Urbanus, toneel met liekes
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  12842
Geregistreerd  2002-11-15

URBANUS
Politiek incorrect toneel met onnozele liekes
De onnozelste musical van deze eeuw en de volgende


Een dag voor ‘Monty Python’s Spamalot’ in première gaat, kondigt Deep Bridge de premièredatum van ‘Urbanus, toneel met liekes’ aan. De voorstelling die keitoffe liekes, vieze moppen, stomme verhaalwendingen en sexy meiskes belooft, gaat in première op 18 oktober 2020 in Theater Elckerlyc in Antwerpen. Daarna verhuist de show naar Capitole Gent en Ethias Theater Hasselt. Wie straks — na het zien van ‘Spamalot’ — meer onnozeliteiten wil, kan vanaf vandaag tickets boeken.

Lijftekenaar Willy Linthout, die ook de decors zal ontwerpen, en Urbanus zullen nauw betrokken worden bij het ontwikkelen van de voorstelling.

Massa’s strips, miljarden liedjes, een berg sketches, triljoenen zaalshows en één Urbanus: dat schreeuwt om vereeuwigd te worden in een musical. Op basis van heel het geschifte oeuvre van Urbanus en Willy Linthout, schrijft en regisseert Stany Crets een gloednieuwe musical voor de jeugd van 2 tot 215. Maak in levende lijve kennis met Urbanus’ ouders Eufrazie en Cesar,  Amedee en Nabuko Donosor, de hittentitten, Juffrouw Pussy en vele andere rare kwieten. Kortom, alles van Urbanus, zonder de échte Urbanus zelf.

Welke acteur de rol van Urbanus op zich zal nemen, is voorlopig nog een goed bewaard geheim.

Urbanus: “Toen Stany Crets me vroeg een ‘Urbanus’ musical te maken, zei ik meteen ‘ja’. Maar met de duidelijke afspraak dat ik niet zelf de rol van Urbanus zou moeten vertolken. Daar ben ik veel te beschaamd voor.”
Op de vraag in hoeverre Urbanus inspraak in het stuk wilde, zei hij: “Tekenaar Willy Linthout en ik mogen allebei supervisie doen, gewoon omdat wij de karakters door en door kennen en nu al meer dan 177 verhalen hebben verzonnen. Wat maakt dat we ons een vrijgeleide toe-eigenen om Stany wat lappen te geven als hij begint te dwalen”

Urbanus ‘Toneel Met Liekes’ gaat op 18 oktober 2020 in première in Theater Elckerlyc in Antwerpen. De try outs vinden plaats op 16 en 17 oktober. Tickets zijn vanaf vandaag te koop via http://www.deepbridge.be

Vroege vogels krijgen een lanceringskorting van 15% tem 25 april.

  [ # 1 ] 01 December 2019 08:35 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  12842
Geregistreerd  2002-11-15

Jonas Van Thielen wordt ‘Urbanus’ in de musical.

Vanaf 16 oktober 2020 kan je in Theater Elckerlyc in Antwerpen, Capitole Gent en het Hasseltse Ethias Theater gaan kijken naar ‘Urbanus, de musical’. Op basis van heel het geschifte oeuvre van Urbanus en Willy Linthout, schrijft en regisseert Stany Crets een gloednieuwe musical voor de jeugd, van 2 tot 215 jaar. “Het was geen makkelijke oefening, maar met Jonas Van Thielen denk ik dat we de geknipte persoon hebben gevonden voor de dragende rol van ‘Urbanus’”, zegt Stany Crets. Op 13 december maakt producent Deep Bridge bekend wie de andere rollen spelen.

Het was voor de 33-jarige Jonas Van Thielen een verrassing van formaat toen hij een telefoontje kreeg van scenarist-regisseur Stany Crets met de mededeling dat hij de hoofdrol beet had in ‘Urbanus, de musical’. Van Thielen studeerde af aan het Leuvense Lemmensinstituut en volgde aansluitend een 2-jarige opleiding ‘Acting Course’ aan de London Academy of Music and Dramatic Art. Als presentator werkte hij mee aan de 1ste en 2de reeks van ‘Ten oorlog’. Hij was te zien in de 1ste reeks van ‘16+’ en speelde gastrollen in de tv-series ‘Met man en macht’, ‘In Vlaamse Velden’ en ‘Vriendinnen’. Momenteel schittert hij als zwarte piet in de nieuwe Ketnet-reeks ‘Dag Sinterklaas’. Van televisie naar het theater is voor Jonas een kleine stap: “Ik heb theaterervaring opgedaan tijdens mijn 3 solovoorstellingen (o.a. ‘De Leeuw van Vlaanderen, een tribute’ en ‘Live Achievement’). Ik besef dat ik straks een enorme kans krijg om mij te tonen aan het grote publiek en met de goedkeuring van Urbanus en Willy Linthout, ga ik er alles aan doen om er een fijne voorstelling van te maken. Wie mij kent, weet dat Urbanus en zijn repertoire voor mij geen onbekenden zijn, integendeel. Een tijdje geleden heb ik de grappigste man van Tollembeek nog geïmiteerd in het vtm-programma ‘Tegen de sterren op’. Na afloop kreeg ik een massa complimenten.”

“Naast Bob Dylan is Urbanus ontegensprekelijk de grootste folk-singer-songwriter van zijn straat”, zegt Stany Crets, die aanstipt dat hij straks een échte musical gaat maken, met alle toeters en bellen die bij een musical horen. Over de schouders kijken Urbanus en Willy Linthout mee naar deze productie. Uiteraard krijgen ook de muziek en de talloze meezingers, zoals ‘Bakske vol met stro’, ‘Hittentit’, ‘Poesje stoei’, ‘Madammen met een bontjas’, ‘De aarde’ en nog een 15 tal andere een prominente plaats.

Vanaf 16 oktober 2020 kan je naar ‘Urbanus, de musical’ in Antwerpen (Theater Elckerlyc), Gent (Capitole) en Hasselt (Ethias Theater). Tickets bestel je op http://www.deepbridge.be

.