[20/21-9-2019] Rent - Openluchttheater Hertme:
Datum: 07 april 2019 08:19 PM
Administrator
Avatar
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal posts  12402
Geregistreerd  2002-11-15

Productie 2019: RENT
20 en 21 september 2019

De musical Rent is een rockmusical, gebaseerd op Puccini’s opera La Bohème, het vertelt het verhaal van een groep jonge kunstenaars waarin het HIV-virus de dood zal betekenen. Acht unieke personages proberen op zijn of haar eigen manier om te gaan met confrontaties als armoede, relaties, verslaving, verlief en liefde. Welke keuzes maak je als je weet dat je niet lang meer leeft? Mag je in deze maatschappij nog zijn wie je wilt zijn? Hoe belangrijk is vriendschap en liefde voor jou? Een musical met vragen en onderwerpen die zeker bij de jongeren van nu nog erg leeft en goed aansluit bij hun belevingswereld.

Met een band onder leiding van muzikaal leider Gerben Kruisselbrink, solisten die je omver blazen, een sterk ensemble en een inspirerende locatie wordt er nieuw leven in dit imposante stuk geblazen.


Cast:
Mark Cohen   Sten Geerdink
Roger Davis   Mitchell van Kleef
Mimi Marquez   Jacqueline Quartero
Maureen Johnson   Sifra Geessink
Angel Dumont Shunard Tim Huntink
Benjamin (Benny) Coffin III Vincent Witteveen
Tom Collins   Levi Smits

Ensemble: Felicia Lopulissa, Michelle Heitink, Maja Veldkamp, Marjolein Meijer, Mark Wevers, Mathijs Koens, Sander de Graaff.


Muzikaal leider: Gerben Kruisselbrink Regisseur en choreograaf: Francesco Bekkema Producer: Marieke Visser Projectleider: Wout Hofstede

Kaartverkoop: https://openluchttheaterhertme.nl/evenementen/musical-rent 


Artistieke leiding:
Muzikaal leider - Gerben Kruisselbrink: “Mensen laten groeien, ontwikkelen is mijn grootste drijfveer. Mijn passie is muziek: muziek maken en laten maken. Werken met groepen in combinatie met muziek is mijn lust en mijn leven. Ontwikkelen van mensen via muziek is mijn kracht. Met een oor en oog voor kwaliteit en inhoud is het de kunst om met respect en een lach samen verder te komen.” – Gerben Kruisselbrink

Gerben Kruisselbrink is geboren in 1976 in de Achterhoek. Na studies als Muziekwetenschap, eerstegraads Muziekdocent en Hoofdvak Koordirectie heeft Gerben Kruisselbrink gewerkt als docent Muziek tot 2011. Momenteel dirigeert Gerben Kruisselbrink in koren van pop tot jazz, van gemengd tot vocalgroup, maar vooral muziektheater. Ook werkt Gerben met orkesten: van Big band tot Symfonie, van Harmonie tot Fanfare en met het Eerste Achterhoekse Metropool Orkest. Bij elke musicalproductie zit een eigen samengesteld orkest.

Bij de producties werkt hij ook met solisten, of kleinere ensembles. Vaak gaat dit samen met een Artistiek Team, bestaande uit regisseur en choreograaf. Hij heeft een aantal vaste opdrachtgevers waar hij voor werkt, onder andere het Steengroeve Theater te Winterswijk en Musical Producties Gaanderen Gelderland.

Regisseur en choreograaf – Francesco Bekkema: Francesco is op 8 jarige leeftijd begonnen met dansen bij Jazzdansstudio Jacquelien. Na vier jaar lang zeuren mocht hij dan eindelijk op Jazzballet. Daar genoot hij zo van, dat hij ieder seizoen een extra dansstijl ging volgen: modern, Afrikaanse dans, ballet en streetdance. Voor hij het wist danste hij 15 uur per week. Vastbesloten als hij is, wilde hij van dans zijn beroep maken. Zo deed hij auditie voor het conservatorium in Enschede en voor de vooropleiding in Rotterdam. Hoewel hij technisch op beide scholen werd aangenomen, bleek zijn fysieke beperking hem in de weg te zitten. Geboren met klompvoeten en verkorte achillespezen dachten dokters dat hij uberhaupt nooit zou dansen. Francesco zette door en vervolgde zijn lessen in Enschede. Bij Jacquelien begon hij met choreograferen en lesgeven. Omdat hij graag wilde studeren deed hij opnieuw auditie. Dit keer bij Lucia Marthas en weer kreeg hij hetzelfde verhaal te horen: technisch goed maar wegens de fysieke beperking wilden ze geen risicio nemen. Inmiddels werkte Francesco als professioneel danser voor Wentink Events en danste hij als freelancer in clubs als The Matrixx en op festivals als Sensation. Hij zette het choreograferen en lesgeven voort.
In 2004 maakte hij zijn droom van een eigen dansstudio waar en opende op 1 februari Focus!.

