Podcastserie over inclusiviteit in de theaterwereld
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  12741
Geregistreerd  2002-11-15

Theater RAST lanceert podcastserie over inclusiviteit in de theaterwereld.

In de tiendelige podcastserie RAST Exclusief gaan Volkan Duvan en Theater RAST op zoek naar de stand van zaken op het gebied van inclusiviteit in de theatersector. Waar liep de oude generatie tegen aan? Wat is hun legacy? Hoe kijkt de jongste generatie makers tegen dit onderwerp aan? Wat zijn de drempels die steeds terugkeren en waar liggen de kansen? Aflevering 1 begint dicht bij huis: Artistiek leider van RAST Saban Ol.

Theater RAST

Theater RAST vertelt verhalen. Verhalen die verteld moeten worden omdat ze gaan over wat ons nu raakt, over de tragiek van, en het optimisme over de diverse samenleving, hier en over de grens. RAST maakt die verhalen samen met nieuwe makers, schrijvers en acteurs en heeft daarbij een eigen vorm gevonden om de conflicten die de wereld verscheuren een persoonlijk gezicht te geven in muzikale voorstellingen waar de humor de tragiek op de hielen zit. RAST staat onder artistieke leiding van Saban Ol en Celil Toksöz. De zakelijke leiding is in handen van Hans Lebouille.

Ook ons publiek is divers, van thuisbasis Podium Mozaïek in Amsterdam-West, tot festivalpubliek op Oerol en de Parade, maar ook in grote Europese steden en in Turkije. Die nieuwe verhalen vertellen we met het scala van vormen dat het moderne theater biedt: van muziektheater, montagevoorstellingen tot klassieke libretto’s. RAST laat zien dat intercultureel geen leeg begrip is als je het invult met eigen wortels en inspiratiebronnen; dat intercultureel evenmin een statisch begrip is, maar een vlag waaronder dynamische processen plaatsvinden. RAST wordt structureel gefinancierd door Fonds Podiumkunsten en de Gemeente Amsterdam.

Luister hier de eerste aflevering: https://soundcloud.com/user-150481055/1-podcast-rast-exclusief-saban-ol