[20-4] Scratch This Musical - Luxor Rotterdam
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Scratchen’, wat is het?

Op zaterdag 20 april 2019 wordt er ‘gescratcht’ in het nieuwe Luxor Theater. Die dag is ‘Scratch This Musical’ — Andrew Lloyd Webber te zien; een bijzondere voorstelling die in één dag in elkaar gezet wordt!

Scratchen: Wat is het?
Het fenomeen komt uit in de klassieke muziekwereld. Bij een ‘Scratch’ bereiden amateurzangers thuis koorpartijen van een of meer stukken voor, waarvan zij thuis de bladmuziek en geluidsbestanden ontvangen. Op de dag van de uitvoering ontmoeten alle deelnemers (koorleden, solisten en orkest) elkaar voor het eerst, en wordt de voorstelling overdag in elkaar gezet. De koorpartijen worden samengevoegd met de solo-stukken van de professionele solisten. ‘s Avonds wordt het geheel onder begeleiding van een live combo eenmalig concertant ten gehore gebracht voor publiek. Een unieke formule dus.

Andrew Lloyd Webber
Dit jaar heeft de organisatie van Scratch This Musical gekozen voor het oeuvre van de befaamde musicalcomponist Andrew Lloyd Webber en zal muziek uit o.a. The Phantom of the Opera, Evita, Cats, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat en Jesus Christ Superstar gebracht worden. Daarnaast komt ook zijn minder bekende werk aan bod.

Wie doet mee?
Maar liefst 180 (!) mannen en vrouwen hebben zich opgegeven voor deze editie. Met dit koor zingt een aantal professionele solisten uit de musicalwereld: Marjolein Teepen (The Addams Family, Sweeney Todd, We will rock you), Ruud van Overdijk (Jesus Christ Superstar en Op zoek naar Zorro), Anouk van Laake (deed Andrew Lloyd Webber tour door Noord-Europa), Silencio Pinas (West Side Story met het Koninklijk Concertgebouw Orkest en Dogfight) en Bastiaan Sparnaay (o.a. Soldaat van Oranje, Jesus Christ Superstar in Concert). De zangers worden begeleid door een live combo van 9 muzikanten. De muzikale leiding is in handen van Robert Jan Kamer, die ook al eerdere edities van ‘Scratch’ voor zijn rekening nam. De organisatie van het gehele evenement is in handen van een team van gepassioneerde vrijwilligers.


Over de voorstelling
Natuurlijk kunt u als bezoeker dit concert bijwonen.
Scratch This Musical — Andrew Lloyd Webber
Zaterdag 20 april 2019 — 20:00
Nieuwe Luxor Theater
Prijs: € 15 (jeugd t/m 16 jaar) en € 20
Meer info en tickets

Onderdeel van Luxor Academy
Het Luxor Theater biedt bezoekers sinds een aantal jaar de mogelijkheid om niet alleen passief van theater te genieten, maar zelf ook (over) het theatervak te leren. Onder de noemer Musical Academy biedt het bezoekers de mogelijkheid om te zingen, muziek te maken, workshops en lessen te volgen. Scratch This Musical past mooi in dit nieuwe aanbod. http://www.luxortheater.nl/academy