Producer – Marieke Visser: Voor Marieke Visser, geboren in de Gelderse Achterhoek, staat heel haar leven al in het teken van muziek. Een vader als beroepsmusicus en een muzikale/creatieve familie, zorgden ervoor dat ze al op jonge leeftijd op muziekles ging en met theater in aanraking kwam.

Na de opleiding tot sociaal pedagogisch medewerker, werd ze in 2008 toegelaten aan het conservatorium voor een opleiding tot Docent Muziek, met als bijvakken hobo en zang.

Tijdens haar studietijd heeft ze veel ervaring opgedaan in orkesten en als zangeres. Zo speelde ze in Duitsland de rol van Amneris in de musical ‘Aïda’, speelde hobo in enkele operette orkesten en was daarnaast ook werkzaam als vocal coach.

Na haar studie begon ze een lespraktijk als zangdocente en werd ze aangenomen als docent ‘muziek en drama’  aan het Graafschap College.  Ze trad veel op als soliste maar zong ook duetten met bekende artiesten, waaronder Pia Douwes. Eind 2018 is ze genomineerd voor een Amateur Musical Award in de categorie ‘beste vrouwelijke hoofdrol’  voor haar rol als Milady de Winter in de musical ‘3 Musketiers’.

Productieleider – Wout Hofstede: Wout Hofstede groeide op in Twente wat, destijds, niet bepaald een kloppend theaterhart had.  Toch zat het er al van kinds af aan in hem. Pas toen hij begin 20 was nam hij stappen richting de theaterwereld. Na het volgen van de vooropleiding van “de Trap” in Amsterdam werd het hem duidelijk dat hij niet alleen wilde acteren en ging hij zich verdiepen in andere disciplines. 

Zo’n 10 jaar later begint de bal goed te rollen. Zette zijn voeten op vaste grond in stuntshows, welke hij (mede) creëerde, ontwierp en schreef voor het Avonturenpark in Hellendoorn. Ook studeerde hij af als Theatermaker, gaf veel lessen en regisseert er op los. Momenteel werkt hij als het vaste gezicht van Jungle Jim in WILDLANDS, regisseur/ dramadocent van NEST aan de Universiteit Twente, als spelbegeleider bij KamaK in Hengelo en geeft hij coaching aan beginnende en ervaren spelers en theatermakers. 

“Als ik 24/7 bezig kan zijn met en in de theaterwereld, ben ik een gelukkig man”. Het Twentse jongetje van toen is uitgegroeid tot een gelukkig man!


Openluchttheater Hertme:
Openluchttheater Hertme is een bijzondere locatie waar bezoekers een sfeervolle en professionele theater ervaring zullen ondergaan. Naast de succesvolle Passiespelen zal Openluchttheater Hertme zich ook gaan richten op musicals! Musicals vermaken, ontroeren, inspireren en motiveren. 

Achtergrond Musicals Openluchttheater Hertme: Naar aanleiding van een concert die Marieke Visser heeft gehad in het openluchttheater Hertme in 2017, wordt het idee door haar geopperd om te kijken naar mogelijkheden voor musicals in Hertme. Na het lezen van een meerjarenplan van de stichting, heeft zij contact gezocht met het theater en is in gesprek gegaan over haar ideeën en dromen; musicals maken/produceren. 

Musical leeft enorm maar in regio Twente blijft het altijd klein. In Nederland worden er veel studies aangeboden in de richting van muziektheater maar veel mensen komen nooit aan het werk in dit harde, maar oh zo mooie vak. Ook veel semi-professionals kunnen vaak niet doorgroeien of krijgen niet de ruimte om zich meer te laten zien. 

Doel: De droom is om in Hertme musicals te gaan maken/produceren die gespeeld gaan worden door goede en ervaren amateurs maar ook door professionals die vaak tussen wal en schip vallen. Daarnaast wil Openluchttheater Hertme uitgroeien tot een stageplek voor studenten van verschillende opleidingen bijvoorbeeld opleiding Artiest ROC Almelo, muziektheater Fontys Tilburg, Lucia Marthas Amsterdam, licht en geluid opleidingen etc. 

Een waar musicalspektakel uitgevoerd door mensen met passie voor het musicalvak van verschillende leeftijden. Daarnaast een educatieve leerplek voor studenten die uiteindelijk mee zullen werken aan deze producties om ervaring op te doen, te leren samenwerken met de verschillende disciplines en kennis te maken met het professionele musicalvak. 

Openluchttheater Hertme streeft ernaar om ook jonger publiek naar het theater te trekken door producties te kiezen die aantrekkelijk zijn vanaf de leeftijd van 14 jaar. 

Naar boven