eenzame begeerte: “Prachtige, verstilde momenten creëren op het toneel: dat kán deze regisseur.” (NRC).

Tekst: Harold Pinter, vertaling: Peter van Kraaij en Yvonne Wiewel, regie: Olivier Diepenhorst, spel: Jessie Wilms, Matthijs IJgosse, Justus van Dillen, lichtontwerp: Yuri Schreuders, decorontwerp: Ilona Overweg, kostuumontwerp: Nicky Nina de Jong, techniek: Thomas Lloyd.

Theatertournee van 2 april t/m 23 mei 2019. Try-outs 2 en 3 april in Corrosia Theater, Expo & Film, Almere. Première 4 april in Corrosia. Meer informatie, speellijst en kaartverkoop: http://www.theatergroepsuburbia.nl/voorstellingen/bedrog

Naar boven

  [ # 1 ] Datum: 12 april 2019 12:32 AM
Musical Ster
Avatar
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal posts  6038
Geregistreerd  2004-03-15

Ik heb deze voorstelling vorige week als ‘Betrayal’ in het Harold Pinter Theatre in Londen mogen zien.
Met een fantastische cast, waaronder Tom Hiddleston.
Fenomenale bezetting, mooi gebruik van een dubbele draaischijf om de relaties aan te geven, minimalistisch decor en de nodige humor ondanks emotie.
Als je dan, op nog geenvijf meter afstand, die incasserende stijl van ingehouden emoties ziet en je denkt: ‘worden die ogen nou nat?’
Om vervolgens te constateren dat er tranen over de wangen lopen en zelfs de neuzen vochtig worden, dan denk je: wauw… deze acteurs zijn echt klassiek geschoold!’
Ik ben er nog steeds enthousiast en onder de indruk van.

 Handtekening 

Have you ever yearned to go, past the world you think you know,
been in thrall to the call of the beauty underneath?

Naar boven